شناسهٔ خبر: 21309453 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

سازمان ملل: کشتار مسلمانان میانمار پاکسازی نژادی است

صاحب‌خبر -
سرویس خارجی: کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل حملات نظام مند حکومت میانمار علیه اقلیت روهینگیا را به باد انتقاد گرفت و نسبت به پاکسازی نژادی در این کشور هشدار داد.
زید رعد الحسین در ژنو طی سخنانی خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: چون میانمار از ورود بازرسان حقوق بشر امتناع کرده، نمی توان اوضاع کنونی را به طور کامل ارزیابی کرد اما به نظر می رسد که اوضاع فعلی نمونه ای از پاکسازی نژادی و قومی باشد .زید در ادامه سخنان خود ارتش میانمار را به عدم رعایت اصول اولیه قوانین بین المللی متهم کرد.وی گفت: ما گزارش ها و تصاویر ماهواره ای متعددی از اقدام نیروهای امنیتی و شبه نظامیان محلی در به آتش کشاندن روستاهای روهینگیا، کشتارهای غیرقانونی و شلیک به شهروندان در حال فرار دریافت کرده ایم.زید گفت: من از دولت میانمار می خواهم که عملیات نظامی بی رحمانه را خاتمه داده و پاسخگوی تمامی موارد رخ داده نقض حقوق بشر شود و تبعیض شدید و همه جانبه علیه مردم روهینگیا باشد. وی افزود از گزارش اخیر که بر اساس آن مسئولان میانماری مین گذاری در طول مرز بنگلادش را آغاز کرده اند تا مانع از بازگشت آوارگان شوند، وحشت کرده است. کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از بیانیه های دولت میانمار که بازگشت آوارگان را منوط به اثبات ملیتشان کرده بود نیز انتقاد کرد و یادآور شد که میانمار از سال ۱۹۶۲ روهینگیایی ها را از بسیاری از حقوق از جمله حق شهروندی محروم کرده است.زید از دولت میانمار خواست که وانمود نکند روهینگیائی هاخود خانه هایشان را آتش زده و روستاهایشان را تخریب می کنند. وی ضمن آنکه از مسئولان میانماری خواست تا اجازه دهند بازرسان کمیساریا برای انجام تحقیقات وارد میانمار شوند، گفت: انکار تمام و کمال واقعیت خسارت فراوانی به جایگاه جهانی دولتی می زند که تا همین اواخر از حسن نیت فراوان جامعه جهانی برخوردار بود.
روسای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی هم اقداماتی که علیه مسلمانان روهینگیایی در میانمار می‌شود را اقدامات وحشیانه برنامه‌ریزی‌شده‌ و نقض جدی قوانین بین‌المللی دانسته و خواستار توقف این اقدامات شدند. در نشست روسای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که در حاشیه نشست سران این سازمان در حوزه علوم و تکنولوژی در شهر آستانه قزاقستان با پیشنهاد رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه برگزار شد، با اشاره به تجاوزاتی که به حقوق مسلمانان روهینگیایی می‌شود، اعضای سازمان از دولت میانمار خواستند تمامی تدابیر لازم برای توقف اقدامات تبعیض‌آمیز علیه مسلمانان روهینگیایی را در پیش گیرد. در این حال وزیر خارجه بنگلادش هم ضمن نسل‌کشی خواندن اقدامات دولت میانمار علیه اقلیت مسلمان این کشور، ارسال کمک‌های بشردوستانه و ساخت سرپناه برای ۷۰۰ هزار آواره سرازیرشده به کشورش را خواستار شد. «محمود علی» وزیر خارجه بنگلادش که کشورش مقصد اصلی آوارگان روهینگیا است، اقدامات نیروهای دولتی و بودائی‌های میانمار علیه اقلیت مسلمان این کشور را نسل‌کشی خواند. محمود علی اقدام جامعه بین‌الملل در برابر این کشتار فجیع را خواستار شد.وزیر خارجه بنگلادش همچنین گفت: در دو هفته گذشته و با تشدید دور جدید خشونت‌ها در میانمار بالغ بر ۳۰۰ هزار مسلمان اقلیت روهینگیا از این خشونت‌ها فرار کرده و وارد خاک بنگلادش شده‌اند و ۳۰۰۰ تن نیز کشته شده‌اند.
