شناسهٔ خبر: 22543859 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

در گفتگوی قم فردا با اعضای جامعه مدرسین تبیین شد؛

التزام به سیره و اخلاق نبوی؛ نسخه اصلاح سبک زندگی امروز

تنی چند از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر ضرورت التزام به سیره و اخلاق نبوی آن را نسخه اصلاح سبک زندگی امروز جامعه دانستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،" فراق نزدیک شده و بازگشت ‏به سوى خداوند است. نزدیک است فراخوانده شوم و دعوت حق را اجابت  نمایم و من دو چیز گران در میان شما مى ‏گذارم و مى ‏روم: کتاب خدا و عترتم، و خداوند لطیف و آگاه به  من خبر داد که این دو هرگز از یکدیگر جدا نشوند تا کنار حوض کوثر برمن ‏وارد شوند. پس خوب بیندیشید چگونه با آن دو رفتار خواهید نمود." این سخنان پیامبر(ص) تقریبا یک ماه قبل از رحلت می باشد که مردم را به نوعی آماده کوچ خود از این دنیا به دنیای دیگر می کند.

رحلت پیامبر اکرم (ص) براى حکومت اسلامى و امت اسلام حادثه‏ اى سخت و جانسوز بود . چنانکه امیرالمؤمنین(ع) مى ‏فرماید:« پدر و مادرم فدایت اى پیامبر خدا، با مرگ تو رشته ‏اى پاره شد که در مرگ دیگران چنین قطع نشد و آن نبوت و فرود آمدن پیام و اخبار آسمانى بود . مصیبت تو دیگر مصیبت دیدگان را تسلى دهنده ست ‏یعنى پس از مصیبت تو دیگر مرگ ها اهمیتى ندارد . و از طرفى این یک مصیبت همگانى است که عموم مردم به خاطر تو عزادارند . اگر نبود که امر به صبر و شکیبایى فرموده ‏اى و از بی‏تابى نهى نموده ‏اى آنقدر گریه مى ‏کردم که اشک هایم تمام شود . و این درد جانکاه همیشه در من مى ‏ماند و حزن و اندوهم دائمى مى‏ شد. که همه اینها در مصیبت تو کم و ناچیز است.»

شخصیت جامع و چند بعدی پیامبر اسلام و کمال و عظمت معرفتی، اخلاقی و وجودی آن بزرگوار، قرآن مجسم و ناطق است که به عنوان نماد مطلق و تام انسان کامل در میان آدمیان، حجت و الگویی ماندگار می باشد از همین رو روزی از عایشه پرسیدند: اخلاق پیامبر چگونه بود؟ پاسخ داد: خلق و خوی پیامبر(ص)، قرآن بود.

در همه زمینه ها از پیامبر(ص) الگو بگیریم/ پیامبر(ص) برای دولتمردان اسوه مطلق است

از همین رو با توجه به نزدیک شدن به ایام رحلت پیامبر(ص)، آیت الله عباس کعبی در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به اخلاق نبوی در جامعه، اظهار داشت: اخلاق نبوی ریشه در توحید و ایمان عمیق به خدا و روز آخرت دارد.

وی ادامه داد: اخلاق نبوی در پایه اخلاق الهی ریشه در آموزه های قرآن و تعالیم الهی دارد  که می توان گفت صداقت، وفای به عهد، امانت داری، خلوت و ارتباط با خدا و... جزو مفاهیم فکری و عقلی اخلاق نبوی می باشد.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به تاسی از پیامبر(ص) در همه زمینه ها، خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) برای دولتمردان، آحاد مردم و اقشار مختلف جامعه اسوه مطلق است و اقتضای این که پیامبر الگوی همه باشد این است که سیره پیامبر(ص) را مطالعه کنیم و اصول و اخلاق را استخراج  و به آنها عمل کنیم.

پیامبر اکرم(ص) برای کامل و تمامکردن مکارم اخلاق مبعوث شدند

همچنین آیت‌الله محسن فقیهی در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به اینکه باید پیامبر اکرم(ص) را در جامعه الگو قرار دهیم، تصریح کرد: باید صفات ایشان را برجسته و از آن پیروی کنیم .

وی افزود:مبعوث شدن پیامبر اکرم(ص) برای کامل و تمام‌کردن مکارم اخلاق است، یعنی پیامبران گذشته هم برای همین کار مبعوث شدند اما پیامبر اکرم(ص) برای تمام‌کردن این مکارم اخلاق مبعوث شده‌اند و باید مکارم اخلاق بودن ایشان برای مردم تبیین شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به صبر پیامبر(ص)، گفت: ایشان در مقابل تمام بی‌احترامی‌هایی که می‌شد صبر پیشه می‌کردند و حتی اگر شخص بی‌احترام کننده بیمار می‌شد به عیادت او می‌رفتند تا گوشه‌ای از رأفت اسلامی را نشان دهند.

عدالت از خصلت های مهم پیامبر(ص) بود

وی در ادامه اضافه کرد: پیامبر(ص) با برپایی عدالت به کسی ظلم نمی‌کرد و بیت‌المال را به‌طور مساوی بین مردم تقسیم می‌کرد و این رأفت ایشان تکرار نشدنی است.

آیت الله فقیهی عنوان داشت: این روحیه  پیامبر اکرم(ص) حکایت از آن دارد که شخصی که می‌خواهد در جامعه نفوذ کند باید تواضع، مهربانی و محبت نسبت به مردم داشته باشد و الگوی ما باید چنین شخصی باشد که رحمة للعالمین است و نه‌تنها نسبت به مسلمانان بلکه نسبت به تمام مردم ارزش قائل باشد.

همچنین در ادامه آیت الله ابوالقاسم علیدوست در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به اخلاق نبوی، اظهار داشت: امروز بیش از هر زمان دیگری ما و تمام دنیا به سیره و رفتار پیامبر(ص) نیازمند هستیم.

وی ادامه داد: رفتار و سیره پیامبر(ص) جامع بود چون ایشان برای همه شئون ما رفتار، پیام و سیره داشته است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه برخی از افراد می گویند رفتاری های پیامبر(ص) برای مکان و زمان خاص بوده است، ابراز داشت: این گفتار اشتباه است پیامبر(ص) به نوعی رفتار کرد و سیره ای باقی گذاشت که برای تمام زمان ها باشد.

معرفت می تواند عمل بیاورد/ مسئله معرفت و اخلاق می تواند تعلیم کننده باشد

وی بیان داشت:باید به محتوای پیام ها و سیره پیامبر(ص) بیشتر توجه و عمل شود تا معرفت نسبت به آن پیدا کنیم ، در واقع یکی از علت های مهم اینکه توفیق عمل کردن به سیره و روش پیامبر(ص) را نداریم همین مسئله معرفت می باشد.

این استاد حوزه با اشاره به اینکه دو مسئله معرفت و اخلاق می تواند تعلیم کننده باشد، گفت: تا این مسئله دو فراگیر و همگانی نشود ممکن است نام پیامبر(ص) را هم بسیار بشنویم و بعضی ها هم خوب شعار بدهند ولی در عمل فاصله بسیار داریم و آنچه در حال حاضر انسان احساس می شود متاسفانه فاصله بسیار است.

نظر شما