شناسهٔ خبر: 21491731 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

روحانی: به دنبال پیش بردن روابط مان با کشورهای دوست در فضای بعد از برجام هستیم /منتظر عذرخواهی ترامپ از ملت ایران هستیم

نیویورک - ایرنا - رئیس جمهوری در نشست خبری با رسانه ها در نیویورک با بیان اینکه بعد از برجام فضای خوبی فراهم شده است، گفت: دنبال آن هستیم که از این فضا به نفع دو طرف با سیاست برد - برد روابط مان را با کشورهای دوست پیش ببریم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر چهارشنبه به وقت محلی در نیویورک (چهارشنبه شب به وقت ایران) در نشستی با خبرنگاران به سوالات آنان پاسخ داد که پیش از پاسخ به پرسش های خبرنگاران در سخنانی افزود: خوشحالیم بعد از برجام از طریق شرکت های خارجی میلیاردها دلار سرمایه گذاری شده است. خود فضای اقتصادی ایران هم فضایی است که نشان می دهد مردم به آینده امیدوار هستند.

** مردم به چهار سال آینده بسیار امیدوارتر از سال های گذشته هستند/ 7 درصد رشد اقتصادی در سه ماهه اول سال
روحانی اضافه کرد: مردم به چهار سال آینده بسیار امیدوارتر از سال های گذشته هستند، مرکز آمار ایران در بررسی های اقتصادی اعلام کرده است که در سه ماه اول سال شمسی نسبت به سه ماه اول سال گذشته 7 درصد رشد اقتصادی داشتیم و این رشد در تمام بخش های مختلف بوده است و خوشحالیم بخش مسکن هم از رکود خارج شده است و همه بخش های اقتصادی ایران در مسیر رشد قرار دارند.

** رشد و توسعه ایران بدون ثبات در منطقه و مبارزه با تروریسم امکان پذیر نیست
رئیس جمهوری ادامه داد: البته متوجه هستیم که رشد و توسعه ایران بدون ثبات درمنطقه وبدون مبارزه با تروریسم امکان پذیرنیست.توسعه با امنیت وآرامش همبستگی دارد.هم در دولت گذشته و هم در این دولت برای کمک به مردم کشورهای منطقه برای مبارزه با تروریسم بوده است. دولت ایران نشان داده در مبارزه با تروریسم بسیار جدی است و مورد اذعان همسایگان ما است که آن ها را برای رسیدن به امنیت وثبات یاری کردیم.
وی اظهار داشت: در همه گفت و شنودهای ما با سران کشورها هم روابط اقتصادی و هم علمی و فرهنگی مطرح بوده و هم ثبات منطقه مورد توجه بوده است. در همه ملاقات ها توسعه روابط اقتصادی ایران با کشورهای دوست بود.
روحانی در آغاز این مصاحبه همچنین گفت: می خواهم بر این نکته تاکید کنم که ملت ایران در یک انتخابات بسیار پرشور و رقابتی در ایران در انتخابات ریاست جمهوری راه جدید چهار ساله خودشان را انتخاب کردند.در این راه مردم ما خواهان روابط گسترده با جهان و توسعه وپیشرفت در داخل کشور ثبات و امنیت در کل منطقه هستند.
وی افزود: دولت دوازدهم موظف است این اهداف را دنبال کند و سفرمن به نیویورک و شرکت در اجلاس سازمان ملل متحد دنبال کردن اهدافی بود که ملت اعلام کردند.

** کمک به مردم میانمار و فشار به دولت این کشور از اهدافی بود که در سفر نیویورک دنبال شود
رئیس جمهوری همچنین اظهار داشت: در هفته های گذشته منطقه آسیا با فاجعه میانمار روبرو شده است و حدود 400 هزار نفر خانه هایشان به آتش کشیده شده و مجبور شدند به بنگلادش مهاجرت کنند.
روحانی گفت: مجموع مهاجران تا کنون به 800 هزار نفر رسیده است و این از نظر انسانی برای ما بسیار اهمیت دارد، کمک به مردم و فشار به دولت میانمار یکی ازاهدافی بود که در این سفر دنبال شود و سازمان همکاری اسلامی در این زمینه جلسه ای را برگزار کرد.

