شناسهٔ خبر: 22047765 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ابنا | لینک خبر

آیت‌الله هاشمی شاهرودی: نقش ایران در عراق به ارتقای امنیت محدود نشود

ابنا

آیت‌الله هاشمی شاهرودی، با بیان این که جمهوری اسلامی نباید تنها به حل مشکلات امنیتی عراق اکتفا کند، افزود: در کنار مسئله‌ی امنیت، نباید از مقوله‌ی اقتصاد و همکاری‌های دو کشور ایران و عراق در این زمینه غفلت کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح روز شنبه، ۲۹ مهر ماه با حضور اکثریت اعضا تشکیل شد.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ابتدای این جلسه با بیان این که جمهوری اسلامی نباید تنها به حل مشکلات امنیتی عراق اکتفا کند، افزود: در کنار مسئله‌ی امنیت، نباید از مقوله‌ی اقتصاد و همکاری‌های دو کشور ایران و عراق در این زمینه غفلت کرد.

وی رفع فتنه استکبار در جداسازی عراق و خنثی شدن توطئه بدون خونریزی، درگیری، منازعه و با کمترین هزینه را مایه‌ی امیدواری و نقش جمهوری اسلامی به ویژه سپاه قدس و سردار قاسم سلیمانی را در ارتقای امنیت عراق ستودنی دانست.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین به خدمات جمهوری اسلامی در مقابله با گروهک تروریستی داعش و نقش ایران در افزایش امنیت عراق اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی، پشتوانه‌ای قابل اتکا برای ملت و دولت عراق به حساب می‌آید و حکومت مرکزی عراق به جمهوری اسلامی اعتماد وافی دارد؛ چنان که در طی سالهای گذشته، حمایت‌های جمهوری اسلامی، ضریب امنیت عراق را به طرز چشمگیری افزایش داده و موجبات آرامش و رضایت خاطر ملت عراق را فراهم آورده است.

هاشمی شاهرودی گفت:  نقش جمهوری اسلامی در سازندگی و آبادانی شهرهای عراق، اهمیتی ویژه دارد. اتخاذ سیاست اقتصادی و برنامه‌ریزی مستقل برای افزایش روابط اقتصادی ایران و عراق از موضوعات مهمی است که باید در دستور کار دستگاه‌های ذیربط قرار گیرد تا سهم ایران از بازار عراق افزایش یابد و به روند سازندگی در عراق نیز بیش از پیش کمک شود.

در ادامه‌ جلسه، دکتر محسن رضایی، با اشاره به مأموریت دو کمیسیون اقتصادی و زیربنایی مجمع برای حل مشکلات نظام بانکی و کم‌آبی در مناطقی از کشور، دستور جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام را «ضوابط انتخاب هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت بر حُسن اجرای سیاست‌های کلی نظام» عنوان کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با اشاره به پیوست حکم مقام معظم رهبری افزود: مطابق این پیوست، وظایف صحن مجمع در امر نظارت به جمع برگزیده‌ای از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام انتقال یافته که انتخاب این جمع به عهده‌ی اعضای مجمع است.

در ادامه‌ی جلسه، ضوابط انتخاب هیأت عالی نظارت بر حُسن اجرای سیاست‌های کلی به تصویب رسید.

مطابق این ضوابط، هیأت عالی نظارت با 25 عضو تشکیل می‌گردد که رئیس و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، رؤسای قوای سه‌گانه و 20 نفر از سایر اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به انتخاب مجمع، عضو هیأت عالی نظارت خواهند بود. همچنین معاونان اول قوای سه‌گانه، وزرا یا رؤسای دستگاه‌های مربوطه در دولت و قوه قضائیه و رؤسای کمیسیون‌های ذیربط در مجلس شورای اسلامی بدون حق رأی در جلسات هیأت عالی نظارت شرکت خواهند کرد. علاوه بر 25 عضو هیأت عالی نظارت که دارای حق رأی هستند، سایر اعضای مجمع نیز می‌توانند بدون حق رأی در جلسات هیئت عالی نظارت شرکت کنند.

در موضوع موشکی از هیچ کس اجازه نمی گیریم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: در موضوع برنامه دفاعی و موشکی کشورمان از هیچ کس اجازه نمی گیریم.

محسن رضایی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات مقامات فرانسوی مبنی بر سفر به ایران برای مذاکره با مقامات کشورمان در خصوص کاهش برنامه های دفاعی گفت: در سفر مقامات اروپایی و خارجی به کشورمان ، دولتمردان ما سیاست های قطعی نظام را به آنان خواهند گفت ما برای دفاع از ملت و کشور هر آنچه مشروع و سازگار با استانداردهای بین المللی باشد خواهیم داشت.

