شناسهٔ خبر: 21554611 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

دستاورد سفر روحانی به نیویورک تهدیدها به فرصت تبدیل شد

صاحب‌خبر -

به گزارش الف، به عقیده صاحبنظران پنجمین سفر روحانی به نیویورک دستاوردهای زیادی به همراه داشت . او علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در 4 نشست شرکت کرد و دیدارهای مختلفی با سران کشورها داشت. همچنین روحانی دو مصاحبه تلویزیونی نیز با شبکه های آمریکایی انجام داد.

بر اساس این گزارش، مهمترین دستاورد سفر رئیس جمهور به نیویورک، سخنرانی وی در مجمع عمومی سازمان ملل بود چراکه رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه در نطقی که در مجمع عمومی سازمان ملل انجام داد با طرح اتهاماتی برای ایران، خط و نشان های متعدد در موضوع برجام کشید و در واکنش به این اظهارات وقتی روحانی پشت تریبون رفت، برعکس خشم و ترامپ که واکنش های جهانی را در در بر داشت، مشی اعتدالی ملت بزرگ ایران را در طول تاریخ برای سران کشورهای دنیا یادآوری کرد که همین موضوع موجب شد تا چهره دیگری از ایران برای دنیا ترسیم شود.

در همین راستا خبرنگار الف، به سراغ یکی از کارشناسان بین المللی و هسته ای رفته و گفتگویی با وی در این خصوص انجام داده است که بدین شرح است.

 علی خرم کارشناس مسایل هسته ای در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی الف، در مورد دستاوردهای سفر حسن روحانی رئیس جمهوری به نیویورک اظهار داشت: همین اندازه که رئیس جمهور بتواند با سفر به کشوری مشکلات و مواضع کشور را تا حدودی حصل و فصل کرده و دوستی های جدیدی را برقرار کند، دستاوردی مهمی برای کشور محسوب میشود.

وی تصریح کرد: به نظر میرسد روحانی در پنجمین سفر خود به نیویورک توانست با برخی از کشورها دوستی های خود را مستحکم‌تر کرده و مشکلاتی را که آمریکایی ها و اسرائیلی ها بین ایران و سایر کشورها به وجود می آورند را تا حدودی کمرنگ کند. روحانی سعی کرد با گفتن اینکه ایران اهل مذاکره‌است، تعامل و اعتدال سازنده را از چهره ایران به سایر جهان به نمایش بگذارد که این موضوع موجب شد تا دوستان قدیم را آرامتر کند و دوستان جدید را هم به مذاکره و تعامل دعوت کند.

این کارشناس مسایل هسته ای ادامه داد: بخش مهم کار ایشان این بود که توانست علی رغم حملات ترامپ علیه ایران، کشورهای 1+5 را جذب کند و دولتمردان کشورهای اروپایی را با خود همراه سازد. در واقع ترامپ نتوانست اجماعی برای خود به دست بیاورد   و راه خود را بازکند، اما روحانی توانست اجماع کشورهای اروپایی برای خود را جذب کند.

خرم همچنین در مورد اینکه دستاوردهای دیگر این سفر گفت: بحث های دیگری نیز در مورد این سفر وجود دارد، مواردی مثل سرمایه گذاری و بهبود روابط اقتصادی و بانکی با سایر کشورها، از دیگر دستاوردهای این سفر بود.

وی تاکید کرد: اسرائیل و عربستان همواره به آمریکا خوراک فکری میدهند تا بتوانند شرایط را به نفع خود کنند، اما ما توانستیم با رایزنی های مستمر و فشرده و همچنین از راه تعامل و مذاکره همان وضعیت و آرایش قبلی خود را حفظ کنیم.

* عدم پرداختن روحانی به  جهان اسلام نقطه ضعف سفر روحانی به نیویورک

همچنین حسن هانی زاده کارشناس مسایل بین المللی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی الف، در مورد دستاوردهای سفر روحانی به نیویورک گفت:  به هرحال جای هیچ گونه انکاری نیست که روحانی پاسخ مناسبی به اظهارات غیرمنطقی ترامپ داشت.به هر حال سازمان ملل یک تریبونی است که هر سال در اختیار نمایندگان کشورهای مختلف جهان قرار میگیرد.

وی ادامه داد: به هر حال سخنرانی روحانی نسبت به ترامپ کوتاهتر بود اما توانست پاسخ تندی به این اظهارات بدهد.اما انتظار میرفت روحانی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل نیز بیشتر به جهان اسلام، از جمله فلسطین، سوریه و مسلمانان میانمار بپردازد و قدرت های منطقه ای و جهانی را وادار به حمایت کند، اما این اتفاق رخ نداد و وی تنها در مورد برجام و قدرت ایران صحبت کرد که این نقطه ضعف سخنرانی روحانی محسوب میشود.

این کارشناس مسایل بین المللی تاکید کرد: اما به طور کلی میتوان گفت که دستاوردهای سفر روحانی برای کشور خوب بود گرچه نقاط ضعفی نیز داشت.

نظر شما