شناسهٔ خبر: 20917945 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

هشدار؛ ابزاری که شما را زیبا و بعد کور می‌کند! / ظروف کریستالی که مرگ را به ارمغان می‌آورند/ معاینه چشم و تشخیص زودهنگام آلزایمر

ابزاری که شما را زیبا و بعد کور می‌کند، ظروف کریستالی که مرگ را به ارمغان می‌آورند، معاینه چشم و تشخیص زودهنگام آلزایمر و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن‌ها پرداخته است.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :
ابزاری که شما را زیبا و بعد کور می کند، ظروف کریستالی که مرگ را به ارمغان می آورند، معاینه چشم و تشخیص زودهنگام آلزایمر و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن ها پرداخته است.

ظروف کریستالی که مرگ را به ارمغان می آورند!
کارشناس سازمان میراث فرهنگی درباره عدم استفاده از ظروف کریستال برای کاربردهای خوراکی گفت که کریستال 24 درصد سمی است و مورد مصرف خوراکی نباید قرار بگیرد، مثلاً نباید در چنین ظروفی ماست، ترشی، چای و نوشیدنی‌های گرم ریخت شود. برای مصرف خوراکی با ظروف کریستال باید از کریستال 10 الی 12 درصد استفاده شود زیرا درصد بالاتر سمی است و وارد خون شده و باعث مسمومیت می‌شود. روی کریستال‌ها براساس قوانین سازمان بهداشت جهانی باید لیبل طلایی زده شود، که مثلاً این کریستال 10 درصد Pb است و یا 24 Pb دارد.

هشدار؛ ابزاری که شما را زیبا و بعد کور می‌کند! / ظروف کریستالی که مرگ را به ارمغان می‌آورند/ معاینه چشم و تشخیص زودهنگام آلزایمر


چگونه متوجه فشار خون بالا شویم؟

جام جم: اغلب پزشکان در مواجهه با بیماران مبتلا به پرفشاری خون، آنها را از مصرف نمک سفره و غذای شور پرهیز می‌دهند و کمتر شده، به بیمارانشان توصیه کنند از چه خوراکی‌های حاوی سدیم اجتناب کنند و از چه غذاها و میوه‌ها یا سبزیجاتی برای تنظیم و کنترل فشار خونشان بهرمند شوند. برای این که خون در رگ‌ها جاری شود و مواد غذایی و اکسیژن را به اعضای مختلف بدن برساند، نیاز به نیرویی است که فشار خون نامیده می‌شود. اگر نیروی وارده از جریان خون به دیواره رگ‌ها فشار بیش از حد نرمال وارد کند، فرد دچار پرفشاری خون شده است. فشار خون بالا در 90 درصد افراد، علت شناخته شده‌ای ندارد و چون اغلب بی‌علامت است، قاتل بی‌صدا نامیده می‌شود. هنگامی که نمک در بدن انباشته می‌شود، مقداری از آن به داخل سلول‌های عضلات صاف دیواره عروق نفوذ می‌کند و با ایجاد واکنش‌هایی، باعث افزایش فشار شریانی (سرخرگ‌ها) می‌شود. غذاهای با سدیم بالا شامل زبان، گوشت گاو نمک‌سود شده، سوسیس و کالباس، ماهی دودی، بکینگ‌پودر، ترشیجات، خیار شور، سس و رب گوجه‌فرنگی، انواع پنیر، انواع بیسکویت، زیتون، کنسرو سبزیجات، سوپ آماده، پیتزا، چیپس و پفک است. غذاهای با سدیم متوسط، نان، کیک، شیر، کره، مارگارین، پنیر کم‌نمک و برخی از انواع آب معدنی است. غذاهای با سدیم پایین، برنج، آرد جو، قهوه، چای، شیر مادر، نبات، میوه‌های خشک، سبزیجات تازه و یخ زده، سیب‌زمینی، گوشت و مرغ و ماهی و سبوس است.

هشدار؛ ابزاری که شما را زیبا و بعد کور می‌کند! / ظروف کریستالی که مرگ را به ارمغان می‌آورند/ معاینه چشم و تشخیص زودهنگام آلزایمر


ابزاری که شما را زیبا و بعد کور می کند!