از سویی رهبر بوداییان جهان از رهبر دوفاکتوی میانمار خواست در خصوص بحران مسلمانان روهینگیا به دنبال راه حلی صلح‌آمیز باشد. دالایی لاما از آنگ سان سوچی رهبر حزب حاکم میانمار خواست راه حلی صلح‌آمیز برای بحران روهینگیا پیدا کند. وی پیش از این هم درباره شرایط مسلمانان روهینگیا که از دست حکومت میانمار فرار می‌کنند، ابراز تاسف کرده بود. یک نشریه آلمانی هم در انتقاد از رهبر میانمار و موضع‌گیری وی در برابر کشتار و آوارگی اقلیت مسلمان در این کشور نوشت که عملکرد او هوادارانش را ناامید کرده و از دید آنها، وی قهرمانی است که سقوط کرده است. اشپیگل در گزارشی به رویکرد آنگ سانگ سوچی رهبر میانمار در برابر کشتار و آوارگی مسلمانان روهینگیا پرداخت. در این گزارش با عنوان «چرا بانوی برمه درباره اعتبار و شهرت خود خطر می‌کند» آمده است که عده زیادی از اقلیت مسلمان میانمار از کشور خود رانده می‌شوند و این وضعیت دیدگاه‌ها درباره آنگ سانگ سوچی را تغییر می‌دهد و سوچی، یک قهرمان سقوط کرده است. در این حال بیش از ۴۰۰ هزار نفر با امضای طوماری اینترنتی خواستار پس گرفتن جایزه صلح نوبل از آنگ سان سوچی به دلیل سکوتش در برابر کشتار مسلمانان روهینگیا شدند. رئیس الأزهر مصر هم در دیدار با صدر اعظم آلمان خواستار توقف سریع خشونت‌ها علیه مسلمانان میانمار شد. این درحالی است که دولت میانمار با تروریست خواندن مسلمانان روهینگیا هرگونه امکان مذاکره با آنها را رد کرد.
بیانیه مجمع جهانی تقریب مذاهب
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در محکومیت کشتار بی‌رحمانه مسلمانان میانمار بیانیه‌ای صادر کرد. متن بیانیه آیت الله محسن اراکی به این شرح است: اخبار کشتار بی‌رحمانه مسلمانان روهینگیا به دست بوداییان که با حمایت و پشتیبانی دولت و ارتش میانمار صورت می‌گیرد و در آن، بیش از ۴۰۰۰ زن و مرد و کودک مسلمان جان خود را از دست داده‌اند، به گوش می‌رسد؛ علاوه بر این اقدامات جنایتکارانه، اجساد آنان مثله شده و برخی نیز زنده سوزانده شده‌اند و منازلشان تخریب شده است؛ به گونه‌ای که این جنایات در میان سکوت مشکوک بین‌المللی، خارج از حد تصور است. این جنایت وحشتناک به دست رژیمی صورت گرفته است که رهبر آن جایزه صلح نوبل را با حمایت کشورهای مدعی حقوق بشر کسب کرده است. مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی این جنایات بی‌رحمانه و شرم آور را به شدت محکوم می‌کند و از تمامی کشورهای جهان اسلام می‌خواهد که از این مظلومان دفاع کرده و برای توقف این کشتار و آوارگی و مجازات این قاتلان و جنایتکاران و حامیان آن‌ها تلاش جدی انجام دهند.
مجمع جهانی مستضعفین، مرکز جهانی حمایت از حقوق بشر و پژوهشگاه مطالعات جهان نیز بیانیه‌ای را با موضوع نسل‌کشی مسلمانان مظلوم میانمار منتشر کردند که به این شرح است: در چند روز گذشته مجددا اخباری از قتل عام مسلمانان میانمار توسط ارتش این کشور و بیرون راندن پناهندگان مسلمان میانماری از بنگلادش منتشر شد. این مسلمانان مظلوم که در کشور خود تحت شدیدترین ستم‌ها و تضییع حقوق اولیه انسانی قرار دارند و تابعیت آنان نیز توسط دولت میانمار انکار می‌شود، نه تنها در کشور خود، بلکه در سراسر دنیا در غربت به سر می‌برند و نیم‌قرن است که حاکمان میانمار از انجام فریضه حج مسلمانان جلوگیری کرده و کوچک‌ترین فعالیت آنان در مساجد را زیر ذره‌بین قرار می‌دهند.
ادامه تظاهرات جهانی
ده‌ها تن از شهروندان روس در حمایت از مسلمانان میانمار، در مرکز شهر سنت‌پترزبورگ تجمع کردند. هفته قبل نیز حدود ۱۰۰۰ نفر از مسلمانان روسیه در مقابل سفارت میانمار در مسکو تجمع کردند. ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه تاکید کرد که با تمامی اشکال خشونت در میانمار مخالف است. هزاران نفر از طرفداران حزب جماعت اسلامی پاکستان نیز با برپایی تظاهرات در خیابان های کراچی اعتراض خود را نسبت به رفتار خشونت آمیز میانمار با مسلمانان روهینگیا ابراز کردند. هواداران حزب جماعت اسلامی در حمایت از مسلمانان روهینگیا شعار سر دادند و نسل کشی سازمان یافته علیه مسلمانان میانمار را محکوم کردند. همچنین حزب جمعیت علمای اسلامی نیز در شهر پیشاور در حمایت از مسلمانان روهینگیا تجمع کرد. جلیل خان، رهبر این حزب جنایات علیه مسلمانان در میانمار را محکوم کرد.
شهرهای مختلف کشمیر هم شاهد تظاهرات گسترده مردم در حمایت از مسلمانان میانمار بود که با دخالت پلیس به خشونت کشیده شد. اهل سنت و شیعیان کشمیر با برپایی تظاهرات خواستار پایان کشتار مسلمانان میانمار شده و از دولت این کشور خواستند به جنایت علیه مردم بی‌دفاع پایان دهد. این تجمعات یک روز پس از آن صورت گرفت که وزارت امور خارجه پاکستان، سفیر میانمار در این کشور را برای اعتراض به خشونت علیه مسلمانان روهینگیا احضار کرد.

نظر شما