شناسهٔ خبر: 22662326 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

رئیس مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد گیلان:

بیماری که با خوردن فست فود تشدید می‌یابد

رئیس مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد گیلان با اشاره به علائم ابتلا به بیماری التهاب روده گفت: عدم مصرف سبزیجات و میوه های تازه، زندگی ماشینی، مصرف انواع فست فود و عدم تحرک سبب تشدید این بیماری می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد ایران، دکتر فریبرز منصور قناعی در آستانه برگزاری هفدهمین کنگره گوارش و کبد ایران در ارتباط با بیماری های التهابی روده گفت: این بیماری یکی از شایع ترین بیماری های مزمن دستگاه گوارش در کشور به ویژه در استان گیلان به شمار می رود.

وی افزود: به طور کلی این بیماری به دو دسته کولیت زخمی شونده( اولسراتیو) و کرون تقسیم می شود که نوع اول روده بزرگ و لایه مخاطی آن را درگیر می کند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد گیلان ادامه داد: در نوع دوم که کرون نام دارد از دهان تا مقعد تمام لایه های دستگاه گوارش اعم از مخطی، زیر مخاطی و بیرونی را درگیر می کند و علائم این بیماری نیز بستگی به محل درگیری دستگاه گوارش دارد.


قناعی گفت: اکثر مواقع اسهال همراه با دفع مخاطی و خون بوده و این علائم از نشانه های بارز این بیماری است همچنین اگر روده باریک در گیر شده باشد کاهش وزن و درد شکم نیز با بیمار همراه خواهدبود.


وی با اشاره به اینکه این بیماری بیشتر در سنین جوانی و بین 15 تا 35 سال شایع است، گفت: علت بیماری دقیقا مشخص نیست و می تواند علل ژنتیکی یا محیطی باشد ولی عدم مصرف سبزیجات و میوه های تازه، زندگی ماشینی و مصرف انواع فست فود و عدم تحرک سبب دامن زدن به این بیماری می شود.


فوق تخصص گوارش و کبد عنوان کرد: این بیماری درمان قطعی ندارد و تا اخر عمر فرد را درگیر می کند البته قابل کنترل است و در صورتی که به موقع تشخیص و درمان نشود عوارضی همچون انسداد روده، خونریزی شدید و پارگی روده ایجاد می شود بنابراین علاوه بر ضرورت اهمیت تشخیص به موقع بیماری مصرف داروهای مربوطه که توسط پزشک متخصص تجویز شده نیز در کنترل بیماری بسیار حائز اهمیت است.


قناعی خاطر نشان کرد: این بیماری به راحتی با دارو قابل کنترل است و همه داروهای مورد نیاز نیز در کشور وجود دارد.

نظر شما