شناسهٔ خبر: 21973856 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تصویب 2 هزار میلیارد ریال برای طرح های ایمنی و محیط زیست در منطقه ویژه پارس

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه شنبه پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس، مهدی یوسفی در مراسم بزرگداشت روز ایمنی و آتش نشانی در جمع مدیران این منطقه افزود: تخصیص این میزان اعتبار به طرح های اچ اس ای با توجه به محدودیت‌های بودجه‌ای وزارت نفت، اهمیت ایمنی را در تصمیم‌گیری سطوح وزارت نفت مشخص می‌کند.
وی اضافه کرد: با توجه به حجم تقریبی سرمایه‌گذاری 100 میلیارد دلاری شرکت ملی نفت ایران در منطقه پارس جنوبی هزینه‌های اچ اس ای در این منطقه توجیه پذیر و عقلانی است و باید تجهیزات نوین ایمنی و آتش نشانی منطقه هر ساله به روز شود.
یوسفی ادامه داد: با راه اندازی کمیته مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در 2 سال گذشته در منطقه ویژه پارس مدیریت حوادث ایمنی به شکل ساماندهی شده، انجام گرفت.
وی گفت: ایجاد بانک اطلاعاتی تجهیزات ایمنی در منطقه از قبیل محل قرارگیری آمبولانس‌ها، تجهیزات خودروها و شیرهای آتش نشانی در طرح جامع جی آی اس اطلاعاتی منطقه، افزودن هشت دستگاه خودرو آتش نشانی و خرید 20 میلیارد ریال تجهیزات ایمنی آتش نشانان را از اهم فعالیت‌های اچ اس ای ارشد منطقه ویژه پارس در سال گذشته بر شمرد.
یوسفی گفت: اصول ایمنی در جهان بین‌المللی است و رعایت آنها تعارف ندارد زیرا پشت هر قانون اچ اس ای یک درس از حادثه نهفته است.
رئیس اچ اس ای ارشد منطقه ویژه پارس گفت: مدل اچ اس ای کیو (HSEQ) در منطقه اجرایی شده و هم اکنون با کمک شرکت‌های مستقر در منطقه این مدل درحال ارزشیابی است.
بهرام دشتی نژاد افزود: پساب‌ها، فلرینگ و وضعیت هوای منطقه ویژه پارس به کمک هشت ایستگاه پالایش برخط با هماهنگی سازمان حفظ محیط زیست در منطقه کنترل می شود.
وی اضافه کرد: بزودی قرارداد تبدیل گوگرد به گرانول، راه اندازی آمبولانس دریایی و هوایی و اتوبوس مدیریت بحران در منطقه اجرایی خواهد شد.
هم اکنون روزانه هزار تن گاز اس او 2 و یکهزار و 500 تن گاز سی او 2 از مجموع 10 پالایشگاه فعال پارس جنوبی و 800 تن سی او 2 از واحدهای پتروشیمی فعال منطقه در اثر فلرسوزی در فضای منطقه پارس جنوبی منتشر می شود.
فازهای یک تا 10 (پالایشگاه های 1 تا 5 ) به عنوان پالایشگاه های قدیمی منطقه به حساب می آیند.
در مجموع قرار است 14 واحد پالایشگاه گازی در قالب 24 فاز در منطقه ویژه پارس جنوبی به مرحله بهره برداری و تولید برسند که از این شمار تاکنون 10واحد پالایشگاهی در مرحله بهره برداری و تولید و چهار واحد در مرحله طراحی و ساخت و ساز است.
از مجموع 10 واحد پالایشگاه گازی فعال 40 فلر با مشعل فعال وجود دارد و از کل 34 واحد پتروشیمی پیش بینی شده هم اکنون 15 واحد در حال فعالیت است که به همین نسبت 15 فلر فعال وجود دارد و مابقی واحدها در مرحله ساخت و ساز یا تعیین پیمانکار هستند .
هم اکنون روزانه هشت میلیون مترمکعب گاز توسط پالایشگاه های پارس جنوبی فلرسوزی می شود.
اجرای طرح پایتخت انرژی پاک، برای حذف ٩٥ درصدی فلرینگ (مشعل سوزی) از پالایشگاه دوم پارس جنوبی در آیینی با حضور مجری طرح توسعه پایدار شرکت ملی نفت ایران در عسلویه آغاز شد.
قرارداد پروژه بازیافت و مصرف گاز فلر پالایشگاه دوم پارس جنوبی (فازهای 2 و 3)، روز 15 شهریورماه 96 میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از شرکت سوفره‌گاز (SOFREGAZ) فرانسه و شرکت صنعت سازه ثمین امضا شد.
مدت اجرای این قرارداد 30 ماه درنظر گرفته شده که 24 ماه مربوط به اجرای پروژه و 6 ماه نیز مرحله تحویل به کارفرماست و هزینه اجرای این پروژه 42 میلیون یورو است.
اجرای این قرارداد (EPC) علاوه برانتقال فناوری و بومی‌سازی این طرح توسط شرکت فرانسوی به کارفرما و پیمانکاران ایرانی، روزانه از هدررفت 500 هزار مترمکعب گاز همراه مشعل جلوگیری می‌کند.
با خاموشی فلرهای پنج پالایشگاه پارس جنوبی تا پایان سال 98 از دود شدن سالانه 80 میلیون دلار جلوگیری می شود.
همچنین با خاموش شدن مشعل ها گازهایی که از طریق فلرها سوخته می شود به مدار برمی‌گردد و قابل بازیافت و استفاده مجدد است و سالانه تا 19 هزار واحد مسکونی می‌تواند از بازیافت آن گازرسانی شود.
از سال 1374 عملیات اجرایی طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی در شهرستان های عسلویه و کنگان استان بوشهر آغاز شده و تاکنون از مجموع 24 فاز توسعه ای میدان گازی پارس جنوبی 18 فاز به بهره برداری رسیده و 6 فاز دیگر در دست اجراست که تا پایان سال 1397 باید همه این طرح ها به بهره برداری برسد.
هم اکنون از 18 فاز در بهره برداری میدان گازی پارس جنوبی روزانه 570 میلیون مترمکعب گاز تولید می شود.
در زمان حاضر بیش از 60 هزار نفر در طرح های توسعه میدان گازی پارس جنوبی مشغول کار هستند و جمعیت بومی منطقه نیز در شهرستان عسلویه حدود 40 هزار نفر است.
سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بـه نمایندگـی از وزارت نـفت وشـرکت ملی نفت ایـران وظیـفه اداره و راهبری حـوزه عملیاتی پشتیبانی پـارس جنوبی، پـارس کنگان و پـارس شمالی را برعهده دارد.
6047/6043**
خبرنگار: مونا عیدان** انتشار دهنده: خدانظر خواجه

انتهای پیام /*

نظر شما