شناسهٔ خبر: 22714497 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل دفتر توسعه صادرات سازمان تجارت ایران خبر داد؛

تدوین و تصویب بسته حمایتی از صادرکنندگان

رشت - ایرنا - مدیرکل دفتر توسعه صادرات محصولات صنعتی و معدنی سازمان توسعه و تجارت ایران از تدوین و تصویب بسته حمایتی از صادرکنندگان خبر داد و گفت: ابعاد مختلف حمایت از صادرات در این بسته، در نظر گرفته شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود کمالی اردکانی غروب یکشنبه در همایش تجلیل از صادرکنندگان استان گیلان در رشت با اعلام این خبر افزود: در حال حاضر 90 درصد صادرات کشور متمرکز به 20 بازار است که عمده آنها شامل کشورهای افغانستان، عراق، ترکمنستان، آذربایجان، ترکیه، هند، چین و پاکستان می شود.
وی با یادآوری اینکه میزان صادرات کشور طی سال گذشته حدود 350 میلیون دلار بود، گفت: طی هفت ماه امسال، حدود 210 میلیون دلار صادرات داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود پنج درصد افزایش یافته است.
کمالی اردکانی ادامه داد: منابع کمی برای حمایت از صادرکنندگان در اختیار داریم ولی امیدواریم برای تا پایان سالجاری بتوانیم حمایت های بیشتری از صادرکنندگان انجام دهیم.
وی مشکلات صادرات کشور را در سه بخش زیرساخت های تجاری، نهادهای اجرایی و بازارهای خارجی از جمله افزایش یکباره تعرفه ها در بازارهای خارجی عنوان کرد و با اشاره به وظایف سازمان توسعه و تجارت به عنوان نهاد دولتی گفت: رفع مشکلات صادرکنندگان، نیازمند همکاری همه دستگاه هاست و همه باید در کنار سازمان توسعه و تجارت، پیگیر کارها باشند.
کمالی اردکانی به نقش رایزن های بازرگانی در رفع مشکلات صادرکنندگان نیز اشاره و بیان کرد: رایزن ها بدلیل حضور در بازارها و مسلط بودن به زبان آن کشور، با تجربه بودن و اشراف داشتن بر مسائل آن کشور ، می توانند نقش موثری در رفع مشکلات صادرکنندگان داشته باشند.
وی ادامه داد: 20 رایزن ما در 20 بازار جهانی حضور دارند اما باید توجه داشته باشیم که مشکلات طی چند روز رفع نمی شود و نیازمند ارتباطات بیشتر، پیگیری ها و بسترسازی لازم است.

** استاندار گیلان: صادرات موفق، رونق تولید و اشتغال را بدنبال دارد
استاندار گیلان نیز در این همایش صادرات موفق را موجب رونق تولید و اشتغال دانست و گفت: با تحقق این مهم بسیاری از آسیب های اجتماعی و مشکلات جامعه کاهش می یابد.
مصطفی سالاری حمایت از بخش خصوصی را از جمله وظایف دولت برشمرد و افزود: البته از بخش خصوصی انتظار داریم راهکارهای موثر در کاهش مشکلات عرصه تولید و صادرات را ارائه کند.
وی مشکلات موجود در بخش تولید و صادرات را ترکیبی از عملکرد دولت و بخش خصوصی دانست و ادامه داد: این مشکلات تنها مختص یکی از این بخش ها نیست و باید در کنار هم برای حل این مشکلات راهکار دهیم .
وی بیان و تحلیل خوب مشکلات و عدم ارائه پیشنهاد و راهکار جهت حل آن مشکل را وجه مشترک بخش دولتی و خصوصی عنوان کرد و افزود: به خوبی نقد و گلایه می کنیم و البته این نیز خوب است اما راه حل های آن را بیان نکرده و پیگیر نیستیم.
سالاری از برگزاری کمیته های تخصصی در هفته آتی برای رسیدگی به مشکلات بخش های مختلف استان خبر داد و افزود: در این کمیته ها از بخش های خصوصی دعوت بعمل خواهد آمد تا به صورت کارشناسی مسائل را منطبق با ساختار اداری کشور پیشنهاد و درجلسات بعدی پیگیری شود.
در پایان این همایش، از 18 صادر کننده برتر استان گیلان تجلیل شد.
دو هزار و 600 واحد صنعتی در گیلان فعال است.
خبرنگار: مریم سلیمانی ** انتشاردهنده:امیرحسین کبیری
7296/2007

انتهای پیام /*

نظر شما