شناسهٔ خبر: 21478052 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

از سوی نجار به استانداران سراسر کشور:

«دستورالعمل ایمنی» مدیریت بحران به مساجد و حسینیه‌ها ابلاغ شد

در آستانه ماه محرم و آغاز ایام عزاداری حسینی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور طی نامه‌ای دستورالعمل ایمنی تکایا و مساجد را برای اجرا در کشور به استانداری‌ها ابلاغ کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، در نامه اسماعیل نجار معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خطاب به استانداران سراسر کشور آمده است: «با توجه به شروع ماه محرم، ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت ابا عبدا... حسین (ع) و احتمال وقوع حوادث مختلف از جمله حادثه آتش سوزی در محل مساجد و تکایا، بدین‌وسیله موارد ایمنی به منظور ارتقاء ایمنی اماکن عمومی و اجراء در کل کشور اعلام می گردد.

اهم توصیه های ایمنی ذکر شده در این دستورالعمل در زمینه های استفاده از برق و انشعابات، وسایل گرمایشی، انبار و آبدارخانه، راه های خروج، سامانه اعلام حریق و آتش نشانی بدین شرح است:

1- استقرار بناهای تجمعی درهمه موارد باید به نحوی باشد که درهای اصلی ورود و خروج آنها دست کم با یک راه همگانی بطور مستقیم باز شود.

2- راههای خروج باید دارای ظرفیت کافی برای تخلیه همزمان کلیه متصرفان باشد.

3- در فضاهای تجمعی پرتراکم مانندزیارتگاهها ،مساجد، حسینیه ها، نمازخانه ها به ازای 50تا300 نفر دودرب خروج دورازهم ،از 300 تا 1000 نفر سه خروجی وبیشتر از 1000 نفر چهار خروجی پیش بینی گردد.

4- رعایت فاصله مناسب سیم، اتصالات وادوات برقی ازموادومصالح قابل اشتعال (پرده-فرش-تابلو ... ) الزامی است.

5- هرفیوز برق باید استاندارد بوده واستفاده ازفیوزهای تقویت شده و غیر استاندارد جدا خودداری شود همچنین اخذ انشعابات متعدد از یک پریز برق ممنوع است.

6- استفاده از لامپهای برق ولتاژ بالا و بدون حباب و حفاظ ممنوع می باشد.

7- قبل از استفاده از وسایل گرمازا ازاستاندارد وسالم بودن آن اطمینان حاصل شود.

8- درصورت استفاده ازبخاریهای نفتی بایستی قبل از پرکردن منبع سوخت اقدام به خاموش کردن آن نمود.

9- دراخذ انشعاب ازلوله کشی گاز حتماً از شیلنگ های فشارقوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود.

10- رعایت حداقل یک متر فاصله بین وسایل گرمازا و لوازم قابل اشتعال (پشتی-فرش- پرچم...) الزامی است.

11- درقسمت طبخ حتماً باید معابر خروج سریع خدمه تدارک دیده شود.

12- درکلیه قسمت ها به ویژه محل طبخ غذا حتماً باید به اندازه کافی کپسول های آتش نشانی سیار موجود باشد و کارکنان با طریقه استفاده ازآنها آشنا باشند.

13- از ورود کودکان به قسمت طبخ غذا جلوگیری شود.

14- درصورت نیاز به نگهداری مواد نفتی و سیلندرهای گاز مکان مناسب خارج از فضای عمومی درنظر گرفته شود.

15- کفراژبندی (سازه غیرمقاوم) بایستی به نحوی محاسبه گردد که تحمل بار مرده و بار زنده احتمالی که برروی آن گذاشته میشود داشته و بوسیله سیم بکسل و وسایل مناسب برروی زمین مهار گردد. به صورتی که در صورت وزش تند باد امکان تخریب و واژگونی آن وجود نداشته باشد.

16- درصورت استفاده از بخاریهای گازی وپس از نصب بخاری و اطمینان از عملکرد صحیح آنها مراقبت شود که شیرفلکه گاز مخصوص دستگاه در معرض دستکاری بچه ها و آسیب های فیزیکی قرار نگیرد.

17- قبل از بهره برداری ازدستگاه حرارت زا مانند : بخاریها سیستم حرارت مرکزی و امثالهم دودکش را نظافت واز بازبودن مسیر دودکش اطمینان حاصل نمایند.

18- دودکش ها درناحیه منتهی به فضای باز باید مجهز به کلاهک باشند تا ازافتادن اجسام داخل دودکش وهمچنین کوران هوا در زمان وزش تندبادها مصون باشند.

19- دودکش نبایستی درمجاورت پرده ومواد قابل اشتعال قرار گیرد و ازمحل کاملاً امن با ساختار غیرقابل اشتعال عبور داده شود.

20- ایجاد شبکه آب رسانی آتش نشانی در مساجد و حسینیه ها ضروری بوده و بایستی به نحوی طراحی و نصب گردد که امکان پوشش دهی لازم را به کلیه نقاط داشته و ظرفیت مخازن آن با توجه به فاصله ایستگاه آتش نشانی محل تعیین وحداقل برای مدت (15دقیقه) درنظر گرفته شود.

21- نصب سیستم اعلام حریق اتوماتیک درمساجد و حسینیه ها که به صورت دائمی می باشد الزامی است.

22-رعایت صرفه جویی در مصارف آب در همه بخشها با توجه به شرایط کم آبی

23-نظارت بر رعایت اصول ایمنی در محل طبخ غذا و انبارهای پشتیبانی در مراسم عزاداری در خصوص سیستم های برق رسانی و گاز رسانی

24-رعایت موازین بهداشتی با همکاری مراکز بهداشت بویژه در زمینه تهیه و توزیع آب و غذا.»

انتهای پیام/

نظر شما