شناسهٔ خبر: 22949333 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس‌ مرکز تحقیقات پلیس راهور ناجا:

لزوم بررسی سلامت روانشناختی رانندگان قبل از صدور گواهینامه

نیروی انتظامی جمهوری اسلامی / نیروی انتظامی جمهوری اسلامی

رئیس‌ مرکز تحقیقات پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه براساس‌ تحقیقات انجام‌شده انسان تا 85 درصد عامل اصلی‌تصادفات رانندگی و یا عامل زمینه‌ساز آن است، گفت: بررسی سلامت روانشناختی رانندگان قبل از صدور گواهینامه درکاهش تصادفات بسیار مؤثر است.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش ایسنا، سرهنگ شهریار بهزاد بصیرت در آستانه برگزاری‌نخستین‌کنگره روانشناسی ترافیک اظهار داشت: بر اساس تحقیقات انجام شده عامل انسانی نقش مهمی در بروز تصادفات دارد گرچه تصادفات حاصل سه عامل اصلی؛ راه، انسان و وسیله نقلیه است اما در این بین انسان تا 85 درصد عامل اصلی تصادفات رانندگی شناخته شده است.

وی افزود: رفتارهای رانندگی، فرهنگ ترافیکی، رانندگی هیجان‌محور ، خشم جاده‌ای و بسیاری دیگر از این نوع موضوعات ، مباحثی هستند که در حوزه روانشناختی و یا علوم اجتماعی به شمار رفته که با هدفگذاری مناسب می‌توانند در  مدت زمانی کوتاه، نقش عامل انسانی در بروز تصادفات را تعدیل کنند.

رئیس مرکز تحقیقات پلیس راهور ناجا ادامه داد: از نظر بنده مباحث روانشناختی به طور کلی به دو صورت در حوزه حوادث ترافیکی نقش دارد اول اینکه به‌ طور مثال افراد پرخاشگر و دارای شخصیت هیجانی بیشتر دچار تصادفات می‌شوند. بنابراین هنگامی که افراد برای دریافت گواهینامه اقدام می‌کنند باید سلامت روانشناختی آنها مورد ارزیابی قرار گیرد.

بهزاد بصیرت با بیان اینکه اخذ گواهینامه رانندگی یک امتیاز اجتماعی است که به افراد واگذار می‌شود نه حق افراد، افزود: جامعه باید از طرق مختلف اطمینان لازم در اعطای این امتیاز اجتماعی به افراد را کسب کند تا فرد به یک تهدید اجتماعی در بستر راه تبدیل نشود با این نگاه  در صورتی که مشکلات روانشناختی افراد قابل اصلاح بود باید به آنها گواهینامه رانندگی ارئه شود چرا که در غیر اینصورت علاوه بر به خطر افتادن فرد هنگام رانندگی، سلامت سایر افراد نیز مورد تهدید قرار خواهد گرفت.

وی عنوان کرد: موضوع دوم نیز این بوده که تأثیر تابلوها و علائم رانندگی در حیطه روانشناختی افراد چگونه است و اینکه چقدر این تابلوها از شاخص های شناختی برخوردار بوده و در رفتار رانندگان تاثیر دارد. چگونه با استفاده از شاخص های شناختی، المانها و غیره می‌توان بیشترین تاثیر از تابلوی ایست یا ورود ممنوع و یا احتیاط را به ذهن مخاطبان مختلف القاء نمود.

رئیس مرکز تحقیقات پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه تا کنون در کشور ما به موضوعات روانشناختی در حوزه حوادث ترافیکی توجه چندانی نشده است، اضافه کرد: انجام تست شخصیتی و روانشناختی رانندگان باید در هنگام اخذ گواهینامه، تمدید آن، رانندگان دارای تخلفات حاثه ساز  و یا تکرار تخلفات مهمه که سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد، بصورت الزامی صورت گیرد تا شاهد کاهش هرچه بیشتر تصادفات رانندگی در کشور باشیم.

وی یادآور شد: بدیهی است داشتن گواهینامه توسط افرادی که سلامت روانشناختی آنها با تردید مواجه است، همچون یک ابزار قتاله است که قبل از هرچیزی ، سلامت جامعه را مورد تهدید قرار می‌دهد.

 بهزاد بصیرت ابراز امیدواری کرد که یکی از بزرگترین دستاوردهای نخستین کنگره روانشناسی ترافیک، توجه لازم به موضوعات روانشناسی در ترافیک باشد و شاهد کاهش تصادفات در جامعه باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات پلیس راهور ناجا با تأکید بر اینکه شاخص ها و صلاحیت های حرفه‌ای به ویژه در رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی باید تعریف و بصورت واقعی  اجرایی شود،گفت: یک راننده اتوبوس باید حافظ جان بیش از 30 نفر انسان که به ده ها خانواده وابسته هستند ، باشد بنابراین توجه به این موضوع بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما