شناسهٔ خبر: 22648783 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

سعد حریری بالاخره به بیروت برگشت

صاحب‌خبر -

منابع خبری گزارش دادند، سعد حریری با گذشت بیش از دو هفته از استعفای پرحاشیه خود در عربستان، بالاخره سه‌شنبه‌شب گذشته از قبرس به لبنان بازگشت. به گزارش ایسنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس از ورود سعد حریری به بیروت خبر داد و اعلام کرد که این رویداد بیش از دو هفته پس از استعفای وی از سمت نخست‌وزیری لبنان در ریاض صورت گرفته است. حریری از پاریس به قاهره منتقل شد و با عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهوری مصر دیدار کرد و بعد از آن به قبرس رفت و با نیکوس آناستاسیادس، رئیس‌جمهوری این کشور دیداری را صورت داد. براساس گزارش نیویورک‌تایمز، حریری در جریان سفرش به مصر، در بیانیه‌ای کوتاه اعلام کرده بود که موضع سیاسی خود را در لبنان اعلام خواهد کرد. گزارش‌ها از لبنان حاکی از آن است که شماری از مردم این کشور همزمان با بازگشت حریری، در خیابان‌های بیروت به جشن و شادمانی پرداختند.
فعلا استعفایم را به تأخیر می‌اندازم
روز گذشته (چهارشنبه) سعد حریری اعلام کرد فعلا استعفایش از مقام نخست‌وزیری را بنا به درخواست میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان نگه داشته است. حریری در سخنانی که بعد از دیدارش با میشل عون، رئیس‌جمهوری و نبیه بری، رئیس پارلمان ایراد کرد، گفت: «امیدوارم در مذاکراتی که با رئیس‌جمهوری و دیگر رهبران سیاسی لبنان خواهیم داشت، بتوانیم راهی برای برون‌رفت از این شرایط بیابیم.» حریری ادامه داد: «امروز رئیس‌جمهوری از من خواست تا استعفای خود را به تأخیر بیندازم و من این درخواست را قبول کردم تا درباره انگیزه‌ها و دلایل آن گفت‌وگو کنیم. امیدوارم این مذاکرات به نتیجه برسد.»
او گفت: «ما خواهان پایبندی همه گروه‌ها به توافق طايف هستیم و تمام تلاش خود را انجام داده‌ایم تا کشور از بحران‌های منطقه‌ای دور بماند. لبنان باید سیاست بی‌طرفی خود را در این‌باره ادامه دهد؛ چراکه این سیاست کشور را از جنگ و آشوبی که پیرامون‌مان را فرا گرفته و نیز تنش‌های داخلی حفظ می‌کند.» سعدی حریری در پایان آمادگی خود را برای مذاکره «جدی و واقعی» با همه جریان‌های سیاسی لبنان و براساس منافع ملی اعلام و تأکید کرد که در این مذاکرات باید منافع ملی بر منافع گروهی و خارجی اولویت داده شود.
سعد حریری که پس از سه هفته غیبت، برای شرکت در مراسم روز استقلال لبنان به کشورش بازگشت، پیشتر در جریان سفرش به عربستان از سمت خود استعفا کرده بود. این استعفای جنجالی که حرف و حدیث‌های بسیاری به دنبال داشت گفته می‌شد با فشار عربستان‌سعودی صورت گرفته و باعث شد طرف‌های خارجی نیز به میانجی‌گری برای حل بحران به این مسأله ورود کنند.
امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهوری مصر و صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت سه تن از مقامات عالی‌رتبه خارجی بودند که تلاش داشتند این بحران را با کمترین هزینه برای لبنان و منطقه حل‌وفصل کنند.
سعد حریری با پیروی از دیکته‌های عربستان، حزب‌الله لبنان و آنچه که «تبعیت این حزب از خواسته‌های ایران» خوانده بود را دلیل اصلی استعفای خود اعلام کرده بود.
همچنین حریری در جشنی که در اطراف منزلش در مرکز بیروت و با حضور جمع کثیر حامیانش برگزار شد گفت که اهل میانه‌روی است و برای حفاظت از امنیت و ثبات لبنان و دفاع از مردم کشورش متعهد شد.

برچسب‌ها:

نظر شما