شناسهٔ خبر: 22663749 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

«افکارنیوز» بررسی کرد؛ «افکارنیوز» بررسی کرد؛ افکارنیوز بررسی کرد؛ ایران نژاد در گفتگو با افکار نیوز مطرح کرد؛ گلمرادی در گفتگو با افکار نیوز مطرح کرد؛ در گفتگو یک نماینده مجلس با افکار نیوز؛ «افکارنیوز» بررسی کرد؛ رهبر انقلاب در دیدار با بسیجیان: افکارنیوز بررسی کرد؛ در مصاحبه اختصاصی با افکارنیوز: افکارنیوز بررسی کرد؛ ادیانی به افکارنیوز خبر داد؛ لاهوتی در گفتگو با افکارنیوز مطرح کرد؛ بروز رسانی می شود؛ سخنگوی رسمی نُجَباء

خنثی شدن نقشه عربستان برای دخالت در امور لبنان

حسین شمسیان؛ / محمد علومی؛ محمد صرفی؛ حسین شمسیان؛

به نوشته روزنامه الاخبار، عربستان سعودی قصد داشت با گروگان گرفتن سعد حریری، لبنان را به سمت ویرانی و خرابی سوق دهد.

صاحب‌خبر -
به گزارش افکارنیوز،

معادلات عربستان سعودی برای ایجاد هرج و مرج و ناامنی در لبنان و تلاش برای خلع سلاح لبنان با گروگان گرفتن سعد حریری و همچنین جدا کردن میشل عون، رئیس جمهور لبنان از گروه هشت مارس، اشتباه از آب درآمد.

به نوشته روزنامه الاخبار لبنان، عربستان سعودی قصد داشت با گروگان گرفتن سعد حریری، نخست وزیر لبنان و مجبور کردن وی به استعفا به موضوع ریاست جمهوری میشل عون در لبنان فیصله دهد و این کشور را به سمت ویرانی و خرابی سوق دهد.

جوهره طرح عربستان مبتنی بر بهره گرفتن از میشل عون قدرتمندترین شخص مارونی لبنان و قویترین فرد اهل سنت یعنی سعد حریری بود اما عربستان سعودی ناگهان تصمیم گرفت حمایت اهل تسنن از این مسئله را سلب کند.

الاخبار این سوال را که آیا این بدان معناست که ممکن است هدف دوم بعد از حریری شخص میشل عون باشد؟ مطرح کرد البته منابع از پاسخ مستقیم به این پرسش طفره رفتند و اعلام کردند: «سعد حریری اکنون در لبنان است اما احتمال اینکه مسئولیت جدیدی بپذیرد اندک است بنابراین پرسش اینجاست که میشل عون به تنهایی چه کار می تواند بکند؟ از سوی دیگر تمام تضمین هایی که حزب الله ارائه خواهد کرد تا عون بتواند سازش را حفظ کند، کافی نخواهد بود. بنابراین به دنبال فرد جدیدی با حامیان و همراهان جدید خواهند بود و ظاهرا باید فراموش کرد که خاندان حریری یکی از این طرف‌های معادله باشد.

منابع نزدیک به ثامر السبهان وزیر سعودی که به تازگی با او دیدار کرده اند؛ می گویند که «عربستان سعودی با استعفای حریری یک بحران ملی را آشکار و آنرا به بحرانی عربی تبدیل کرد».

اکنون ارزیابی ها مبتنی بر این است که سعد حریری به لبنان بازگشته است تا استعفای خود را تایید کند و به جناح مقابل بگوید دلایلی که باعث شد وی استعفا کند، باید بررسی شود تا اینکه وی به بازگشت دوباره فکر کند. در همین حال با توجه به اینکه میشل عون قادر به بررسی این موضوع نیست و امتیازهای حزب الله نیز قانع کننده نخواهند بود شاید وارد بحران شویم.

 

نظر شما