شناسهٔ خبر: 22935636 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

میزان گزارش می‌دهد

علّت تغییر نام لشکر ۷۷ / قرارگاه عملیاتی قدرتمند ارتش در شرق کشور را بشناسید + تصاویر

خبرگزاری میزان- «قرارگاه عملیاتی لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه (ع)» که توسعه یافته همان «لشکر ۷۷ خراسان» است، یکی از بازوهای پرقدرت نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، برای مقابله با دشمنان است.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، قرارگاه عملیاتی لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه (ع) که توسعه یافته همان «لشکر ۷۷ خراسان» است، یکی از بازوهای پرقدرت نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، برای مقابله با دشمنان است.

این قرارگاه عملیاتی که دارای ۴ تیپ تخصصی در شهر‌های «تربت جام»، «تربت حیدریه»، «قوچان» و «مشهد» است، از اصلی‌ترین شاکله‌های نظامی در شرق کشور محسوب می‌شود. وجود فرماندهان مقتدر و نام‌آور ارتش جمهوری اسلامی ایران در این لشکر، شاهد مثالی بر قدرت این لشکر است. 
 
گزارش
لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه (ع) در مراسم رژه روز ارتش ۲۹ فروردین

رشادت‌های ابتدای انقلاب
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توطئه ضدانقلاب که با بروز ناآرامی‌های قومی در شهر‌های گنبد و تربت‌جام همراه بود، با تدبیر مسئولان و حضور به موقع واحد‌هایی از لشکر ۷۷ خراسان و نیرو‌های انتظامی فرونشست. پس از خنثی‌کردن توطئه ضدانقلاب در این دو منطقه، لشکر ۷۷ خراسان یگان‌هایی را برای مبارزه با عناصر ضد انقلاب و تجزیه‌طلب به کردستان اعزام کرد.

همچنین در تاریخ ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹ و شکست مفتضحانه آمریکا‌یی‌ها در طبس، لشکر ۷۷ خراسان با اعزام نیرو به محل فرود نیرو‌های آمریکایی، ضمن جلوگیری از مراجعت مجدد آنها، تمام تجهیزات باقیمانده را جمع‌آوری و به مبادی مربوطه تحویل دادند.

دلاوری‌های دفاع مقدس
همزمان با تجاوز ارتش بعث عراق به مرز‌های ایران اسلامی در سال ۱۳۵۹، نیرو‌های لشکر ۷۷ خراسان برای مقابله با تجاوزات دشمن به مناطق غرب و جنوب غرب کشور اعزام شدند.

گزارش تعدادی از سربازان لشکر ۷۷ خراسان در عملیات ثامن‌الائمه (ع)
 
ماموریت لشکر ۷۷ خراسان، حدود دوازده سال به طول انجامید که هشت سال از آن با درگیری و جنگ مستقیم همراه بود و چهار سال آخر آن، با وضعیت «نه جنگ، نه صلح» در حال حراست از مرز‌های کشور سپری شد.

لشکر ۷۷ خراسان در طول سال­های دفاع مقدس در بیشتر عملیات­‌ها حضور فعال یا پشتیبانی‌کننده داشت که موثرترین آن‌ها اجرای عملیات ثامن‌الائمه (ع) بود. عملیاتی که منجر به شکست حصر آبادان شد. به غیر از عملیات غرورآفرین ثامن‌الائمه (ع)، لشکر ۷۷ پیروز خراسان در ۲۲ عملیات بزرگ و کوچک از جمله «فتح‌المبین»، «بدر»، «نصر»، «مرصاد»، نقش‌آفرینی موثری داشت.

تغییر نام لشکر ۷۷ خراسان
امیر سرتیپ «ناصر آراسته» رئیس هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی درباره نقش لشکر ۷۷ خراسان در پیروزی عملیات ثامن‌الائمه و شکسته شدن حصر آبادان، می‌گوید: «لشکر‌های مختلفی از سپاه و ارتش به منطقه می‌رفتند. تنها لشکری که ساختار، موقعیت مکانی و نامش با عملیات مطابقت داشت، لشکر پیروز ۷۷ خراسان بود».
 
گزارش لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه (ع) در مراسم رژه روز ارتش ۲۹ فروردین
 
سرهنگ «محمدمهدی فرمنش» فرمانده تیپ ۳ لشکر ۷۷ خراسان در زمان عملیات ثامن الائمه (ع) در رابطه با تغییر نام این لشکر پس از عملیات موفقیت آمیز ثامن‌الائمه می‌گوید: « پس از پیروزی عملیات ثامن‌الائمه بود که لقب «پیروز»، به عنوان پسوند لشکر ۷۷ قرار گرفت. معاون وقت اطلاعات و عملیات نزاجا در نامه‌ای رسمی لقب «پیروز» را به لشکر ۷۷ خراسان اهدا کرد. از آن پس بود که نام لشکر ۷۷ خراسان به «لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه (ع)» تغییر یافت».

شهدا و ایثارگران
لشکر ۷۷ خراسان در سال‌های دفاع مقدس ۵ هزار و ۳۶۷ نفر از پرسنل خود را تقدیم اسلام و انقلاب کرد که پیکر مطهر بیش از ۲۰۰ تن از این شهدا یا هنوز تفحص نشده و یا به صورت گمنام خاکسپاری شدند. همچنین در این لشکر ۱۵ هزار و ۹۴۹ جانباز و ۲ هزار و ۸۶۵ آزاده وجود دارد.

فرماندهان
امیر سرلشکر «عطاالله صالحی» جانشین رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح و فرمانده سابق کل ارتش، امیر سرتیپ «احمدرضا پوردستان» رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش و فرمانده سابق نیروی زمینی و همچنین امیر سرتیپ «علی جهانشاهی» معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش، از جمله فرماندهان ارشد ارتش جمهوری اسلامی هستند که روزگاری فرماندهی لشکر ۷۷ خراسان را بر عهده داشتند.

در حال حاضر امیر سرتیپ «مرتضی محمدی»، مسئولیت فرماندهی قرارگاه عملیاتی لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه (ع) را بر عهده دارد. او از هفتم مردادماه امسال عهده‌دار این مسئولیت شده است.
 
گزارش
تیپ‌ها
«تیپ ۳۷۷ سرلشکر شهید پرویز حبرانی»، «تیپ ۱۷۷ سرلشکر شهید نصر اصفهانی تربت حیدریه»، «تیپ ۲۷۷ سرلشکرشهید تولایی قوچان» و همچنین «تیپ ۳۸ زرهی تربت جام»، ۴ تیپ قرارگاه عملیاتی لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه (ع) هستند. نیرو‌های آموزش دیده، تکاوران ویژه و تک‌تیراندازان حرفه‌ای این تیپ‌ها که از بالاترین سطح آمادگی رزمی و نظامی برخوردار هستند، قادرند در کوتاه‌ترین زمان ممکن، پاسخ‌های سخت و پشیمان‌کننده‌ای به متجاوزین و ماجراجویان احتمالی بدهند.

انتهای پیام/

نظر شما