شناسهٔ خبر: 22630975 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

استاندار خراسان جنوبی:

وقف زیباترین جلوه مشارکت مردمی است/لزوم معرفی نیازهای روز

بیرجند-استاندار خراسان جنوبی گفت: وقف زیباترین جلوه مشارکت مردمی در راستای اقدام خیرخواهانه و خداپسدانه برای خود مردم است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی مروج الشریعه در دیدار با کارکنان اداره کل اوقاف و امور خیریه استان به مناسبت هفته وقف اظهار داشت: وقف مسئله بسیار مهم بوده که ریشه در اعتقادات دینی و مذهبی اسلام دارد.

وی با اشاره به ریشه باارزش وقف در سنن و فرهنگ اعتقادی مردم، بیان کرد: این ریشه ها ارزش های حاکم بر وقف را برای همه نسل ها تبیین می کند اما چارچوب ها، مصادیق و روش های جذب مردم به این سنت حسنه به شرایط زمان بستگی دارد.

استاندار خراسان جنوبی، وقف را زیباترین جلوه مشارکت مردمی در راستای اقدام خیرخواهانه و خداپسدانه برای خود مردم دانست و گفت: توجه به اقتضای زمان برای جلب مشارکت مردم یکی از اساسی ترین رسالت هایی است که متولیان وقف بر عهده دارند.

مروج الشریعه با تأکید بر لزوم فرهنگ سازی در زمینه وقف های جدید در جامعه، عنوان داشت: در اشاعه این فرهنگ شاید ورود مستقیم نتیجه بخش نباشد بلکه می توان در این راه از اساتید دانشگاهی، پزشکان و سایر افرادی که دارای جایگاه علمی و فرهنگی در کشور هستند استفاده کرد.

وی همچنین بر لزوم امانت داری نسبت به صاحبان وقف تأکید کرد و گفت:  باید متولیان امینی برای اجرای موقوفه عین نیات واقف باشیم و نه بر اساس سلیقه شخصی بلکه بر اساس احکام فقهی در اجرای نیات واقفان عمل کنیم.

استاندار خراسان جنوبی اضافه کرد: شفافیت در اجرای نیات واقفین سبب جلب اعتماد مردم شده که این اعتماد فرهنگ وقف را گسترش می دهد و این فرهنگ در نهایت سبب می شود وقف از انحصار چند مسئله خاص خارج شود.

مروج الشریعه با بیان اینکه باید وقف را به یک برند ملی و بین المللی تبدیل کنیم، گفت: ظرفیت بسیار مهمی در دست داریم اما چگونگی شناخت نیازمندی های زمان برای استفاده از این ظرفیت بسیار مهم است.

وی همچنین بر نیازمندی های روز جامعه در زمینه وقف های جدید اشاره کرد و افزود:  در حال حاضر فرهنگ کارآفرینی در جامعه بسیار پایین است و به موقوفاتی برای اشاعه فرهنگ کارآفرینی در کشور نیاز داریم.

استاندار خراسان جنوبی، وقف برای کتابخانه، راه اندازی آزمایشگاه های پزشکی، مشاوره ژنتیک، چاپ کتاب، تحصیل دانشجویان و دانش اموزان و انجام کارهای علمی را از جمله نیازمندی های روز جامعه عنوان کرد و گفت: باید این نیازمندی های روز شناسایی و به جامعه معرفی شود تا بتوان از مشارکت مردم برای رفع این نیازمندی ها استفاده کرد.

نظر شما