شناسهٔ خبر: 22572903 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

امدادرسانی 600 تن از نیروهای شهرداری تهران در مناطق زلزله‌زده

به گزارش ایرنا به نقل از اداره کل ارتباطات و بین الملل شورای شهر تهران ، محسن هاشمی با اشاره به بازدید یک روزه‌اش به همراه چهار تن از اعضای شورای شهر به مناطق

صاحب‌خبر - به گزارش ایرنا به نقل از اداره کل ارتباطات و بین الملل شورای شهر تهران ، محسن هاشمی با اشاره به بازدید یک روزه‌اش به همراه چهار تن از اعضای شورای شهر به مناطق زلزله زده گفت: با توجه به وقوع زلزله در غرب کشور و کرمانشاه جهت همدردی با مردم آسیب دیده از فاجعه زمین‌لرزه و همچنین بازدید از اقدامات شهرداری تهران در این مناطق و نظارت بر عملکرد فعالیت نیروهای شهرداری در این حادثه به اتفاق چهار عضو شورای شهر از جمله علیخانی، فراهانی، امانی و خداکرمی به مناطق زلزله‌زده وارد شدیم.
وی با بیان اینکه در ابتدای این سفر با استاندار کرمانشاه جلسه داشتیم که گزارشی از اقدامات،‌ کمبودها و مشکلات در حیطه کمک به زلزله‌زدگان ارائه شد گفت: در این جلسه مسئولان اعلام کردند که نیاز به کمک‌رسانی بیشتر به خصوص در زمینه سرویس‌های بهداشتی سیار و صحرایی و اقلام گرمایشی دارند.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه بلافاصله بعد از این جلسه به شهر سرپل ذهاب که کانون اصلی تلفات بود رفته و از مرکز خدمات‌رسانی شهرداری تهران بازدید به عمل آمد گفت: حدود 600 نفر از نیروهای شهرداری تهران در شهر سرپل ذهاب مشغول به امدادرسانی به زلزله‌زدگان هستند که در قالب تیم‌های نظافت، 137، آتش نشانی، پشتیبانی و ... به خدمت‌رسانی به مردم مشغول هستند و همچنین بسیج شهرداری نیز در حوزه کمک‌رسانی به روستاها فعال است که 100 تن موادغذایی و کمک‌های مورد نیاز را در روستاهای سرپل ذهاب توزیع کرده است.
وی با اشاره به بازدید تیم شورای شهر از بافت‌های شهری آسیب دیده، گفت: از شهرک شهید شیرودی که 3 هزار واحد مسکن مهر در آن ساخته شده و همچنین محله فولادی که بیشتری آسیب را دیده است، بازدید داشتیم و همچنین با تعدادی از شهروندان آسیب دیده نیز در زمینه‌های امدادرسانی صحبت شد.
هاشمی با بیان اینکه فعالیت‌های بسیار خوبی از سوی مسئولان مربوطه برای کمک‌رسانی به مردم آسیب دیده در ساعات مختلف حادثه انجام شده به گونه‌ای که 600 سورتی پرواز برای 20 بالگرد به ثبت رسیده گفت: خوشبختانه با وجود سرعت عمل اورژانس پیش بیمارستانی، شاهد هستیم که مجروحان کمتری جان خود را از دست دادند و بخش زیادی از تلفات مربوط به ساعات اولیه حادثه است.
وی با بیان اینکه دو سوم تلفات این زمین‌لرزه متعلق به شهرستان سرپل ذهاب و روستاهای توابع است گفت: حجم بالای کمک‌های مردمی قابل مقایسه با سوانح مشابه همچون زلزله بم و رودبار نیست اما متاسفانه مشکلاتی در توزیع کمک‌ها وجود دارد به گونه‌ای که بخشی از آسیب دیدگان بیش از سایرین اقلام امدادی دریافت کردند که باید این موضوع سامان‌دهی شود.
بر اساس این گزارش، در این بازدید یک روزه محمد علیخانی، رئیس کمیسیون حمل و نقل، مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه، شهربانو امانی، رییس کمیته ایمنی عمران و ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر، محسن هاشمی را همراهی می‌کردند.

