شناسهٔ خبر: 22644475 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

استقرار خیریه ها در ۵۸۰بیمارستان سراسر کشور

مدیرکل خیرین و مؤسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: تا پایان سال در همه بیمارستان‌های کشور که بالغ بر ۵۸۰ بیمارستان می‌شود، یک خیریه مستقر می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی‌اکبر حق‌دوست، معاون برنامه‌ریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت در  کنگره بین المللی خدمات چند تخصصی درمان سرطان کودک از همکاری محک با وزارت بهداشت در راستای شناسایی خلأها و همراهی با ظرفیت‌های اجتماعی کشور تشکر کرد و گفت: «سرطان حاصل ۳ عامل ژنتیکی، محیطی و تداخل ژنتیک و محیط است. عوامل محیطی حدود ۴۰ درصد از علل بروز سرطان است اما آیا می‌توان سهم دیگر ابتلا به سرطان را به عوامل ژنتیکی اختصاص داد. پاسخ منفی است چرا که تداخل این دو عامل نقش بسیار مهمی دارند و در بسیاری موارد افراد با وجود زندگی در شرایط یکسان از مشی نامتفاوتی بهره می‌برند.»

وی با تأکید بر اینکه در سرطان کودک با توجه به کم بودن ارتباط کودک با محیط، اثر ژن بیشتر است افزود: «توزیع جغرافیایی متفاوت و ناهمگنی درخصوص سرطان کودک بسیار زیاد است و از آنجایی که سرطان در میان این گروه سنی خانواده را تحت تأثیر قرار می‌دهد باید بگوییم که این بیماری، بیماری خانواده است. لذا تلاش برای کاهش بروز آن نقش بسیار مهمی دارد.»
حق‌دوست محک را به عنوان یک مجموعه هدفمند و منطبق با برنامه استراتژیک دانست و ادامه داد: «براساس توضیحاتی که ارائه دادم پیشنهاد می‌کنم تا این سازمان بر اساس تحقیقات پیشگیرانه نیز حرکت کند تا در یابیم میزان بروز سرطان در کدام نقطه ایران بیشتر از سایر نقاط است تا با مداخله اجتماعی و محیطی و رفع عوامل خطر به پیشگیری بپردازیم.

معاون وزیر بهداشت در پایان تصریح کرد: نجات جان یک انسان، نجات جان بشریت است. امیدوارم همانگونه که محک در جلب سرمایه‌های اجتماعی موفق عمل کرده است، در حوزه پیشگیری از سرطان نیز به نقطه بالا و قابل اتکایی دست یابد.

استقرار یک خیریه در بیمارستان‌های سراسر کشور

دکتر محمد نصیری مدیرکل خیرین و مؤسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هم  گفت: همانطور که نقش تیم درمانی که شامل پزشک، پرستار، مددکار اجتماعی و روان‌شناس در بحث درمانی مهم است، تأمین‌کننده مالی که خیریه‌ها در کشور هستند نیز نقش بسیار مهمی دارند. برای آنکه این مهم رو به جلو حرکت کند ضمن آنکه مددکاران و روان‌شناسان را باید وارد تیم درمانی کنیم، خیریه‌ها نیز باید به عنوان یک بازوی مهم نقش‌آفرینی نمایند.» 

وی افزود: به همین خاطر برنامه گسترده‌ای داریم که تا پایان سال در همه بیمارستان‌های کشور که بالغ بر ۵۸۰ بیمارستان می‌شود، یک خیریه مستقر نماییم که محوریت مددکاری را بر عهده دارند.

تفکر سیستمی و مدیریت یکپارچه برای دستیابی به درمان چندتخصصی

جواد کرباسی‌زاده، رئیس هیأت مدیره محک با بیان آنکه محک در راستای یکپارچه‌سازی خدمات حمایتی در سراسر کشور تلاش می‌کند گفت: مطالعات بین‌المللی نشان می‌دهد که درمان سرطان به ویژه در حوزه کودکان با توجه به اهمیت حفظ سطح کیفیت زندگی آنان در کنار افزایش طول عمر، نیازمند حضور و مشارکت متخصصان حوزه‌های تخصصی گوناگون است که فرآیند درمان را کنار یکدیگر برنامه‌ریزی و هدایت می‌کنند.

رئیس هیأت مدیره محک با بیان آنکه درمان چندتخصصی نتیجه اندیشه هم عرض طیف گسترده متخصصان و حاصل خرد جمعی ایشان است که برای تمامی ذیربطان ارزش آفرین است تصریح کرد: این خرد جمعی منجر به کاهش آسیب‌های ناشی از بیماری، افزایش کیفیت زندگی، کاهش سطح اندوه بیمار و خانواده می‌شود. به عبارتی زمانی که تصمیمی با اتکا به نظرات یک جمع تخصصی اتخاذ می‌شوند، تمامی افراد نسبت به خروجی‌های آن به یک اندازه مسئول بوده و این تقسیم مسئولیت و توسعه مشارکت منجر به کاهش سطح فشار ناشی از ارائه خدمت در کادر درمانی می‌شود. بدیهی است که این آسایش روانی و ذهنی برای کادر درمان، بر ارتقای سطح کیفی خدماتی که به بیمار و خانواده ایشان ارائه می‌کنند نیز اثرگذار است.

کرباسی‌زاده در پایان گفت: محک امروز تلاش می‌کند تا با توسعه این رویکرد و تعریف منافع و مقاصد مشترک بار دیگر گامی در جهت ارتقای سطح کیفی درمان سرطان در ایران بردارد و عمیقا باور دارد که این هدف تنها با مشارکت تمامی گروه‌های متخصص در حوزه‌های درمانی و حمایتی ممکن خواهد بود و بی‌شک موفقیت این مشارکت نیازمند تفکر سیستمی، مدیریت یکپارچه، تصمیم‌گیری با توجه و احترام به عقاید تخصصی مختلف ممکن است.

نظر شما