وی بار دیگر تاکید کرد: مسأله موشکی مهم ترین بخش دفاعی کشورمان را شامل می شود، بسیاری خواهان محدودیت آن هستند تا در فرصت های مناسب برای ما تهدید ایجاد کنند. ما با کمک موشک ها امنیت خود و منطقه را تامین می کنیم . موشک های ما برای صلح است و با هیچ کس در این خصوص مذاکره نمی کنیم.

دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین درباره رویدادهای منطقه کردستان عراق و اقدام مسعود بارزانی در فراخوان مردم منطقه به حضور در خیابان ها گفت: اقداماتی که در شمال عراق انجام شد نادرست و خلاف قانون اساسی این کشور بود.

وی افزود: این اقدامات در حالی صورت گرفت که در مناطق شمالی عراق مانند اربیل و دیگر استان ها کسب و کار در حال رونق و پیشرفت اقتصادی خوبی ایجاد شده بود اما اقدامات بارزانی سبب ناامنی شد و ریسک سرمایه گذاری را در این مناطق افزایش داد به نحوی که میلیاردها دلار خسارت به شمال عراق وارد کرد.

رضایی ابراز امیدواری کرد همه طرف ها در منطقه کردستان عراق از پیشمرگ های کرد که با تدبیر عقب نشینی و از درگیری با ارتش عراق جلوگیری کردند درس بگیرند و مانند آنان تابع قانون اساسی باشند.

دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص اقدام روسیه برای امضای قراردادهای نفتی با منطقه کردستان عراق و احتمال بی ثباتی بیشتر در این منطقه در طی این اقدام گفت: قانون اساسی عراق، قانونی بسیار پیشرفته و تامین کننده حقوق مردم در مناطق مختلف عراق است پیشنهاد می کنیم کسانی که با عراق کار می کنند در چارچوب قانون اساسی این کشور باشد که در این صورت نظم و ثبات عراق پایدار می ماند و همه بهره می برند.

رضایی همچنین درباره اجرای بسته تحریمی امریکا علیه سپاه پاسداران از 10 آبان گفت: آقای اوباما در دفاع از برجام جمله ای تاریخی دارد که گفته بود ادامه تحریم ها علیه ایران ممکن نبود که اگر ادامه می یافت به اقتصاد امریکا آسیب می رسید.

وی تصریح کرد: بر این اساس آقای ترامپ شعری می گوید که در قافیه اش خواهد ماند این آرزویی است که در ذهن او می ماند و در عمل شکست می خورد.

رضایی همچنین در باره اقدام کشورمان در صورت نقض یا بی خاصیت شدن برجام گفت: ممکن است برخی کشورها برجام را بی خاصیت کنند که از نظر ما بی خاصیت شدن توافق هسته ای هیچ تفاوتی با نقض آن ندارد که در این صورت ما بی تفاوت نخواهیم بود.

وی افزود: برخی تحلیلگران می گویند آقای ترامپ نمی خواهد برجام را پاره کند بلکه با فشار بر کنگره درصدد است آن را بی خاصیت کند که این اقدام کار خطایی است و مردم و مسئولان نظام بی تفاوت نخواهند ماند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین درباره اعلام رئیس جمهور مبنی بر ایجاد یک و نیم میلیون شغل در سال گذشته تاکید کرد: هر یک از قوا که آمار می دهند حتما باید مستندات آن را نیز برای تحقیق، ارزیابی و درست نمایی ارائه کنند؛ پژوهشگران و دستگاه های نظارتی می توانند بر اساس این مستندات نظرشان را اعلام کنند.

رضایی همچنین گفت: دو موضوع آب و مسائل پولی و بانکی کشور در دستور کار کمیسیون های مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته است.

وی افزود: این دو موضوع اولویت کمیسیون های تخصصی، دبیرخانه و مجمع است که عده ای از اعضای مجمع نیز اعلام کردند دیدگاه هایی در این خصوص دارند که مقرر شد دیدگاه هایشان را به کمیسیون ها ارائه کنند.

رضایی این دو موضوع را بسیار بااهمیت دانست و اضافه کرد: این اولویت ها از مدتی پیش در دبیرخانه مجمع مطرح شده است که نتایج آن به جلسات مجمع ارائه و بررسی می شود و نتایج نهایی به رهبر معظم انقلاب ارائه خواهد شد.
............
پایان پیام/ ۲۱۸

نظر شما