شناسهٔ خبر: 20932862 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

استفاده از ویروس دستکاری شده ژنتیکی برای مقابله با سرطان

محققان علوم پزشکی در دانشگاه استنفورد آمریکا موفق شدند ویروسی را که با مهندسی ژنتیک، دستکاری شده است برای مقابله با سلول های سرطانی به کار گیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان علوم پزشکی در دانشگاه استنفورد آمریکا موفق شدند ویروسی را که با مهندسی ژنتیک، دستکاری شده است برای مقابله با سلول های سرطانی به کار گیرند و به طور خاص، سلول های سرطانی مقاوم به درمان را مهار کنند.
در مرحله نخست ایمونوتراپی، تومورهای سخت متاستاتیک در افراد 18 و بالاتر که به درمان های رایج پاسخ نمی دادند مورد آزمایش قرار گرفتند.
محققان ویروس موسوم به وی اس وی vesicular stomatitis virus یا VSV را که با روش مهندس ژنتیک، دستکاری شده بود به درون تومورها تزریق کردند تا آنها را نابود کند.
این ویروس طوری عمل می کند که سلول های دستگاه ایمنی را به سمت مناطق آلوده به تومور می راند و نوعی پاسخ ایمنی مطلوب دربرابر سرطان ایجاد می کند.استفاده از ویروس دستکاری شده ژنتیکی برای مقابله با سرطان
دکتر استفان راسل و همکارانش می گویند با این روش می توان به درمان تومورهای سرطانی مقاوم به درمان امیدوارتر شد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت،‌ سلول‌های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلول‌ها جدا می‌افتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی هم‌چون ویروس و مواد سرطانزا موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، یک تعادل وجود دارد.
سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم می‌شود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم می‌شناسند.
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد می‌شود سرطان باعث 13? مرگ‌ها است.
بر اساس گزارش انجمن بهداشت آمریکا 6 میلیون و هفتصد هزار نفر بر اثر سرطان در سال 2007 مرده‌اند.
سرطان فقط ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.
سرنوشت سلول‌ها کاملاً کنترل شده‌است و براساس نیازهای بدن می‌باشد.
در جنین میزان تکثیر سلول‌ها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل می‌رسد.
سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، بوسیله فاکتورهای رشد، پیام‌های محیطی و برخی پروتئین‌ها و پیامبرهای سلولی، کنترل می‌شود.
جهش‌هایی که منجر به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول، می‌شوند باعث بهم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد می‌شود و می‌تواند منجر به بروز سرطان شود.
سلول‌های سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیام‌های سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه می‌دهند.
در سلول‌های سرطانی بیان پروتئین‌های سلولی تغییر کرده و برخی از آنها که نباید بیان شوند بیان شده و یا بیان برخی دیگر از ژن‌ها متوقف می‌شوند.

نظر شما