** بیش از 30 کشور در توافق هسته ای مشارکت داشته اند
به گزارش ایرنا، خبرنگار آسوشیتدپرس به عنوان اولین خبرنگار از رئیس جمهوری پرسید: در سخنرانی فرمودید که ایران اولین کشوری نخواهد بود که از برجام خارج شود ولی قاطعانه به هرنوع نقض این پیمان پاسخ خواهید داد، لطفا بفرمایید چگونه به تهمت های آمریکا در حمایت ایران از تروریسم پاسخ می دهید؟
روحانی پاسخ داد: درباره برجام می دانید که این توافق یک توافق دسته جمعی بین هفت کشور است که مورد تایید کشورهای دیگر بوده است، یعنی غیر از سه کشور اروپایی، خود اتحادیه اروپا حامی این توافق بوده اند، یعنی بیش از 30 کشور در این توافق مشارکت داشته اند. ماه ها مذاکرات آن به خاطردقت در تدوین بندهای آن طول کشیده است و همه کشورها به این توافق دست یافتند و شورای امنیت در قطعنامه 2231 حمایت کرد.

** هر کشوری که آغاز کننده نقض برجام باشد، راه انزوا را انتخاب کرده است
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری ادامه داد: برجام توافق دوجانبه نیست حتی شبیه توافق آب و هوایی پاریس نیست و این توافق نقش بسیار زیادی در امنیت جهانی و امنیت منطقه ما دارد.هر کشوری که آغاز کننده نقض این توافق باشد، در کنار زیر پا گذاشتن تعهد حقوقی خود، راه انزوا را انتخاب کرده است.
روحانی گفت: شما در نطق های سران در مجمع عمومی دیدید فقط دو نفر نسبت به این توافق خوشحال نبودند و حتی می گفتند مایه شرمساری آنها است، هر کسی دیگری صحبت کند؛ خواهد گفت که بهترین توافق است.عقل و مصلحت جهانی همچنین موضوع عدم اشاعه و پشتیبانی ان.پی.تی و زمینه سازی برای توسعه روابط در منطقه و جهان همین را می خواهد.

** اگر آمریکا از توافق خارج شود، ملت آمریکا و کشورهای متحد آمریکا و اروپایی ها حمایت نخواهند کرد
وی اظهار داشت: نمی دانم اگر کشوری از این توافق خارج شود، چه سودی برای او خواهد داشت. جز رسوایی چیزی برای او نخواهد داشت. اگر آمریکا از این توافق خارج شود، ملت آمریکا و کشورهای متحد آمریکا و اروپایی ها حمایت نخواهند کرد. جز خوشحال کردن یک رژیم منفور در منطقه ما چه کسی دیگر از این کار خوشحال خواهد شد؟ با منطق عقل، مصلحت و سیاست فکر نمی کنم آمریکا بخواهد در این زمینه اقدام کند ولو در این زمینه شعار داده و خواهد داد.

** آمریکا از توافق خارج شود، دست ایران برای هر اقدامی که مصلحت بداند، باز خواهد شد
رئیس جمهوری یادآور شد: اگر امریکا از این توافق خارج شود دست ایران برای هر اقدامی که به مصلحت کشور بدانیم و درباره آن تصمیم بگیریم، باز خواهد شد. اگر مقامات جدید آمریکا فکر می کنند نقض برجام به فشار بر ایران منجر خواهد شد، کاملا اشتباه می کنند. جایگاه ایران در سطح جهان بهتر از گذشته خواهد شد و در این زمینه در تهران گفت و گو کردیم و در آینده هم گفت و گو می کنیم برای شرایط مختلف انتخاب های زیادی داریم و دست ما باز است.

** چه کسانی نفت غصبی داعش و اشیای عتیقه عراق را از داعش خریداری کردند؟ و چه کسانی شهرهای عراق و سوریه را آزاد کردند؟
رئیس جمهوری ادامه داد: حمایت از تروریسم اتهام جدیدی نیست اما می پرسم که چه کسانی القاعده، طالبان را ایجاد کردند و از داعش حمایت کردند؟ چه کسانی نفت غصبی داعش را خریداری کردند؟ چه کسانی اشیای عتیقه عراق را از داعش خریداری کردند؟ و چه کسانی ایستادند و شهرهای عراق و سوریه را آزاد کردند؟

**آمریکا به مردم خود بگوید در منطقه چه کار کرده است؟ آیا عراق و افغانستان امن تر شده است؟
به گزارش ایرنا، روحانی اظهار داشت: پاسخ این سوال نشان می دهد اظهارات رئیس جمهوری آمریکا تا چه حد بی اساس است؟ آمریکا به مردم خود بگوید در منطقه چه کار کرده است؟ بعد از 11 سپتامبر جز توسعه تروریسم چه اقدامی کرده است؟ آیا عراق و افغانستان امن تر شده است یا شرایط بدتر را برای مردم به ارمغان آورده اند؟

**مردم آمریکا باید بپرسند مالیات آنها کجا می رود؟
رئیس جمهوری یادآور شد: مردم آمریکا باید بپرسند که مالیات آن ها کجا می رود و کسی که تروریسم را به وجود آورده در جایگاهی نیست که به ایران اتهام وارد کند. باید به اتهامات واقعی که به این دولت (آمریکا) وارد است، پاسخگو باشد.ایران خود قربانی تروریسم بوده و در سال های اولیه 17 هزار نفر قربانی تروریسم شدند و همواره در خط مقدم تروریسم بودیم و خواهیم بود.

** آمریکایی ها برای فاصله گرفتن از توافق صحبت می کنند، چه دلیلی برای مذاکره در موضوعات دیگر وجود دارد؟
به گزارش ایرنا، خبرنگار سی بی اس آمریکا از روحانی پرسید: آیا دولت شما حاضر است با دولت ترامپ دیدار کنید و در چارچوبی غیر از برجام گفت وگو کنید؟
روحانی پاسخ داد: ما سال ها راجع به یک توافق صحبت کردیم و در سال های اخیر مذاکرات بسیار پیچیده ای را داشته ایم، اما امروز آمریکایی ها برای فاصله گرفتن از توافق صحبت می کنند، چه دلیلی برای مذاکره در موضوعات دیگر وجود دارد؟
رئیس جمهوری افزود: نه فقط ما بلکه هیچ کشور دیگری حاضر نخواهد شد که با آمریکا صحبت کند، در این صورت حرف و مذاکره اتلاف وقت خواهد بود.

***دیروز آقای ترامپ به ملت ایران اهانت کرد/ منتظر عذرخواهی وی از ملت ایران هستیم
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری اظهار داشت: دیروز آقای ترامپ به ملت ایران اهانت کرد و قبل از هر چیز منتظر عذرخواهی وی از ملت ایران هستیم.

** تاکید رهبران اروپایی بر حفظ توافق هسته ای
روحانی در پاسخ به سوالی در باره اینکه سران دیگر کشورها چه نفوذی برای قانع کردن مقامات آمریکایی دارند؟، گفت: در مذاکراتی که با رهبران اروپایی داشتیم از جمله فرانسه و انگلیس، و همچنین با دیگر رهبران اروپایی از قبیل بلژیک و سوئد؛ تاکید همه این بوده که برجام بهترین توافق ممکن بوده که انجام شده است و باید این توافق حفظ شود.
رئیس جمهوری اظهار داشت: آنها معتقد بودند که راه حلی غیر از برجام وجود نداشته است، اروپایی ها به صراحت از برجام حمایت می کنند و به من گفتند که به آمریکا هم به صراحت نظراتشان را اعلام کرده اند وخواسته اند که آمریکا به این توافق پایبند بماند. فکر می کنم درباره این گونه سوالات بحث کنیم. تقدم همه بر این است که این توافق مهم حفظ شود چون به نفع همه است اما اگر حفظ نشود چه خواهد شد؟ موضوعی است که هم ما و هم اتحادیه اروپا بررسی می کنیم و در آن شرایط تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد شد

** جاده ابریشم می تواند برای منافع اقتصادی کشورها تحول مثبتی باشد
به گزارش ایرنا، خبرنگار چاینا دیلی از دکتر روحانی پرسید که ایران خیلی به اصطلاح ایستگاه مهمی در جاده ابریشم است، ایران چگونه منافع اقتصادی خود را به یک جاده پیوند می زند؟
رئیس جمهوری در پاسخ گفت: در این موضوع با مقامات چینی مذاکره کردیم ایران علاقه مند به مشارکت است و جاده ابریشم جدید می تواند برای منافع اقتصادی برای همه کشورهایی که در کنار این جاده هستند، تحول مثبتی باشد.

