شناسهٔ خبر: 22910583 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

دو عامل مهم در ابتلا به سینوزیت های مزمن

صاحب‌خبر -

خشایار احمدی با اشاره به اینکه ذرات معلق در هوا منشاء ابتلا به سینوزیت های مزمن است، گفت: زمانی که میزان ذرات مسموم کننده همچون سرب و نیترات موجود در هوا به بالاتر از میزان استاندارد افزایش می‌یابد، خطر ابتلا به این عارضه نیز بیشتر می‌شود

وی اضافه کرد: ورود مواد مسموم کننده و آلوده از مجاری تنفسی فوقانی به ویژه از مجاری تنفسی بینی و سینوس ها باعث ایجاد سینوزیت های مزمن می‌شود. این مواد در مرحله اول، حرکت مژک های تنفسی را دچار اختلال می کنند.

احمدی با بیان اینکه در سیستم تنفسی فوقانی، دو مکانیزم دفاعی وجود دارد گفت: مژک ها و لایه ی میکرونی که بر روی آنها قرار دارند، از ورود میکروب ها و آلودگی هوا به بدن جلوگیری می کنند. زمانی که این مژک ها به مرور زمان کارآیی خود را از دست می دهند، مایع مخاطی روی مژک ها بر اثر آلودگی هوا خشک می شود. این عارضه منشاء شروع التهابات و عفونت های تنفسی شده، با ایجاد یک سیکل معیوب شخص را مستعد ابتلا به سینوزیت های مزمن می کند.

عضو هیات علمی دانشگاه گفت: در مواردی که میزان آلاینده های موجود در هوا به بالاتر از میزان 110 تا 120 می رسد، افرادی در معرض خطر (افرادی که سابقه ی سینوزیت مزمن یا برونشیت های مزمن دارند) حتی الامکان نباید از منزل خارج شوند و از مواجهه با آلودگی هوا اجتناب کنند.

احمدی تصریح کرد: گروه های پرخطر مانند: کودکان و سالمندان در زمان استراحت در منزل و هنگام خواب از دستگاه های تصفیه کننده هوا استفاده کنند. این دستگاه ها باید دارای «HEPA» باشد. این فیلترها کمک می کند تا ذرات معلق موجود در هوا گرفته شده و از نایژک ها و کیسه های هوایی ریه ها محافظت می کند. همچنین از حضور میکروب و قارچ در هوای تنفسی جلوگیری کرده، فرد را از ابتلا به التهابات و عفونت هی تنفسی مصون می دارد.

متخصص جراحی گوش، گلو و بینی گفت: با توجه به متابولیسم کل بدن، توصیه می شود در روزهایی که میزان آلودگی هوا بالاست، روزانه حداقل 2 لیوان شیر تازه استفاده شود تا به دفع سموم از بدن و تصفیه کنندگی هوای آلوده کمک کند.

احمدی تاکید کرد: در روزهای که میزان آلاینده های هوا بالاتر از میزان استاندارد (بالاتر از 110 تا 120) است، اگر به هر دلیلی گرو های پرخطر یا حتی کم خطر از منزل خارج می شوند، حتما از ماسک های فیلتردار «HEPA» استفاده شود. رعایت این نکات از ابتلا به التهابات و عفونت های تنفسی و در راس آن، سینوزیت های تنفسی پیشگیری می کند.

وی یادآور شد: افرادی که دچار رینیت آلرژیک هستند، یعنی زکام آلرژیک بینی و ترشحات مدام بینی و گرفتگی دارند، یا در مواردی دچار سردردهای مکرر و احتقان هستند، مواجهه با هر نوع آلاینده هوا، تاثیر آلرژنی را (به عنوان نوعی سم در بدن) دارد.

این پزشک متخصص گفت:با توجه به اینکه مشخص نیست، فرد به کدامیک از المان های موجود در هوای آلوده ممکن است آلرژی داشته باشد، بنابراین به این افراد نیز توصیه می شود از مواجهه با هوای آلوده اجتناب کنند و از هواسازها و تصفیه کننده های هوایی که حاوی «HEPA» هستند، استفاده کنند.

احمدی در پایان خاطرنشان کرد: انحراف تیغه بینی و ابتلا به آلرژی های بینی و سینوس (رینیت آلرژیک)، دو عامل بسیار مهم و حساس در ابتلا به سینوزیت‌های مزمن است بنابراین مبتلایان به این عارضه باید بیش از افراد عادی، از مواجهه مجاری تنفسی با هوای آلوده، محافظت کنند.

منبع: فارس

برچسب‌ها:

نظر شما