شناسهٔ خبر: 22608127 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

پرسه در دنياي خبر

صاحب‌خبر -

گردهمایی هنرمندان موسیقی برای کمک به زلزله‌زدگان
گروه هنر: گردهمایی هنرمندان موسیقی با هدف یاری به زلزله‌زدگان غرب کشور، ساعت 18 سه‎شنبه، 30 آذر، در فرهنگ‌سرای نیاوران برگزار می‎شود. به گزارش روابط‌عمومی بنیاد آفرینش‎های هنری نیاوران، نشست آبان‌ماه خانه موسیقی با هدف کمک و ابراز همدردی با زلزله‌زدگان غرب کشور و با مشارکت و همکاری بنیاد آفرینش‎های هنری نیاوران در این فرهنگ‌سرا برگزار خواهد شد.  در این گرد‎همایی جمعی از هنرمندان موسیقی کشور و اعضای خانه موسیقی گرد هم خواهند آمد تا درباره جمع‌آوری کمک و اختصاص آن به زلزله‌زدگان شهرهای غربی ایران تصمیم‎گیری کنند. همچنین گفتنی است در این برنامه که سه‌شنبه، 30آذر، ساعت 18 در سالن خلیج‌فارس فرهنگ‌سرای نیاوران برگزار خواهد شد، برنامه اجراهای متنوع و متعددی نیز در نظر گرفته شده است.

با هدف کمک به زلزله‌زدگان کرمانشاه
«آرش» در فرهنگ‌سرای نیاوران برخوانی می‎شود
نمایش‌نامه «آرش»، نگاشته بهرام بیضایی و به کارگردانی ماهناز رجبی، از هشتم آذر در سالن گوشه فرهنگ‌سرای نیاوران با هدف كمك به زلزله‌زدگان كرمانشاه خوانش می‎شود. آرش کمانگیر یا آرش کمانکش، یکی از اسطوره‌های کهن ایرانی و همچنین نام شخصیت اصلی این اسطوره‌ است. آرش، از سپاهیان منوچهر بود که پس از پایان جنگ ایران و توران به‌عنوان کماندار ایرانی برای بازشناختن مرز ایران و توران برگزیده شد و از بالای کوه «اییریو خشوتا» از چهارمین کشور روی زمین در زادگاه فریدون رفت و با تمام نیرو تیری را به سوی کوه «خوانونت» در خاور رها کرد. «آرش» در نوشته بیضایی قهرمان نیست و تیر را با عشق پرتاب نمی‌کند. او ستوربانی است که تیر را با بیزاری رها می‌کند و ناخواسته قربانی می‌شود و ناخواسته شهید و قهرمان می‌شود. بیضایی این اثر را در جوانی، بین سال‎های 1334 تا 1337 نوشته است.  نمایش‌نامه‌خوانان این اثر عبارتند از: بهزاد بابازاده (کشواد و آرش)، محمدرضا مهمیزی (راوی، سرگروه، پدر)، سعید شیرازی (سردار و شاه توران و البرز)، پرواز نجفیان‌مقدم (نقال)، مریم عظیمی (دستیار کارگردان)، مصطفی بانیان (گردآوری موسیقی) و ماهناز رجبی (طراح ماسک، صحنه و لباس). گفتنی است «آرش» از 8 تا 10 آذر همه‌روزه ساعت 19 در سالن گوشه فرهنگ‌سرای نیاوران روی صحنه می‎رود. علاقه‌مندان می‎توانند برای تهیه بلیت با تلفن 22207081، 22287082 تماس بگیرند یا به گیشه فرهنگ‌سرا مراجعه کنند.

اجرای پروژه مشترک ایران و لهستان در اصفهان
گروه هنر: پرفورمنس «ما می‌بخشیم اما فراموش نمی‌کنیم...» و نمایش «اصفهان، شهر بچه‌های لهستان»، نوشته محمد چرمشیر و با طراحی رکسانا مهرافزون، اول و دوم آذر در موزه هنرهای معاصر و تالار هنر اصفهان روی صحنه می‌رود.  پرفورمنس «ما می‌بخشیم اما فراموش نمی‌کنیم...» که اول آذر در موزه هنرهای معاصر اصفهان به صحنه خواهد رفت، بخشی از پروژه آموزشی‌ است که از سوی باشگاه نوجوانان «لَدِر تیم» لهستان آماده‌سازی شده که در لهستان به اجرا درآمد. در هنگام آماده‌سازی نسخه ایرانی، ایده جدیدی با الهام از جمله‌ «نلسون ماندلا»؛ «ما می‌بخشیم اما فراموش نمی‌کنیم...» به اجرا افزوده شد. در این بخش شرکت‌کنندگانِ کارگاه‌ها، داستان‌ها و مونولوگ‌های کوتاهی را که نشان‌دهنده نگاه معاصرشان به رویدادهای گذشته از دو منظر پناهندگان لهستانی و از دید مردم اصفهان در برخورد با مهاجران لهستانی‌ها به هنگام جنگ بود به نگارش درآوردند. داستان‌ها و مونولوگ‌ها برگرفته از رویدادهای واقعی و بر اساس مصاحبه‌ها، عکس‌ها، ویدئوها، کتاب‌های تاریخی و داستان‌‌های کوتاه‌ تخیلی شکل‌ گرفته است.  نمایش «اصفهان، شهر بچه‌های لهستان»، به نویسندگی محمد چرمشیر، پنجشنبه، دوم آذر، در تالار هنر اصفهان به صحنه خواهد رفت. طراحی این پروژه برعهده رکسانا مهرافزون است که با حضور جمعی از نوجوانان به صحنه برده می‌شود.  این پروژه تحت حمایت همکاران ایرانی و لهستانی، از جمله: سفارت لهستان در تهران، مؤسسه آدام میسکیه‌ویچ، PGNiG شرکت دولتی نفت و گاز لهستان، مؤسسه گروتوفسکی، کمپانی تئاتر آفتاب، مرکز هنرهای نمایشی، تئاتر شهر تهران، انجمن هنرهای نمایشی ایران، موزه هنرهای معاصر اصفهان، تالار هنر اصفهان، سازمان فرهنگی - تفریحی شهرداری اصفهان و بنیاد گندم (مرکز گفت‌وگوی بینافرهنگی) به اجرا درمی‌آید.  آنا آندرس، فرزند ولادیسلاو آندرس، میهمان ویژه اجرای نمایش «اصفهان شهر بچه‌های لهستان» خواهد بود. ارتش آندرس نام غیررسمی نیروهای ارتش لهستان در جبهه شرقی در سال‌های 1941 تا 1942 بود که به‌خاطر نام فرمانده این ارتش، ولادیسلاو آندرس، به این نام خوانده می‌شد. نمایش درباره مهاجران لهستانی است که در زمان جنگ جهانی دوم به ایران آمدند. این گروه از پناه‌جویان به کمک سازمانی به نام ارتش آندرس به شهرهای مختلف ایران اعزام شدند. 

نظر شما