** شیوه اروپایی ها در تصمیمی که ما درصورت خروج آمریکا از برجام باید اتخاذ کنیم، بسیار تاثیرگذار خواهد بود
به گزارش ایرنا، خبرنگار رادیو ملی آمریکا از رئیس جمهوری سوال کرد: فرمودید گزینه های مختلفی در صورت خروج آمریکا از برجام دارید. می توانید اشاره ای کلی به این گزینه ها داشته باشید؟
روحانی پاسخ داد: اگر ایران در برابر این مساله قرار گیرد، گزینه های مختلفی دارد، یک مساله مهم وابسته به نوع عکس العمل اتحادیه اروپا است. در گذشته با آمریکا در دهه 90 مساله داشتیم، آنها به دنبال این بودند که یک قانون فرامرزی را نسبت به ایران تصویب کنند، اما شکست خوردند و شرکت های اروپایی آمدند و در نفت و گاز ایران سرمایه گذاری کردند. شیوه ای که اروپایی ها عمل خواهند کرد، در تصمیمی که ما باید اتخاذ کنیم، بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

** اگر مساله میانمار در کشوری اروپایی بود، سر و صدای دیگری بلند می شد
رئیس جمهوری همچنین درباره میانمار و یمن اظهار داشت: معمولا در سازمان ملل در موضوعات انسانی مشابه یکدیگر در دنیا تصمیم گیری نمی کنند و اظهار نظر آنها هم متفاوت است. اگر بمبی در آسیا منفجر شود، اگر در خاورمیانه باشد، اگر در اروپا و آمریکا باشد، مواضع متفاوتی اتخاذ می کنند.متاسفانه در موضوعات انسانی استانداردهای چندگانه را می بینیم. اگر مساله میانمار در کشوری اروپایی می بود، سرو صدای دیگر بلند می شد. باید همه انسان ها را انسان ببینیم و تفاوتی در این زمینه وجود ندارد.

** جنگ یمن باید متوقف و مذاکرات یمنی - یمنی آغاز شود/فعالیت های سیاسی و نوع دوستانه خود را ادامه می دهیم
به گزارش ایرنا، روحانی گفت: موضوع یمن موضوعی بسیار تاسف بار است و در دیدارها درباره آن بحث شد. در یمن، گروه های تروریستی همچون القاعده فعال شده اند، بین خود یمنی ها اختلاف وجود دارد، یمن مورد هجوم بی رحمانه هواپیماهای عربستان سعودی و امارات قرار دارد و متاسفانه صدایی از سازمان ملل بلند نمی شود.
وی گفت: متاسفانه بیماری های مسری زیادی در یمن شیوع یافته وانسان های زیادی در حال از بین رفتن هستند. ابتدا باید جنگ متوقف شود، مذاکرات یمنی - یمنی آغاز شود با نظر مردم یمن، حکومت تشکیل شود. در بقیه کشورها هم معضلات دیگری وجود دارد که راهکارهای آن باید توسط شورای امنیت و مجامع دیگر بین المللی دنبال شود. ما به سهم خود فعالیت های سیاسی و نوع دوستانه خود را انجام دادیم و ادامه می دهیم.

** در میانمار پاکسازی قومی است/ آنهایی که جایزه صلحی برده اند، سکوت کرده اند
رئیس جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه به وضعیت میانمار اشاره کردید. آیا شما این مساله را نسل کشی می بینید؟ چه اهمیتی برای ایران دارد؟، اظهار داشت: به نظر ما در میانمار در واقع پاکسازی قومی است. یعنی ارتش و دولت میانمار که در حال حمایت از ارتش است، گروهی را که قرن ها در میانمار ساکن هستند و زندگی می کنند، به طور کامل از میانمار اخراج می کنند و می کشند.
روحانی افزود: نخست وزیر بنگلادش می گفت ارتش میانمار در مسیرهایی که احساس می کند، مردم آواره برگردند، مین گذاری کرده است.
رئیس جمهوری گفت: این شرایط غیر انسانی است که در این منطقه به وجود آمده است. همه در جلسه سازمان همکاری اسلامی، این جنایات را محکوم می کردند و همه برای کمک به آواره ها اعلام آمادگی کردند. باید شورای امنیت تصمیم فوری اتخاذ کند. این جنایت روزانه ادامه دارد، شما در فضای مجازی دیده اید که چگونه مردم آواره شده اند. این از نظر انسانی اهمیت دارد؛ به خصوص آنهایی که جایزه صلحی هم برده اند، سکوت کرده اند.

