شناسهٔ خبر: 21528922 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

فعالان سیاسی در گفت‌وگو با «ایران»، سخنان رئیس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل را ارزیابی کردند

پاسخی کوبنده و مؤدبانه برای دفاع از منافع ملی

سخنرانی رئیس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با استقبال گسترده داخلی مواجه شد. فعالان سیاسی از طیف‌های مختلف به همراه کاربران فضای مجازی، یکصدا سخنرانی حجت‌الاسلام حسن روحانی را مستدل و دربرگیرنده منافع ملی ایران ارزیابی کردند.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین / آنان تأکید کردند که ادبیات و منطق به کار رفته در سخنرانی رئیس جمهوری، در پاسخ به همتای امریکایی او در شأن فرهنگ ایرانی و رویکرد سیاسی ایران نسبت به وقایع و رویدادهای منطقه‌ای و جهانی بود، رویکردی که اصل را بر صلح و کرامت انسان‌ها می‌گذارد.

جلایی‌پور: پاسخی با زبان صلح و ادب
حمیدرضا جلایی‌پور، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت اسلامی از جمله این چهره‌های سیاسی است که معتقد است: پاسخ روحانی به ترامپ با زبان جهانی، با زبان قانونی و با زبان صلح‌جویی و با زبان ادب بود. وی در گفت‌وگو با «ایران» با بیان اینکه رئیس جمهوری به عنوان نماینده منتخب دولت- ملت ایران در سازمان ملل سخن گفت، اضافه کرد: روحانی برای جهانیان و برای جلب دوستی با کشورهای همسایه صحبت می‌کرد. اما در مقابل، ترامپ همان شخصیت جنجالی و بحران‌ساز بود که از تریبون سازمان ملل برای جهانیان صحبت نمی‌کرد بلکه خطاب او همان افکار عمومی یا احساسات راست افراطی در داخل امریکا بود. به باور جلایی‌پور، به این ترتیب روحانی درست نقطه مقابل ترامپ، «شعور» مردم جهان را مورد خطاب قرار داده بود. استاد دانشگاه تهران در پاسخ به اینکه آیا آقای روحانی در سخنرانی خود توانست از منافع ملی ایران دفاع و سیاست خارجی ایران را تبیین کند؟ خاطرنشان کرد: سخنرانی روحانی مؤید منافع ملی کشور ما بود. وی افزود: مهم‌ترین مسأله کشور ما توسعه پایدار و همه‌جانبه است، بویژه سرعت بخشیدن به رشد و توسعه اقتصادی است تا بتوان سالانه یک میلیون شغل در کشور ایجاد کرد. برای رسیدن به این هدف و به این منفعت ملی، ایران به تعامل و همزیستی با جهانیان نیاز دارد. سخنرانی روحانی دقیقاً تعامل بهتر ایران با جهانیان را هدف قرار داده بود.این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: سخنرانی روحانی برای منافع ملی ایران «هزینه‌زدا» و برای مردم ایران «آرامش بخش و اعتمادافزا» بود. مثل سخنان احمدی‌نژاد در سازمان ملل نبود که با اعصاب قاطبه ایرانیان و منافع ملی ایران بازی کند و مثلاً قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران را کاغذ پاره بداند یا با زبان «محو می‌کنیم» با جهانیان صحبت کند.

