شناسهٔ خبر: 22681443 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

ظهر خونین در مصر؛ صحرای سینا در بهت و حیرت

بین الملل > خاورمیانه - روز گذشته انفجار در مسجدی در صحرای سیناء مصر خونبارترین حمله تروریستی این کشور را با 235 کشته رقم زد.

صاحب‌خبر -

زهره نوروزپور: به گزارش خبرآنلاین، روز گذشته یکی دیگر از کشورهای عربی مورد حمله وحشیانه تروریستی قرار گرفت، خونبارترین حمله در ماههای گذشته با 235 کشته، این حادثه را وزیر امور خارجه کشورمان به ملت عزادار مصر تسلیت گفت و این اقدام را پست خواند. (اینجا)

همچنین سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان هم به این حادثه تلخ واکنش نشان داد و این حمله وحشیانه را به شدت محکوم کرد و به ملت داغدار مصر تسلیت گفت.(اینجا)

در ادامه واکنش مقامات کشورمان به این حمله دکتر علی لاریجانی نماینده مجلس کشورمان را هم این اقدام را محکوم کرد.

در همین حال وب سایت خبرگزاری رویترز گزارش داده است که به دنبال واکنش دولت السیسی به این حمله تروریستی ارتش مصر قویا به حالت آماده باش درآمده است.

حمله دیروز که هدف آن صوفی های این کشور بودند، بازتاب فراوانی به همراه داشت، روز گذشته که اخبار کاملتری از این حمله منتشر نشده بود برخی معتقد بودند که یک درگیری قبیله ای در جریان بوده است. برخی دیگر صوفیان را هدف تازه تروریست ها تلقی کردند، چرا که عمده قربانیان این مسجد از فرقه صوفیان بودند، اما برخی دیگر از تحلیلگران این حمله را بی ارتباط به پیروزهای اخیر در سوریه و عراق ندانستند و معتقدند که این یک انتقام گیری از سوی تروریست ها پس از ناکامی های اخیر است. 

ظهر روز جمعه؛ مسجد روضه
ظهر روز جمعه خونین مصر جهان عرب و خاورمیانه را بار دیگر تکان داد، خبری خونبار از کشوری عربی که در حال اقامه نماز جمعه بودند، حمله کثیفی که در صحرای سیناء مصر مقامات این کشور را بهت فرو برد. وزارت بهداشت این کشور ساعاتی پس از حمله آمار قربانیان را 75 نفر اعلام کرد اما با گذشت ساعت بعد از ظهر این روز شوم خبر امد که آمار قربانیان فراتر از تصور مقامات قاهره است.(اینجا)

ایرنا در گزارشی نوشته است: این حمله تروریستی در روستای الروضه واقع در 40 کیلومتری غرب العریش روی داد. نمازگزاران حاضر در این مسجد از جمله پیروان یک گروه صوفیه موسوم به طریقت جریری اند که البته تکفیری ها دشمنی زیادی با آن ها دارند و آنان را مشرک می دانند .(اینجا)

شاهدان عینی اعلام کرده اند تروریست ها به گونه ای برنامه ریزی کرده بودند که در زمان حمله بتوانند بیشترین قربانی را بگیرند و در نتیجه با آغاز خطبه نماز جمعه و در حالی که مسجد پر از نمازگرار بود، افراد مسلح کنترل همه درهای مسجد را به دست گرفتند، ابتدا چند بمب داخل مسجد انداختند و پس از آن نمازگزاران را به رگبار بستند.(اینجا)

شاهدان عینی شمار افراد مسلح را بین 15 تا 20 نفر دانستند و گفتند آنها با چهار دستگاه خودرو به این محل آمده بودند و پس از کشتار مردم، منتظر ماندند تا خودروهای امدادی هم برسند و به آنها نیز شلیک کنند.

بی بی سی به نقل از شاهدان عینی می گوید: ده‌ها مرد مسلح با خودرو وارد محل شدند و مسجد را که مملو از عبادت‌ کنندگان بود منفجر کردند و هنگام فرار نیز به سوی آنها آتش گشودند.

گفته می‌شود این عده برای بستن راه‌های منتهی به مسجد خودروهای پارک شده در محدوده اطراف مسجد را به آتش کشیدند.