** درست نیست که بگوییم ایران فقط به شیعه یا سنی کمک می کند/تاکید بر برابری شیعه و سنی در حقوق شهروندی
به گزارش ایرنا، خبرنگاری خارجی از رئیس جمهوری سوال کرد که ایران مدافع حقوق اقلیت های شیعه است، اما تهمت هایی زده می شود که ایران حقوق اقلیت های سنی و دیگر اقلیت ها را زیرپا می گذارد؟
روحانی در پاسخ گفت: اصولا تفکر اروپایی که این گروه شیعه و این گروه سنی است، با منطق اسلام متفاوت است. تفاوتی از نظر ما وجود ندارد، ما در غزه از مردم حمایت می کنیم و ارتباطی به شیعه و سنی بودن ندارد. ما از مردم مسلمان پاکستان حمایت می کنیم، ما با مردم عراق و کردها رابطه خوبی داریم. وقتی داعش خواست به بغداد حمله کند، به کمک آنها رفتیم و برای ما فرقی بین اربیل، بغداد ونجف نیست. این اساسا درست نیست که بگوییم که ایران فقط به شیعه یا سنی کمک می کند. اگر داعش در یک کشور مسیحی به مردم حمله کند و آن کشور از ما کمک بخواهد حتما کمک می کنیم.
رئیس جمهوری اضافه کرد: درباره این که گفتید سنی ها در ایران از حقوق برخوردار نیستند، می دانید که سنی ها در انتخابات بالاترین مشارکت را داشتند، به بنده هم بالاترین رای را دادند، سنی ها در مجلس حضور دارند، فرماندار و مدیرکل و سفیر هستند و تاکید من از روز اول این بود که به اقوام مختلف میدان بیشتری بدهیم.
روحانی ادامه داد: اخیرا بخشنامه ای به وزرا کردم که دو نفر از مشاوران و معاونان خود را از جوانان و بانوان قرار دهند. سنی ها در کشور ما آزادند و مراسم آنها آزادانه برگزار می شود. در حقوق شهروندی بین شیعه و سنی تفاوتی قایل نیستیم و در آن بر برابری شیعه و سنی تاکید شده است.

** در دو هفته اخیر بیش از 25 میلیارد دلار اعتبار بانکی گرفته ایم/ برجام نباید مشروط به هیچ شرطی در هیچ زمینه ای شود.
خبرنگار ایرنا در نیویورک از رئیس جمهوری درباره همکاری های اقتصادی اروپا و ایران و گلایه رئیس جمهوری درباره تسهیلات بانکی اروپا و اینکه آیا ایران آمادگی دریافت کمک های اقتصادی اروپا را دارد، پرسید.
روحانی پاسخ داد: بعد از برجام روابط بانکی با اتحادیه اروپا شروع شد، پول نفت ما در این بانک ها ذخیره می شود، بین بانک ها رابطه وجود دارد، موضوع فقط درباره اعتبارات بزرگ و شرکت سرمایه گذاران آنها در طرح های بزرگ است. در این زمینه هنوز بحث داریم، آنها نکاتی دارند تا بقیه روابط بانکی آغاز شود.
رئیس جمهوری گفت: در دو هفته اخیر بیش از 25 میلیارد دلار اعتبار بانکی گرفته ایم. می دانید که برخی شرکت های اروپایی سرمایه گذاری های مختلفی را شروع کرده اند و در مساله نفت و گاز، یکی از این سرمایه گذاری ها متعلق به توتال با سرمایه گذاری 5 میلیارد دلاری است.
وی یادآور شد: اتحادیه اروپا ممکن است که تلاش کند و آمریکا را قانع کند؛ همین طور است و اعلام کرده اند. برجام هیچ قید و بندی ندارد و باید اجرا شود. برجام، برجام است.اینکه اروپایی ها موضوع دیگری غیر از برجام را مطرح کنند، چیز دیگری است اما اگر این مطرح باشد که اروپایی ها به آمریکا بگویند در برجام بمان تا در مسائل دیگر مذاکره کنیم، قابل قبول ما نیست. برجام به هیچ موضوع دیگری ربط ندارد.
برجام نباید مشروط به هیچ شرطی در هیچ زمینه ای شود.