  هاشمی: بیان مناسب منافع ملی ایران
محمد ‌هاشمی، عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز سخنرانی روحانی را از نظر پاسخ به مخالفان ملت و کشور ایران و طرح منافع ملی و استراتژی جمهوری اسلامی ایران، خوب و مناسب دانست و گفت: اما بخش‌های ابتدایی سخنان رئیس جمهوری تا حدودی تحت تأثیر سخنان ترامپ بود که همین امر سبب شد چهره ایشان عصبانی به نظر بیاید. وی در گفت‌وگو با «ایران» با بیان اینکه بهتر بود رئیس جمهوری، شخص رئیس جمهوری امریکا را با ادبیات نامناسب خطاب نمی‌کرد، اضافه کرد: مطابق فرهنگ و ادبیات اسلامی، ما نباید اشخاص را با ادبیات نامناسب خطاب قرار دهیم و تنها باید با زبان منطق سخن بگوییم، ولو اینکه طرف مقابل چنین کاری نکرده باشد.هاشمی با اشاره به اینکه ترامپ در سخنرانی خود به اشخاص توهین نکرد و حتی اسمی از مسئولان ما به زبان نیاورد، اظهار کرد: ترامپ خصومت نظام امریکا با نظام جمهوری اسلامی ایران را بار دیگر نشان داد که این خصومت سابقه‌ای طولانی دارد و حتی به پیش از انقلاب بازمی‌گردد، بنابراین بهتر این بود که رئیس جمهوری کشور ما نیز نظام سلطه امریکا را مخاطب قرار دهد، درحالی که بخش بیشتر سخنان ایشان شخصی و متوجه رئیس جمهوری امریکا بود، از این رو شایسته است ما نیز با نظام امریکا طرف باشیم، نه اشخاص.وی با اشاره به بخش‌های دیگری از سخنرانی رئیس جمهوری، گفت: آقای روحانی به درستی بیان کردند که ایران اهل منطق و مذاکره است و به این ترتیب به درستی توانستند استراتژی جمهوری اسلامی را در برخورد با حوادث جهان تبیین کنند، در قضیه برجام نیز ایشان به درستی بیان کرد که مشکل امریکا ایران نیست، بلکه جامعه بین‌المللی است که مخالف خواسته‌های امریکا عمل می‌کند.

  محمدتقی رهبر: پاسخی قاطع و محکم
حجت‌الاسلام محمدتقی رهبر، نماینده پیشین مجلس و امام جمعه موقت اصفهان نیز مواضع رئیس جمهوری در سازمان ملل را محکم و قاطع و پاسخی اصولی به یاوه گویی‌های ترامپ دانست و به «ایران» گفت: رئیس جمهوری و وزیر خارجه، توأمان در این سفر مواضع خوبی اتخاذ کردند و به درستی در مقابل یاوه‌گویی‌ها و گستاخی‌های رئیس جمهوری امریکا ایستادند  و به عنوان نماینده ملت ایران، موضع محکمی اتخاذ کردند.وی با بیان اینکه نباید  با ادبیات و منطق رئیس جمهوری امریکا با این کشور یا سایر کشورها سخن بگوییم، یادآور شد: اینکه همه جهان جز دو کشور از سخنرانی رئیس جمهوری استقبال کردند و سخنان ترامپ را نادرست خواندند، از جمله دستاوردهای منطق درست اتخاذ شده از سوی نمایندگان ملت ایران در این سفر بود. این چهره سیاسی اصولگرا، با بیان اینکه منطق از هر سلاحی برنده تر است. ادبیات مبتنی بر فرهنگ و تمدن ایران را بهترین پاسخ به دشمنان ایران دانست و تصریح کرد: آقای روحانی در این سفر بخوبی توانستند منافع ملی و استقلال سیاسی ایران را در سازمان ملل طرح کند و به نمایش بگذارد که جز این هم انتظار نبود.

  حاجی بابایی: پاسخی محترمانه اما کوبنده
حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی نیز سخنرانی روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل را پاسخی محترمانه و کوبنده به ترامپ دانست و به «ایسنا» گفت: سخنرانی رئیس جمهوری نشان داد هرگونه اقدام و حرکتی بخواهد انجام شود جمهوری اسلامی به صورت متناسب پاسخ آن را خواهد داد. ما از بیان قدرتمند رئیس جمهوری در سازمان ملل که با نشان دادن فرهنگ، تمدن و پیشینه ملت بزرگ ایران بود، تشکر می‌کنیم. وی با اشاره به سخنان رئیس جمهور امریکا تصریح کرد: نمی‌ توان با زبان شرارت‌آمیز و جنگ افروزی با ملت ایران سخن گفت. سخنان ترامپ شأن و جایگاه ریاست‌ جمهوری در امریکا را کاملاً فروریخت و نشان داد واقعاً ایشان شرایط لازم را برای ریاست ‌جمهوری و اظهار نظر در مسائل جهانی ندارد.
به گفته حاجی بابایی، سخنان او آنقدر کوته‌فکرانه و بدوی بود که انسان احساس شرم می‌کرد این سخنان را گوش دهد و برای شنیدن آن وقت بگذارد./ روزنامه ایران 

 

نظر شما