تصاویر منتشر شده ردیف‌ بدن‌های خون‌آلود قربانیان را که کف زمین مسجد دراز شده‌اند را نشان می‌دهد. گزارش‌ها حاکی از مجروح شدن دست کم صدها نفر است.(اینجا)

یکی از ساکنان محل که اعضای خانواده‌اش نیز در مسجد بوده‌اند به خبرگزاری رویترز گفته است مردان مسلح هنگام ترک محل به مردم و به آمبولانس‌ها تیراندازی می‌کردند.

قربانیان مسجد روضه چه کسانی هستند؟
بی بی سی در گزارشی نوشته است: روستای روضه که مسجد جامع آن هدف یکی از خونین ترین حملاتی شد که مصر شاهدش بوده، مرکز قبیله‌ای است به نام آل جریر در استان سینای شمالی بر کرانه دریای مدیترانه. اعضای این قبیله پیرو یکی از طریقت‍های صوفی به نام جریری هستند که از فرقه‌های جدید صوفیه به شمار می‌رود و عمر آن بیش از چند دهه نیست. جریریه در واقع شعبه‌ای از طریقت صوفی بزرگی به نام احمدیه یا بدویه‌اند که پایه‌گذارش سید احمد بدوی از عرفای بزرگ قرن هفتم هجری بود و آرامگاهش در شعر طنطا در شمال، زیارتگاه بسیار مهم و محترمی نزد مصریان است. 

عریش در شمال صحرای سینا قرار دارد و این منطقه محل فعالیت اعضای گروه‌های اسلامگرای تندرو بوده است که به خصوص اعضای واحدهای نظامی و امنیتی مصر را هدف حمله قرار می‌دهند. از زمان برکناری محمد مرسی، رئیس جمهوری سابق مصر، در چهار سال پیش، بر شدت اقدامات خشونت‌آمیز این گروه‌ها افزوده شده است.

به گزارش تلویزیون مصر، در پی این حمله، جلسه امنیتی دولت مصر به ریاست عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری، تشکیل شد.(اینجا)

واکنش‌های جهانی به حمله تروریستی امروز در مصر
رهبران ایالات متحده آمریکا، فرانسه، ناتو و اتحادیه اروپا، حمله تروریستی امروز علیه نمازگزاران در مسجد روضه در شمال سینای مصر را محکوم کردند.(اینجا)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در توییتر، حمله به نمازگزاران بدون دفاع و بی‌گناه در مسجد روضه در مصر را وحشتناک و بزدلانه خوانده و نوشت: "جهان نمی تواند تروریسم را تحمل کند، باید با استفاده از قدرت نظامی آنها را شکست دهیم و ایدئولوژی رادیکال آنها را بی اعتبار کنیم".

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در توییتر، حمله تروریستی به نمازگزاران در مسجد روضه در شمال سینای مصر را محکوم کرد.

استولتنبرگ در پیام خود، مصر را متحد ناتو خواند و اظهار داشت که قلبا در کنار تمام آسیب دیدگان این حمله و همچنین مردم مصر است.

امانوئل ماکرون رئیس جمهور، وزیر خارجه و وزیر کشور فرانسه نیز با انتشار مطالبی در صفحات اجتماعی، حمله تروریستی به مسجد روضه در مصر را محکوم کردند.

ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نیز در پیامی، حمله تروریستی به نمازگزاران مسجد روضه در مصر را وحشتناک و بزدلانه خواند و با محکوم ساختن شدید آن، اظهار داشت: "به تلاش نیروهای امنیتی و تیم های پزشکی مصر که در محل حادثه به شکل قهرمانانه انجام وظیفه کردند، افتخار می کنیم. ما به عنوان اتحادیه اروپا، همانگونه که شما در گذشته در کنار ما ایستادید، امروز نیز ما در کنار شما هستیم. شما می توانید به کمک‌های ما اطمینان داشته باشید".<

آنتونی تایانی، رئیس پارلمان اروپا، حمله امروز در مصر را یک قتل‌عام خائنانه خواند و گفت که این نوع حملات منفور مانند هدف قراردادن خداوند است.

احمد ابو الغیط، دبیرکل اتحادیه عرب این حمله تروریستی را به دولت، مردم مصر و خانواده قربانیان تسلیت گفت.