**دلم می خواهد هر چه زودتر همه زندانی ها جز آنهایی که نمی شود، آزاد شوند
به گزارش ایرنا، خبرنگار المانیتور از رئیس جمهوری ایران درباره وضعیت و احتمال تبادل برخی زندانیان ایرانی و آمریکایی سوال کرد که روحانی پاسخ داد: خوب ، افرادی در ایران زندانی هستند و افراد ایرانی هم درآمریکا زندانی هستند و البته آنهایی که شما نام می برید از نظر ما ایرانی هستند چون قانون ایران دو تابعیتی را نمی پذیرد، آنها هم ایرانی هستند. مواردی که هست در اختیار قوه قضاییه است و قوه قضاییه، قوه مستقلی است، اما در عین حال ما از لحاظ انسانی و اجرای قانونی اساسی، چون اجرای قانون اساسی برعهده رئیس جمهوری است و ببیند هر جا قانونی اساسی اجرا نمی شود و نقض می شود، باید دنبال کند و تذکر بدهد، مواردی بود که راجع افراد مختلف تذکر داده و با قوه قضاییه هم مکاتبه کرده ایم.
رئیس جمهوری گفت: امیدواریم که در چارچوب قانون عمل و اجرا شود. از من بپرسید می گویم که من دلم می خواهد هر چه زودتر همه زندانی ها جز آنهایی که نمی شود، آزاد شوند. آزادی زندانیان چیزی نیست که ما مخالف باشیم .من امیدوارم که این آرزو را شما برای ایرانیان که درآمریکا زندانی هستند، بکنید .

** هیچ وقت نمی گویند که در آمریکا هم 20 ایرانی بی گناه زندانی است
به گزارش ایرنا، روحانی تصریح کرد: من همیشه این تاسف را می خورم که سوال می کنند فلان فرد در ایران زندانی است چکار بکنیم؟ هیچوقت نمی گویند که در آمریکا هم 20 نفر ایرانی بی گناه زندانی است .ما برای آنها تلاش کردیم و حالا آمدیم روی بیست یکمی که یک فردی است درایران زندانی است.
رئیس جمهوری یادآور شد: متاسفانه این همانی است که یک بار دیگر گفته ام درمسایل انسانی، استانداردهای مختلفی را اجرای می کنیم، این خوب نیست باید به فکر همه زندانی ها باشیم وبه فکر این باشیم که اگر کسی مریض است،رسیدگی شود و مستحق آزادی است، آزاد شود وهمه جا این حساسیت را از خودمان نشان دهیم.

** اینگونه مسائل اگر سیاسی شود، کار بدتر می شود/ هر اقدامی می توانیم به نفع افراد مستحق کمک، انجام دهیم
رئیس جمهوری ادامه داد: اینگونه مسایل اگر سیاسی شود، کار بدتر می شود. یعنی اگر یک فردی در ایران زندانی است و یک عده ای بخواهند کار سیاسی کنند و بیایند در تبلیغات، و فکر کنند کار سیاسی کنند، زودتر آزاد می شود، این اشتباه است و بطور کلی باید برای مسائل حقوق انسانی برای انسان ها تلاش کنیم و هر اقدامی می توانیم به نفع افرادی که واقعا استحقاق آن کمک را دارند، انجام دهیم.


