شناسهٔ خبر: 22642515 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

مدیر روابط عمومی محیط زیست استان تهران

آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی در کانون توجه شهروندان تهرانی/ کارگروه کاهش آلودگی هوا هفته آینده تشکیل می‌شود

مدیر روابط عمومی محیط زیست استان تهران با اشاره به نظرسنجی انجام گرفته از سوی سایت این اداره کل گفت: موضوع آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی با ۴۵. ۷۴ درصد، از نظر تهرانی‌ها مهمترین چالش محیط زیستی استان تهران است.

صاحب‌خبر -
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، امین افتخار مدیر روابط عمومی محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه بارگزاری‌های بیش از حد جمعیت، کمبود و ناکارآمدی زیرساخت‌های توسعه حمل و نقل شهری در تهران، وجود انواع خودروهای فرسوده و دودزا و موتورسیکلت ها، فعالیت‌های صنعتی، معدنی و صنفی در اطراف و محدوده پایتخت، تغییرات اقلیم و معضلات دیگر باعث ایجاد مشکلات زیادی در حوزه محیط زیست شهری همچون آلودگی هوا، آلودگی صوتی، مدیریت پسماند‌ها و موارد مشابه شده است گفت: اگر در این بین با نگاه خوش بینانه نگوییم آلودگی هوا تبدیل به مهمترین موضوع زیست محیطی تهران شده است، می‌توان گفت: یکی از مشکلات و معضلات شاخص زیست محیطی است که جدی‌ترین زنگ خطر آن در دهه ۷۰ به صدا درآمد.

افتخار ادامه داد: ما همچنان در تعدادی از روزهای سال در تهران هوای ناسالم را تجربه می‌کنیم و هرچند وضعیت کیفی هوا به لحاظ بسیاری از پارامتر‌ها در مجموع نسبت به سال‌های قبل بطور میانگین بهتر شده است، اما کار بیشتر در این حوزه محسوس است.

وی با بیان اینکه نگاه مردم، نظرات و انتقادات آن‌ها و همچنین مشارکت و همراهی شهروندان در مدیریت آلودگی هوای تهران و سایر موضوعات، برای دستگاه محیط زیست اهمیت دارد، اظهار داشت: تلاش ما این است که در موضوعات زیست محیطی از نظر شهروندان آگاه شویم و معمولاً این کار به صورت ادواری از طریق نظرسنجی سایت محیط زیست استان به نشانی www.tehran-doe.ir و بطور مدون با دریافت پیامک‌ها و گزارش‌های مردمی بوسیله سامانه ۵۰۰۰۴۰۴۴ انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در آخرین نظرسنجی انجام شده از طریق سایت سامات مهمترین چالش زیست محیطی استان تهران از نگاه شهروندان پرسش شد افزود: در این نظرسنجی ۴ موضوع آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی، پسماند‌ها، کمبود فضای سبز و نیز حمل و نقل ناکارآمد درون شهری گزینه‌های پیش روی شهروندان بود که موضوع آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی با ۴۵. ۷۴ درصد، از نظر مردم به عنوان مهمترین چالش محیط زیستی استان تهران بیشترین رای را به خود اختصاص داد.

مدیر روابط عمومی محیط زیست استان تهران ادامه داد: در این خصوص پسماند‌ها با ۱۲. ۲۲ درصد، کمبود فضای سبز با ۹. ۰۸ درصد و حمل و نقل ناکارآمد درون شهری با ۳۲. ۹۶ درصد آراء مردم را کسب کرد.

وی با تاکید بر اینکه آموزش‌های عمومی از یک سو، انجام تکالیف، تلاش مضاعف دستگاه‌های مسئول و اختصاص اعتبارات لازم از سوی دیگر و همچنین مشارکت و همراهی مردم سه ضلع اصلی حل مشکلات در حوزه محیط زیست بخصوص آلودگی هوا و مدیریت پسماند‌ها است، خاطر نشان کرد: در اینخصوص کارگروه‌های تخصصی استان مانند کارگروه کاهش آلودگی هوا و مدیریت پسماند‌ها با جدیت و رویکرد جدید و بافواصل زمانی مشخص در استان تهران به بررسی موضوعات مربوطه و میزان تحقق تکالیف دستگاه‌های مرتبط و مسئول پرداخته و مصوبات و برنامه‌های دولت و نیز مصوبات این کارگروه‌ها با حضور رسانه‌های ارتباط جمعی به عنوان نماینده افکار عمومی مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرد.

افتخار همچنین از تشکیل سومین نشست پی در پی و هفتگی کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران در روز یکشنبه هفته آینده ۵ آذر ماه در محل استانداری تهران پس از وقفه یک هفته‌ای به علت تعطیلی یکشنبه گذشته خبر داد و گفت: در جلسه قبل باحضور استاندار تهران، روند پیشرفت مصوبات دولت درخصوص برنامه جامع آلودگی هوای تهران پی گیری و دستگاه‌های منابع طبیعی، صنعت معدن و تجارت و پخش و پالایش گزارش فعالیت‌های خود را ارائه دادند و در این نشست تعداد دیگری از دستگاه‌های مسئول در خصوص اقدامات خود به ارائه گزارش خواهند پرداخت.

وی از اعلام آمادگی محیط زیست برای افزایش آموزش‌های زیست محیطی در مدارس تهران خبر داد و اظهار داشت: اعتقاد ما این است که در حوزه آموزش‌های عمومی نیاز به یک کار مدون و تعامل مشترک با آموزش و پرورش بر مبنای تفاهم نامه فی مابین داریم و اگر آموزش‌های محیط زیستی از سنین پایه جدی گرفته نشود، تغییرات الگوی رفتاری بعدا سخت‌تر خواهد شد.

مدیر روابط عمومی محیط زیست استان تهران در پایان همجنین ورود کتاب انسان و محیط زیست را به پایه یازدهم مدارس با اهمیت دانست و در ادامه افزود: آموزش مربیان و معلمان مدارس و مراکز پیش دبستانی درخصوص موضوعات محیط زیستی نیز در دستور کار این اداره کل قرار دارد و سال گذشته در این راستا ۴۰۰۰ مربی در سطح مدارس تهران آموزش‌های لازم را دریافت کردند.

نظر شما