سازمان همکاری اسلامی در بیانیه‌ای حمله تروریستی روز جمعه به مسجدی در سینای شمالی مصر را محکوم کرد. یوسف بن احمد العثیمین، دبیرکل این سازمان، در این بیانیه حمله تروریستی به مسجد الروضه به شدت محکوم و تاکید کرد عاملان چنین حملات تروریستی و وحشیانه بر ضد نمازگزاران بی‌گناه در واقع دشمنان اسلام، مصر و مردم آن هستند.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «هیچ‌کس به علت دین خود نباید کشته شود، هیچ مکان مقدسی نباید با خشونت و تروریسم بی‌حرمت شود. پیروان همه دین‌ها در مبارزه با تروریسم خشن متحد هستند».

شیخ احمد الطیب، شیخ الازهر مصر، خواستار شناسایی حامیان تروریسم و تامین کنندگان مالی آن شد. او ضمن اعلام این مطلب بر پایبندی الازهر به ریشه کن کردن افکار افراطی و جلوگیری از افتادن جوانان در دام اینگونه افکار تاکید کرد.

شیخ احمد الطیب گفت: آزادگان شرق و غرب باید هر چه سریع‌تر عاملان تروریسم و تامین‌کنندگان مالی و تسلیحاتی آن را و کسانی را که به تروریست‌ها پناه می‌دهند و از آن‌ها حمایت می‌کنند، شناسایی کنند.

قطر حمله تروریستی روز جمعه به مسجدی در سینای شمالی در مصر را که صد‌ها کشته و زخمی برجا گذاشت، به شدت محکوم کرد. وزارت امور خارجه قطر جمعه شب در بیانیه‌ای بر موضع ثابت دولت این کشور در رد خشونت با هر شکل و نوع آن و با هر انگیزه و عللی که صورت می‌گیرد، تاکید کرد. (اینجا)

پروکوپیس پاولوپولوس، رئیس جمهور یونان،روز جمعه به مصر در خصوص حمله تروریستی مرگبار به مسجدی در شبه جزیره سینا تسلیت گفت. دفتر ریاست جمهوری یونان در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد: «مایکل دیامسیس سفیر یونان در مصر مراتب تسلیت و همبستگی پروکوپیس پاولوپولوس، رئیس جمهور یونان، را به عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر، ابلاغ کرد. رئیس جمهور یونان همچنین به خانواده‌های قربانیان این حمله تسلیت گفت و بهبود سریع زخمی‌ها را آرزو کرد».

محمو د عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در گفتگوی تلفنی با رئیس جمهور مصر حمله تروریستی به مسجدی در استان سینای شمالی مصر را که به کشته و زخمی شدن صد‌ها تن منجر شد، محکوم کرد.دفتر ریاست تشکیلات خودگردان در بیانیه‌ای اعلام کرد محمود عباس جمعه شب در گفتگوی تلفنی با سیسی حمله تروریستی و اقدام وحشیانه و جنایتکارانه در سینای شمالی را محکوم و بر حمایت کامل خود، مردم و تشیکلات خودگردان از دولت و مردم مصر تاکید کرد.

ریاست جمهوری تونس روز جمعه اعلام کرد حمله‌ای مرگبار به مسجدی در سینای شمالی مصر را که به کشته شدن دست‌کم ۲۳۵ نفر منجر شد، به شدت محکوم می‌کند.

دفتر ریاست جمهوری تونس اعلام کرد باجی قائد سبسی، رئیس جمهور این کشور، عصر جمعه پیامی را به همتای مصری خود ارسال کرد.

وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد: «دولت و مردم پاکستان حمله تروریستی علیه نمازگزاران بی‌گناه در مسجدی در منطقه سینای شمالی مصر را که به کشته شدن ۲۳۵ نفر و زخمی شدن ۱۰۹ نفر منجر شد، به شدت محکوم می‌کنند».

 وزارت امور خارجه و همکاری بین‌المللی امارات عربی متحده در ابوظبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «امارات عربی متحده این جنایت تروریستی را که مغایر با همه اصول و ارزش‌های انسانی و آموزه‌های شریعت اسلامی است، به شدت محکوم می‌کند».

بن‌علی ییلدریم، نخست وزیر ترکیه گفت: ترکیه این اقدام تروریستی و وحشیانه را محکوم و با مردم دوست و برادر مصر و خانواده‌های قربانیان این حمله ابراز همدردی می‌کند.

