شناسهٔ خبر: 22533715 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

حقوق بشر از نوع آل‌سعود!

صاحب‌خبر -

روز سه شنبه به وقت محلی سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای حقوق بشری علیه ایران را به ابتکار کانادا که در کمیته امور اجتماعی، انسانی و فرهنگی سازمان ملل (کمیته سوم مجمع عمومی) تنظیم شده بود به رای گذاشت که با 83 رای موافق تصویب شد.  بنا بر گزارش شبکه بی‌بی‌سی، قطعنامه انتقادی سازمان ملل با ۸۳ رای مثبت در مقابل ۳۰ رای منفی و ۶۸ رای ممتنع تصویب شده است که در آن نسبت به نقض حقوق بشر در برخی زمینه‌ها در ایران نگرانی جدی ابراز شده اما در عین حال از پیشرفت در زمینه‌های دیگر استقبال شده است. این قطعنامه پنج صفحه‌ای با طرح ادعاهایی نسبت به آن چه وضعیت بد زندان‌ها، بازداشت‌های خودسرانه، محدودیت‌ها بر آزادی دینی و عقیدتی و تبعیض علیه اقلیت‌های قومی‌و مذهبی و همچنین زنان خوانده ابراز نگرانی می‌کند. همچنین این قطعنامه در پی گزارش ۲۳ صفحه‌ای عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه حقوق بشر درباره ایران که ماه پیش منتشر شد، تصویب شده است. در ادامه این  قطعنامه آمده است که سازمان ملل  از پیشرفت ایران در زمینه قوانین مربوط به اعدام، مشارکت در کمیته حقوق کودکان و کمیته حقوق معلولان استقبال، همچنین به فرآیند مسالمت‌آمیز انتخاباتی ایران اشاره و از تماس ایران با گزارشگر ویژه حقوق بشر استقبال می‌کند. چین، کره شمالی، پاکستان، روسیه، سوریه و ونزوئلا از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند. این قطعنامه در حالی در پی لابی کانادا با برخی کشورهای منطقه به تصویب رسید که عبدالله المعلمی‌نماینده دائم عربستان سعودی با تکرار ادعاهای واهی ایران را ناقض حقوق بشر دانست و مدعی شد این رفتار را به سایر کشورهای منطقه هم کشانده است.
در همین راستا و در پاسخ به نماینده عربستان سعودی در کمیته سوم مجمع عمومی، قائم مقام نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با انتقاد از نهادهای حقوق بشری در نادیده گرفتن جنایات سعودی‌ها علیه هزاران کودک یمنی، گفت: بودن عربستان به عنوان شریکی در مبارزه با تروریسم، استهزای تلخ بشریت، حقوق بشر، عدالت و صلح است. اسحاق آل حبیب روز سه شنبه به وقت محلی در پاسخ به اهانت‌های نماینده رژیم سعودی در سازمان ملل که در کمیته سوم و با موضوع بررسی قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه رفتارهای حقوق بشری ایران مطرح شد، این مطلب را بیان کرد. وی با اشاره به جمله‌ای از لئو تولستوی نویسنده و فیلسوف که می‌گوید یک فرد متکبر خود را کامل می‌داند، افزود: این اصلی‌ترین آسیب است. این کار با تبدیل شدن به یک فرد بهتر به عنوان وظیفه اصلی در زندگی، تداخل می‌کند. نماینده ایران ادامه داد: به نظر می‌رسد این موضوع برای کشورها هم برقرار باشد، آن‌هایی که بر دیگران تمرکز می‌کنند، در دیدن نقض حقوقی که جلوی چشمانشان رخ می‌دهد، به سختی درمانده‌اند. آل حبیب اضافه کرد: خود شیفتگی و تکبر، اغلب به از دست دادن استدلال و قضاوت صحیح منجر می‌شود.اگر یک دلیل بخواهیم که نشان دهد کمیته سوم چقدر بیهوده شده است، بی توجهی به شرایط خاص عربستان برای آن کافی است. وی اظهار کرد: عربستان سعودی یک قاتل بد کودکان که چندی پیش به یک قاتل خوب کودکان ارتقا یافته، کودکان بی شماری را در یمن به قتل رسانده که از مجموع کشتار القاعده، داعش و النصره بیشتر است. سفیر جمهوری اسلامی‌ایران یادآور شد: با این حال، صرف میلیاردها دلار برای خرید سلاح‌های زیبا و تلاش شرکت‌های تبلیغاتی غربی نمی‌تواند چهره واقعی عربستان را پنهان کند که پول آن نیز فرقه