**بی برنامگی آفت مدیریت بحران کرمانشاه / زمان به کارگیری دانش روز دنیا فرا رسیده است
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه بی برنامگی مسئولان مدیریت بحران در کرمانشاه به ویژه در روزهای اول مشهود است، شهر تهران را در سطح پایین تاب آوری برای وقوع بحران های احتمالی مشابه توصیف کرد.
ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران روز جمعه 26 آبان ماه سال 96 به همراه محسن هاشمی رییس شورا و مجید فراهانی، شهربانو امانی و محمد علیخانی اعضای شورای شهر تهران در مناطق زلزله زده کرمانشاه حاضر شدند و به بررسی و ارزیابی منطقه با تمرکز بر نحوه خدمت رسانی گروه اعزامی شهرداری تهران پرداختند.
وی در تشریح این بازدید اظهار داشت: هدف اصلی ما از حضور در این منطقه ارزیابی عملکرد شهرداری تهران در امداد رسانی به زلزله زدگان کرمانشاهی بود اما آنچه به چشم می آمد حضور خیل عظیم جمعیت از مناطق مختلف کشور برای امداد رسانی به ویژه به شهر سرپل ذهاب بود.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با ابراز احترام به حس و همیت نوع دوستی ایرانیان اظهار داشت: حضور مردم در نقطه حادثه دیده که نیاز به کارهای تخصصی امدادی با سرعت بالا دارد نشان از بی برنامگی در حوزه مدیریت بحران به ویژه در روزهای نخست حادثه دارد.
خداکرمی گفت: آنچه در دلیل این حضور عنوان می شد، بی اعتمادی مردم به نهادهای کمک رسان بود که نتیجه آن ایجاد ترافیک در مسیرهای مواصلاتی و توزیع غیرمنطقی کمک ها به آسیب دیدگان است.
وی تصریح کرد: در نتیجه ترافیک ایجادی، مسیر 20 دقیقه ای در حداقل 3 ساعت طی می شد و عدم توزیع حساب شده کمک ها سبب شده است که در برخی نقاط تلّی از کمک های مردم بدون استفاده جمع شود و در نقطه ای دیگر مردم نیازمند به همان کمک ها باشند.
عضو شورای شهر تهران در قالب درخواستی از مردم گفت: من از مردم خواهش می کنم که کمک های خود را از مسیرهای اعلام شده همچون هلال احمر و سازمان مدیریت بحران به این مناطق ارسال کنند تا در عملیات های امداد رسانی در نتیجه حضور مردم اخلالی ایجاد نشود.
وی در ادامه بر ضرورت عملکرد گروهی ستاد فرماندهی بحران برای ارائه خدمات بهتر به افراد بحران زده تاکید کرد و ادامه داد: دیگر مشکلی که در این مناطق دیده می شد بازدید متعدد مسئولین بود که مدیریت استان را مجبور می کرد، به جای پرداختن به اجرای ضروریات مراحل مقابله و بازسازی بحران، وقت زیادی را صرف همراهی با آنان کنند.
نایب رئیس کمیسیون سلامت در خصوص رسیدگی و کمک رسانی به آسیب دیدگان اظهار داشت: آنچه می توان امروز اعلام کرد این است که مرحله مقابله که وظایفی اورژانسی را می طلبید رو به پایان است و مرحله بازسازی که در طی آن باید اسکان، تخلیه و آواربرداری مورد توجه قرار گیرد آغاز شده است.
خداکرمی در خصوص نقش گروه اعزامی به مناطق زلزله زده عنوان داشت: با توجه به حضور تیم شهرداری در مراسم اربعین، این تیم توانست در کوتاه ترین زمان ممکن خود را به کرمانشاه برساند و خدمات خوبی را ارائه کند.
وی با اشاره به عدم براورد مناسب از تجهیزات مورد نیاز در مناطق زلزله زده گفت: حضور آمبولانس های بهشت زهرا در این مناطق ضروری به نظر نمی رسد و آنچه مهم است هماهنگی و برنامه ریزی برای دفع زباله هایی است که بخش عمده ای از آن را مراجعین به مناطق زلزله زده برجای گذاشته اند و سلامت زلزله زدگان را تهدید می کند.
رئیس کمیته سلامت با بیان اینکه بسیاری از همشهریان ما کرمانشاهی هستند و یا اقوام آنها دچار این زلزله شده اند و مدیریت شهری تهران در قبال آنها مسئول است، گفت: با توجه به شرایط موجود به نظر نمی رسد که دیگر نیازی به اعزام نیرو و لوازمی که در این منطقه متورم شده است، باشد.
خداکرمی با تاکید بر اهمیت اسکان زلزله زدگان اظهار داشت: هم اکنون باید به جای کمک های پراکنده با اتخاذ یک مسیر منسجم اقدام به ایجاد کانکس های اسکان موقت به ویژه در روستاهای مرزی کنیم.
وی افزود: نصب حمام های سیار و صحرایی و ایجاد چشمه های سرویس بهداشتی از دیگر ضروریات این مناطق است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
نایب رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در ادامه به مباحث شهر تهران پرداخت و گفت: این بازدید از مناطق زلزله زده درسی را به مدیریت شهری گوشزد می کند که باید به صورت عاجل فکری برای مدیریت بحران شهر تهران بشود.
خداکرمی اظهار داشت: باید با برنامه ریزی، مشکلات موجود اصلاح شود تا در صورت بروز حوادث طبیعی و یا انسان ساخت، مدیریت یکپارچه بحران تشکیل شده و از بی برنامگی که علاوه بر آسیب زا بودن موجب هدر رفت منابع انسانی و تجهیزاتی است، جلوگیری شود.
وی ادامه داد: حادثه پلاسکو نشان داد که تهران تاب آوری لازم را ندارد؛ از این رو کمیته سلامت شورای شهر تهران دو موضوع اجرایی شدن قوانین و برنامه ریزی برای مدیریت هدفمند در پیشگیری و یا مقابله با حوادث احتمالی را با جدیت پیگیری می کند.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: نحوه مدیریت بحران در سه دهه اخیر نشان از ضعف دارد و خوب نیست که این موضوع تکرار شود.
خداکرمی اظهار داشت: می توان با بهره گیری از تجربیات، تجهیزات و منابع انسانی کشورهای صاحب سبک در مدیریت بحران، همچون ژاپن و یا برخی کشورهای اروپایی، چالش های زمان بحران را به خوبی مدیریت کرد.
تنظیم کننده: سید جواد آل داود**انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7243/9343//1348
انتهای پیام

نظر شما