شناسهٔ خبر: 21356951 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

حضور وزیر ارتباطات در شبکه‌های اجتماعی داخلی

صاحب‌خبر -
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از حضور در شبکه‌های اجتماعی داخلی برای افزایش ارتباط با کاربران خبر داد.
به گزارش ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه بازدید از سومین لیگ بازی‌های رایانه‌ای در برج میلاد با اشاره به حضور فعالش در شبکه‌های اجتماعی خارجی اظهار داشت: ارتباط با کاربران از طریق شبکه‌های اجتماعی داخلی در حال انجام است و بدین منظور در شبکه‌های سروش، بیسفون، پلاد، کلوب و تبیان و برای حمایت از این شبکه‌های داخلی صفحه اجتماعی باز کرده‌ایم و طبیعتا حضور فعالی در آنها خواهیم داشت و پاسخگوی سوالات و نظرات مردم خواهیم بود.
وی در پاسخ به اینکه آیا حضور در شبکه‌های اجتماعی داخلی به معنای محدود کردن شبکه‌های اجتماعی خارجی است، گفت: نگاه ما به شبکه‌ها نگاه حمایتی است و عضویت در این شبکه‌های اجتماعی محدودیت ندارد، اما دور زدن فیلترینگ است که ممنوعیت دارد. اکنون ما به عنوان وزیر اجازه انجام خلاف قانون را نداریم. البته برخی از مسئولان با کسب اجازه از کارگروه فیلترینگ به شبکه‌ها دسترسی دارند.
وزیر ارتباطات با اشاره به لزوم حضور بازی‌های ایرانی در بازار جهانی و مسدود شدن نرم‌افزارهای ایرانی در مارکت‌ها بیان کرد: بازارهای جهانی در حال ایجاد برخی محدودیت‌ها هستند. البته بازی‌ فقط در موبایل عرضه نمی‌شود، بلکه در رایانه‌های شخصی و وب هم حضور دارد که ما مشکلی در این زمینه نداریم. اما محدودیتی که برای ما وجود دارد، در حوزه تبادلات مالی است که شرکت‌های خارجی در اپ‌استور و گوگل‌پلی برای ما ایجاد می‌کنند.
وی ادامه داد: البته این مشکل باید به صورت کلی حل شود، زیرا مانع توسعه کسب و کارهای ما است. اکنون هم وزارت خارجه در حال پیگیری برای حل این موضوع است که به محض اینکه به نتیجه برسد، اعلام می‌شود.
این عضو کابینه دولت با اشاره به موضوع کپی‌رایت و اهمیت آن اظهار داشت: قانون مالکیت معنوی ایران مربوط به سال ۱۳۴۸است و در قانون تجارت در جمهوری اسلامی اضافاتی به آن قانون زده شده که به صورت کامل نیازهای حمایتی کسب‌وکارهای نوپا، بازی‌ها و ویدیوها را پوشش نمی‌دهد. ما در برنامه‌های خود در نظر داشتیم که یک کارگروه حقوقی این مساله را بررسی کند؛البته این کار اکنون آغاز شده است. در این خصوص برای بازتعریف در حوزه مالکیت فکری و معنوی و حریم خصوصی و به منظور صیانت از حقوق مردم در فضای مجازی طبیعتا باید لایحه‌ای تنظیم شده و به دولت داده شود تا نهایتا در مجلس به تصویب برسد و این موضوع جزو حوزه‌های مهم است.
جهرمی در پاسخ به سوالی مبنی بر هماهنگی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ارتباط با سرورهای بازی‌های خارجی بیان کرد: اینکه بازی مجوز داشته یا اینکه دارای کیفیت مناسب باشد، دو موضوع است. اگر شرکت خارجی بخواهد در کشور فعالیت مالی داشته باشد، باید مجوز بگیرد. اما وقتی خدمات رایگان می‌دهد، ما ملزم هستیم خدمات را برای مردم بهبود بدهیم. در ارتباط با بهبود کیفیت سرویس‌ها نیاز به هماهنگی نیست، اما اگر شرکت خارجی بخواهد در ایران فعالیت کند، باید با وزارت ارشاد هماهنگی داشته باشد.
وی با اشاره به پرداخت وام دارای وجوه اداره‌شده به بازی‌های رایانه‌ای افزود: یکی از حوزه‌های مورد توجه جوانان و یکی از صنایع سودآور در کسب و کارهای نوپا موضوع بازی است و مورد حمایت قرار می‌گیرد. سال گذشته ۱۰میلیارد تومان وام در قالب وام‌های کم بهره به شرکت‌های بازی‌ساز پرداخت شد و پیشرفت خوبی داشتیم.