** نطق دیروز رئیس جمهوری آمریکا در تباین با بند 29 برجام است
به گزارش ایرنا، خبرنگاری از رئیس جمهوری پرسید: امروز اجلاس وزرای خارجه کمیسیون مشترک برجام برگزار می شود، انتظار شما از خروجی این نشست چیست؟ آیا گلایه هایی دارید که مطرح کنید؟
روحانی پاسخ داد: معمولا چند ماه یکبار جلسه به تقاضای برخی از کشورها یا چند کشور در سطح وزرا تشکیل می شود و امروزهم این جلسه برگزار خواهد شد. گلایه ما که زیاد است، ما هم از برخی از دوستانمان در اروپا گلایه داریم که هنوز برخی از موارد اقتصادی و بانکی و آن سهولتی که مورد نظر ما بوده اجرا و عملیاتی نشده است.
وی اضافه کرد: اعتراض اصلی ما به دولت آمریکا است که هر روز به صورتی دنبال نقض برجام است یکی از مواضع آن همین نطق دیروز رئیس جمهوری آمریکا بود که کاملا در تباین با بند 29 برجام است. مقامات 1+5 حق ندارند موضع گیری ای بکنند که فضایی که بعد از برجام به وجود آمده است، آن فضا را از بین ببرند.
وی گفت: ما نظراتمان یا به تعبیر شما گلایه ها و اعتراض هایمان را مطرح خواهیم کرد و مواردی که احساس می کنیم بر خلاف متن برجام است، بیان خواهیم کرد. انتظار ما این است که همه اعضای 1+5 همچون ایران به تعهدات خودشان 100 درصد پای بند باشند، چون ایران 99 درصد به این توافق پایبند نبوده است، ایران 100 درصد پایبند بوده است. بنابراین خواست ما این است که طرف های مقابل ما هم به طور 100 درصد به این توافق پایبند باشند و اجرا کنند و اگر در مواردی نقصی وجود دارد لازم است اصلاح و جبران کنند برای این که تعهدات اخلاقی و قانونی که نسبت به برجام دارد، اجرا کنند.

** حرف دیروز آقای ترامپ کاملا یک تهمت بود/ایران هیچ وقت دنبال سلاح هسته ای نبوده، نخواهد بود و الان هم نیست
به گزارش ایرنا، خبرنگار نیویورک تایمز نیز سوال کرد که گفته اید اگر ایالات متحده از برجام خارج شود ایران دستش باز خواهد بود؟ ایا راه اندازی سانتریفیوژ و حرکت به سمت سلاح هسته ای خواهد بود؟ آیا نفرتی را که ترامپ نسبت به ایران دارد، درک می کنید و آیا ترامپ می داند که در برجام چه می گذرد؟
روحانی با خنده پاسخ داد: شما بیشتر با ترامپ سروکار دارید و شناخت بیشتری دارید.
رئیس جمهوری ادامه داد: من یک نکته مهم را توضیح دهم. گزینه هایی که می گوییم ممکن است برگزینیم، رفتن به سمت سلاح هسته ای نیست. هیچ گزینه ای برای حرکت به سمت سلاح هسته ای روی میز ما نیست. به صراحت گفته ایم سلاح هسته ای بر خلاف اخلاق و مقررات دینی خود می دانیم.
روحانی اظهار داشت: شما می دانید که رهبر معظم انقلاب به صراحت تحریم این سلاح را اعلام و فتوا داده است، مقصود این نیست که به سمت سلاح هسته ای می رویم.حرفی که دیروز آقای ترامپ اشاره کرد کاملا یک تهمت بود، ایران هیچ وقت دنبال سلاح هسته ای نبوده، نخواهد بود و الان هم نیست.

** بحث بر سر غنی سازی است نه ساخت بمب اتم
رئیس جمهوری گفت: بحث بر غنی سازی است نه ساخت بمب اتم. ژاپن هم اکنون غنی سازی می کند و راکتورهای نیروگاهی خود را با اروانیوم غنی شده اداره می کند. الان راکتور هسته ای در بوشهر داریم که سوخت آن را از روسیه خریداری می کنیم. زمان آن هم رو به اتمام است،.ما یک دوره 10 ساله با آنها قرارداد داریم، خوب اگر در ایران بتوانیم سوخت تهیه کنیم، می توانیم سوخت راکتور را آماده کنیم.
روحانی اضافه کرد: بحث بر رفتن به سمت سلاح هسته ای نیست یعنی ایران هیچ وقت به دنبال این انحراف نیست و نخواهد بود، اما ممکن است دو مرتبه غنی سازی را شروع کنیم. شما می دانید ما غنی سازی 20 درصد برای راکتور تهران و 3.6 برای راکتور بوشهر نیاز داریم .بنابراین بحث بر سر غنی سازی است نه ساخت سلاح اتمی.
اروپام**خبرنگار: محسن طاهرزاده ** انتشار: زهرا هژبری و حسن دوستارگان

انتهای پیام /*

نظر شما