گرایی در خلیج فارس، خاورمیانه و جهان را به همراه دارد. آل حبیب تصریح کرد: شباهت جنایاتی که داعش و سعودی‌ها همچون سربریدن مرتکب شده اند، تصادفی نیست. آنها در یک ایدئولوژی مشترک و جهان بینی قرار دارند که دیگر مسلمانان و غیر مسلمانان را کافر و مرتد می‌دانند. وی درباره شواهد نقض حقوق بشر توسط عربستان سعودی گفت: آیا تعداد قابل توجهی از کودکان یمنی که توسط موشک‌های عربستان سعودی کشته شده‌اند (به زیبایی ساخته شده در ایالات متحده و بریتانیا) به اندازه کافی قوی نیستند تا چهره واقعی ریاض را فاش کنند؟ آیا هزاران تن از کودکان سوریه که توسط تروریست‌هایی که با ایدئولوژی سعودی‌ها پرورش یافته، مجهز و گسیل شده اند، به اندازه کافی برای ریاکاری در مورد حقوق بشر نیست؟ سفیر ایران اظهار کرد: آیا نقض سازماندهی شده حقوق بشر اقلیت‌ها در عربستان به اندازه کافی برای هشدار دادن به جهان کفایت نمی‌کند؟ آیا سکوت در برابر نسل کشی در شرق عوامیه به اندازه کافی قوی نیست؟ آل حبیب ادامه داد: آیا خاموش کردن بی‌رحمانه همه مخالفان که جرأت انتقاد از خانواده مورثی و غیر انتخاباتی سلطنتی را ندارند، متحدان سعودی را نگران نمی‌کند؟ آیا برده داری رسمی‌صدها هزار زن و دختر کارگر مهاجر در عربستان سعودی و شرایط زندگی نامطلوبشان، از طبیعت وحشتناک نظام سعودی سخن نمی‌گویند؟ وی تاکید کرد: اگر عضویت سعودی‌ها در القاعده، داعش، جبهه النصره و سایر سازمان‌های تروریستی در سراسر جهان، ذهنیت مخرب سعودی‌ها را بازتاب نمی‌دهد، پس، چیزی به طور جدی به اشتباه می‌رود و پس از آن، جهان باید منتظر بدتر شدن نقض حقوق بشر و حتی جنایات جدی‌تر باشد.
نمایندگان مجلس با صدور بیانیه‌ای، جنایات ضد بشری عربستان در یمن را محکوم کردند
۱۹۱ نفر از نمایندگان مجلس طی بیانیه‌ای جنایات و اقدامات عربستان علیه مردم یمن را محکوم کردند. محمدحسین فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس این بیانیه را به شرح زیر قرائت کرد:
«با عرض تسلیت به دلیل حادثه تلخ زلزله غرب کشور به ویژه مردم شریف استان کرمانشاه و شهرستان‌های سر پل ذهاب، قصر شیرین و ثلاث باباجانی
در عصری که دفاع از حقوق بشر توسط برخی کشورهای مدعی غرب و ایالات متحده آمریکا هر روزه تکرار می‌شود، متاسفانه در سکوت خبری معنادار رسانه‌های غربی هر روز شاهد جنایات سهمگین علیه مردم مظلوم و بی پناه یمن توسط رژیم عربستان سعودی هستیم و گویی کشتار کودکان، سالمندان، جوانان و زنان و مردان یمنی امری فراموش شده است و آنها از حق حیات و داشتن زندگی آرام بی‌بهره مانده‌اند.
سوال اساسی این است چگونه کشور عربستان سعودی با انواع و اقسام سلاح‌های مرگبار شبانه روز می‌تواند ملتی مظلوم را اینگونه به هلاکت برساند و مدعیان حقوق بشر نه تنها سکوت اختیار می‌کنند بلکه این اقدام ننگین علیه بشریت را تایید هم می‌کنند و با مسئولان کشور عربستان سعودی رقص شمشیر دارند اما این شمشیری است که امروز در قلب ملت مقاوم فرو رفته است.
امروز ملت یمن نه تنها آماج حملات سعودی هستند بلکه از حداقل امکانات بهداشتی و درمانی و غذا و دارو نیز برخوردار نیستند و در محاصره اقتصادی قرار دارند.
ما نمایندگان ملت استوار و سرافراز ایران اسلامی‌ضمن محکوم کردن این حملات غیر انسانی و ضد بشری و وحشیانه به دنیا اعلام می‌کنیم که در کشور یمن یک فاجعه انسانی ناشی از حملات کشور عربستان سعودی و همزمان محاصره یک ملت بر سر عدم کمک رسانی غذایی و دارویی به آنان رخ داده است و صدای مظلومیت یک ملت در عصر به اصطلاح تمدن و حاکمیت حقوق بشر به جایی نمی‌رسد و مسئولیت این فاجعه انسانی متوجه مسئولان عربستان سعودی و پشتیبانان این کشور از جمله ایالات متحده است».

نظر شما