شناسهٔ خبر: 22003311 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

نخستین جلسه هیئت علمی همایش ملی سواد رسانه‌ای/

سواد رسانه‌ای نوعی خدمت است؛ سانسور دولتی نیست

خبرگزاری شبستان: دکتر حسن بشیر گفت: همه جا وقتی بحث سواد رسانه ای به میان می آید نوعی سانسور شخصی یا دولتی مطرح می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نخستین جلسه هیئت علمی همایش ملی سواد رسانه‌ای با حضور اعضای هیئت علمی و به ریاست دکتر حسن بشیر عصر روز گذشته در سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزار شد.

 

بنا بر این گزارش، دکتر حسن بشیر در سخنانی در این نشست گفت: اینکه چگونه می توانیم گفتمان سواد رسانه ای را در کشور ایجاد کنیم بحث مهمی است و ما در حال حاضر در حال تقویت این گفتمان هستیم، نگاهی وجود دارد و اینکه وقتی بحث سواد رسانه ای به میان می آید نوعی سانسور شخصی یا دولتی مطرح می شود و تصور می کنم این بحث باید از بحث مردمی و علمی مربوط به سواد رسانه ای جدا شود.

 

وی تاکید کرد: سواد رسانه ای نوعی خدمت است.

 

رییس هیئت علمی همایش بین‌المللی سواد رسانه‌ای با بیان اینکه با پیشنهاد و مشورت اساتید پنج محور اساسی را برای همایش مشخص کردیم، گفت: این پنج محور عبارتند از سواد رسانه‌ای (سواد اطلاعاتی)، سواد رسانه‌ای (سبک زندگی)، سواد رسانه‌ای (مصرف رسانه‌ای)، سواد رسانه‌ای (آموزش و سواد اطلاعاتی)، سواد رسانه‌ای (اخلاق).

 

دکتر بشیر تصریح کرد: باید نتیجه کار به دولت ارایه شود و ما بر تقویت وجه علمی قضیه تاکید داریم یعنی بر تقویت پایان نامه ها و ترجمه ها که به پیشبرد کار کمک می کنند، تاکید داریم.

 

همچنین، دکتر حمید ضیایی‌پرور، معاون مرکز رسانه‌های دیجیتال و اطلاعات وزارت ارشاد نیز در سخنانی در این نشست گفت: چون موضوع سواد رسانه ای چون موضوعی عام است و عمدتا در مورد مسایل مجازی است ما موضوع آن را به سمت فضای مجازی سوق دادیم.

 

وی در ادامه گفت: ما در مرکز فناوری اطلاعات آیین نامه هایی داریم که شامل 16 بند است و برای ما حکم قانونی اساسی را دارد در واقع مبنای قانونی کار ما این 16 بند است.

 

وی در ادامه گفت: تنها ملاکی که می توانیم محتوای سواد رسانه ای را در نظر بگیریم این است که مردم اطلاع داشته باشند به عنوان کاربران فضای مجازی باید بر اساس چه اصولی حرکت کنند.

 

ضیایی‌پرور توضیح داد: بحث سواد رسانه ای بحث علمی، آکادمی و دانشگاهی نیست و موضوعی کاربردی است که در نهادی به نام مرکز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد کلید خورده است و هدف اصلی‌اش ارتقای دانش و مهارت های مردم است یعنی هر چقدر بتوانیم راهبردها و کارهای عملی از این همایش دربیاوریم نتایج بهتری خواهیم داشت.

 

وی با بیان اینکه وزارت ارشاد برای این کار اعلام آمادگی می کند و از موضوعات مرتبط با فضای مجازی حمایت می کند، گفت: در این زمینه دو رویکرد مطرح است؛ رویکرد سلبی (فیلترینگ)، کاهش سرعت نت و افزایش قیمت ها و رویکرد ایجابی (شناسایی ظرفیت های مجازی دانش مردم و سواد مجازی آنها). برنامه دولت دوازدهم استفاده از ظرفیت ها برای کاهش آسیب هاست و با نفس چنین حرکتی در کل کشور نسبت به فضای مجازی رویکرد مثبتی شکل گرفته است.

 

بر اساس این گزارش، در ادامه جلسه دکتر زارعیان عضو هیئت علمی دانشکده مخابرات و مدیر گروه ارتباطات دانشکده خبر، دکتر مسعودی عضو هیئت علمی دانشکده سوره و حمیدرضا بابایی معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی به سخنرانی و ایراد نظرات خود پرداختند.

نظر شما