همچنین ابراهیم کالین سخنگوی دولت ترکیه با صدور بیانیه‌ای با ابراز تاسف عمیق از حمله تروریستی به مسجدی در شهر العریش مصر که موجب جان باختن و یا زخمی شدن صد‌ها نمازگزار شد، این حمله تروریستی را به شدت محکوم کرد.

حزب الله لبنان با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم ساختن جنایت تروریستی در مصر و این حادثه ددمنشانه در مسجد، آن را عملیات تروریستی هولناکی دانست که حرمت انسان، زمان و مکان را محترم نمی شمارد که نشات یافته از اندیشه تکفیری وهابی است.

جنبش انصارالله یمن حمله تروریستی به مسجدی در منطقه العریش مصر را محکوم کرد.

محمد عبدالسلام، سخنگوی رسمی این جنبش در واکنش به حمله تروریستی امروز به این مسجد اعلام کرد: «ما به شدت اقدام جنایتکارانه و زشتی که مسجد الروضه در سیناء را هدف قرار داد، محکوم می‌کنیم».

کنگره مردمی یمن به ریاست علی عبدالصالح، رئیس جمهور اسبق این کشور نیز این حادثه تروریستی را محکوم کرده است.

دولت، پادشاه و مرکز اسلامی اسپانیا در پیام هایی، حملات تروریستی روز جمعه به یک مسجد در مصر را بشدت محکوم کردند .

«ماریانو راخوی» نخست وزیر اسپانیا در پیامی ، این حملات را 'شنیع و بزدلانه' قلمداد نموده و مراتب تسلیت خود را به «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر ابلاغ کرد.

وی در پیام خود گفت: در این لحظات دشوار ، می‌ خواهم به نیابت از دولت اسپانیا و از جانب خود ،محکومیت خودمان را به دلیل این حمله شنیع و صمیمانه ترین تسلیت هایمان را به خاطر قربانیان افزون بر آرزوهایمان در بهبودی هر چه سریعتر مجروحان را اعلام دارم .

راخوی از سوی دیگر همبستگی‌ کامل خود در مبارزه علیه تروریسم را به رئیس جمهوری مصر تاکید کرد .

دولت اسپانیا نیز در بیانیه ای که از سوی وزارت امور خارجه منتشر شد ، ضمن محکومیت شدید این حمله ، مراتب تسلیت خود را به دولت و ملت مصر ابراز داشت .</p><p>در این بیانیه آمده است :اسپانیا در عزم قاطع خود در مبارزه با تهدید تروریستی مشترک با مصر سهیم است و خواهان وحدت بین المللی در مبارزه با ترور می‌ باشد .

پادشاه «فیلیپ ششم» و ملکه «لتیسیا» نیز در پیامی نوشتند: از حمله تروریستی وحشیانه به مسجد العریش، وحشت زده شدیم .همبستگی خود را با خانواده ها و دوستان قربانیان این حمله غیر منطقی‌ و بی‌ رحمانه را ابراز می‌ داریم .ما در مبارزه علیه تروریسم و دفاع از ارزش های دموکراتیکی ، در کنار ملت مصر هستیم .

از سوی دیگر ، مرکز اسلامی مادرید نیز در پیامی، حمله مذکور را شدیداً محکوم کرد .</b><br>«سامی ال موشتاوی» رئیس دپارتمان فرهنگی‌ مرکز اسلامی مادرید در این رابطه ، در بیانیه ای گفت :ما این حمله تروریستی که جان مسلمانان بیگناه را در طول نماز جمعه گرفته را محکوم می‌ کنیم .این اقدام بزدلانه تروریستی را فقط افراد بی‌ رحم ، بدون احساسات رحمت و انسانیت انجام می‌ دهند .به عقیده مرکز اسلامی ، تروریست ها به دور از آموزه های نجیبانه اعلام شده از سوی همه ادیان آسمانی می‌ باشند و فاقد همه ارزش ها و اصول اخلاقی‌ هستند .

بنا بر این گزارش، یک مسجد صوفی در روستای الروضه واقع در 40 کیلومتری غرب العریش در منطقه سینای مصر روز جمعه مورد حمله تروریستی قرار گرفت که به گفته مقامات ، تاکنون دست کم 235 نفر کشته شدند .این بزرگترین حمله تروریستی در تاریخ معاصر مصر قلمداد می‌ شود .(اینجا)

52310

برچسب‌ها:

نظر شما