وزیر ارتباطات همچنین به انتقال سرورهای بازی‌ها به ایران اشاره کرد و افزود: لیستی تهیه شده است که آن را با وزارت ارشاد هماهنگ می‌کنیم. اگر این بازی‌ها رایگان باشند، منعی برایشان نیست و قرار دادن یک نود در ایران برای اینکه فاصله‌شان کاهش یابد و کاربرها بتوانند کیفیت بهتری را تجربه کنند، از موضوعات مطرح شده است و برخی از بازی‌ها هم تایید کردند که این کار را انجام دهند. البته وزارت ارشاد نسبت به برخی بازی‌ها ملاحظاتی دارد که با توجه به درخواست مردم، می‌گوییم به جای بستن آنها باید مذاکره کرد تا پارامترهای فرهنگی ما را رعایت کنند. وی با تاکید بر اهمیت حمایت از بازی‌های رایانه‌ای خاطرنشان کرد: بازی‌های رایانه‌ای جزو پنج حوزه پرطرفدار در فضای مجازی هستند. انتقال مفاهیم، فرهنگ سازی و تربیت از طریق بازی‌ها از موضوعاتی است که امروز در دنیا رایج است.
جهرمی گفت: بازی یکی از محورهای سرویس‌های شبکه ملی اطلاعات است و با توجه به اینکه اوقات فراغت جوانان را پر می‌کند، اهمیت زیادی دارد؛ به همین دلیل نگاه ویژه‌ای به آن داریم و با وزارت ارشاد و معاونت علمی ریاست‌جمهوری هم هماهنگی خواهیم داشت تا احتمالا به زودی یک کمیته مشترک برای ساماندهی این فضا، بهبود کیفیت بازی‌های خارجی و تقویت بازی‌های داخلی داشته باشیم.
همچنین وی در مراسم فینال سومین لیگ بازی‌های رایانه‌ای با تاکید بر اهمیت بازی‌های رایانه‌ای گفت: باید برای حوزه‌ای که مردم به آن توجه می‌کنند، تسهیلاتی فراهم و برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود که در اوقات فراغت به آن بپردازند. ما خوشحال می‌شویم یک بازی داشته باشیم که مردم سطح دنیا به آن مشغول شوند، البته بازی‌های خارجی هم برای جوانان منعی ندارد.
وزیر ارتباطات در پاسخ به نحوه حمایت از بازی‌های رایانه‌ای اظهار داشت: وزارت ارتباطات اسپانسر مالی بازی‌های نیست، اما به بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای کمک می‌کنیم تا این نیاز را فراهم کند.
وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات همچنین در حاشیه دیدار دبیرکل سازمان همکاری‌‌های فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) در پاسخ به شائبه ایجاد وقفه فعالیت‌های فضایی ایران طبق توافقات در برجام گفت: در برجام هیچ اشاره‌ای به فعالیت‌های فضایی ایران نشده و فقط محدودیت فضایی و ماهواره‌ای ایران ناشی از قطعنامه ۲۲۳۱شورای امنیت است.
وی افزود: فقط بحث مطرح شده در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است که البته ما این قطعنامه را به رسمیت نمی‌شناسیم و در رابطه با فعالیت موشکی بحثی داشتند که ایران را در این حوزه تحریم کردند.
جهرمی ادامه داد: البته ایران بنایی در به رسمیت شناختن این تحریم ندارد و فعالیت‌های موشکی را حق خود می‌داند. همچنان که پرتاب‌های متعددی پس از توافق بوده و این‌طور نبوده که بخواهیم به‌واسطه فشار آنها فعالیت‌های موشکی خود را محدود کنیم و همین پرتاب اخیر یعنی ماهواره‌بر سیمرغ حاکی از این موضوع است. وی اظهار داشت: اکنون نزدیک به سه ماه است که ماهواره ما به سایت پرتاب موشکی منتقل شده و در انتظار پرتاب است.
وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات گفت: آخرین ماهواره پرتاب شده به‌وسیله و ساخت وزارت دفاع بود و ماهواره دوستی از دانشگاه شریف است که در نوبت پرتاب قرار دارد و در حال پیگیری هستیم که مقدمات کار را فراهم کنیم و پرتاب انجام شود. وی اظهار داشت: سازمان همکاری‌های فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) از سال ۲۰۰۹ فعالیت خود را با حضور کشورهای ایران، مغولستان، چین، پاکستان، بنگلادش، تایلند و ترکیه با هدف همکاری‌های آموزشی و به اشتراک‌گذاری دستاوردهای فضایی آغاز کرده است.
جهرمی گفت: کشورهای عضو اتفاق‌نظر دارند که در حوزه ماهواره‌های سنجشی به جای داشتن ۱۰ ماهواره و یک ایستگاه دریافت، ماهواره واحدی با ۱۰ ایستگاه زمینی داشته باشند که برای مثال از به اشتراک‌گذاری اطلاعات ماهواره‌ها در سیل اخیر فارس و بوشهر استفاده شد و اطلاعات برای مدیریت بهتر بحران در اختیار نهادهای مرتبط قرار گرفت. وی با اشاره به دیدار خود با دبیرکل اپسکو توضیح داد: نشست سران اپسکو امسال در ایران برگزار می‌شود و ایران برای دو سال ریاست این سازمان را برعهده داشته که امسال ریاست را به مغولستان واگذار می‌کند و رئیس سازمان فضایی دو سال ریاست این جلسات را عهده‌دار بوده است.

نظر شما