استفاده از لنزهای تماسی آرایشی باید تحت شرایط خاص خود صورت گیرد، اولین قاعده در این خصوص، معاینه چشم پزشک برای صلاح دید استفاده فرد از انواع لنزهاست. افراد قبل از استفاده از لنزها باید از نظر بیماری های لبه پلک، بیماری های سطح کره چشم و از نظر لایه اشکی معاینه شوند و در صورت هیچ گونه خللی فرد می تواند از لنزهای تماسی استفاده کند. اما اگر فرد به مراکز آرایشی مراجعه کرده و لنزی را خودسرانه برای چشم خود تهیه کند، احتمال عفونت های شدید قرنیه که در برخی موارد منجر به سوراخ شدن قرنیه و حتی عفونت های شدید داخل چشمی می شوند که در پی آن ممکن است فرد چشم خود را از دست بدهد. عفونت هایی که ناشی از تماس لنزهای زیبایی یا طبی رخ می دهد اکثرا 2 نوع عفونت خطرناک به نام "سودومونا " و "آکانته موبه‌آ" هستند که می تواند بینایی فرد را تهدید کنند. این 2 نوع میکروب طی چند روز می‌تواند سبب بروز عفونت و پارگی قرنیه شود و همچنین صدمات جبران ناپذیری را به چشم وارد کند. اگر فردی به دنبال استفاده از لنزهای تماسی دچار علائمی چون التهاب، قرمزی، احساس جسم خارجی در چشم، درد و ترس از نور شد حتما باید نزد چشم پزشک رفته و از مراجعه به افراد غیرمتخصص اجتناب کند تا گرفتار عفونت‌های چشمی ناشی از مصرف لنزها نشود، چراکه این عفونت می‌تواند ظرف 24 ساعت چشم را سوراخ و باعث تخلیه محتویات چشم شود. علاوه بر آن خراش قرنیه و اختلال در بینایی نیز از عواقب این دسته از عفونت هاست. میکروب‌ سودومونا اکثرا عامل این عفونت بوده و بسیار خطرناک است. افراد اگر تنها یکی از علائم ذکر شده را در خود مشاهده کردند باید سریعا به متخصص چشم مراجعه کنند و حتی اوپتومتریست ها هم نمی توانند این دسته از عارضه ها را به خوبی درمان کنند و اگر تشخیص ناصحیح و درمان نامناسب انجام گیرد می تواند منجربه پیوند قرنیه شود.

هشدار؛ ابزاری که شما را زیبا و بعد کور می‌کند! / ظروف کریستالی که مرگ را به ارمغان می‌آورند/ معاینه چشم و تشخیص زودهنگام آلزایمر


خطر مرگبار نوعی مسکن

فنتانیل در اپیدمی مسکن‌ها بزرگ‌ترین تهدید محسوب می‌شود و همانند هروئین، افیونی قوی است که قدرتی 05 برابر هروئین دارد. این مساله باعث شده پزشکان به آسانی نتوانند میزان مصرف مناسب این مسکن را برای بیماران خود تجویز کنند. در نتیجه آمار مرگ و میر ناشی از مصرف فنتانیل بیش از هروئین یا هر ماده مخدر دیگری است. با این وجود مسکن فنتانیل، ضددردی کاملا قانونی است. بنا بر آمارها، در آمریکا روزانه بیش از 07 نفر در اثر استفاده بیش از حد از مواد مخدر جان خود را از دست می‌دهند. در حالی که مصرف بیش از اندازه این مسکن در سال 4102، هر 02 دقیقه جان یک نفر (جمعا حدود 305 نفر) را فقط در ایالت اوهایو گرفت. این رقم در مقایسه با سال 3102، تقریبا شش برابر شد و در سال 5102 به 5511 نفر رسید. اما این تازه آغاز ماجراست. زیرا سوءمصرف مسکن‌های قانونی، برخلاف داروهای غیرقانونی هروئین و مت‌آمفتامین از تمام مرزهای اقتصادی و اجتماعی عبور کرده است.

هشدار؛ ابزاری که شما را زیبا و بعد کور می‌کند! / ظروف کریستالی که مرگ را به ارمغان می‌آورند/ معاینه چشم و تشخیص زودهنگام آلزایمر


سلامت خانه و آشپزخانه؛ نکات مهم در مورد گوشت‌های چرخ شده

با ورود گوشت‌های چرخ کرده بسته‌بندی به بازار، طبخ غذا راحت‌تر و سریع‌تر از گذشته شده و بر این اساس افراد زیادی استقبال به خرید این محصول دارند. از این‌رو با توجه به افزایش تقاضا و اهمیت سلامت و بهداشت این محصول بر آن شدیم تا دانش و آگاهی خانواده‌ها را درخصوص گوشت‌های چرخ کرده بالاتر ببریم. گوشت چرخ کرده بسته‌بندی اغلب از گوشت‌های درجه دو و سه تهیه و با مقداری از چربی‌های دام مخلوط می‌شود. گوشت‌های درجه دو و سه شامل گوشت خورشتی مانند سردست یا گوشت‌های معروف به آبگوشتی هستند. گوشت‌های چرخ کرده در صنعت از نظر میزان چربی به کار رفته درجه‌بندی خاصی ندارند و امکان استفاده از چربی در گوشت‌های چرخ کرده‌ای که رنگ بافت آن ها متمایل به سفید است، بیشتر است. گوشت‌های چرخ شده‌ای که حاوی بیشترین میزان چربی دام هستند در دمای یخچال کمترین ماندگاری را دارند، چون به دلیل اکسیده شدن چربی گوشت در مجاورت با هوا بسرعت تغییر طعم و گاهی رنگ داده، کیفیت و قابلیت مصرف شان را از دست می‌دهند. امکان چرخ شدن گره یا غدد لنفاوی همراه گوشت و چربی در گوشت چرخ کرده وجود دارد، اما مخلوط و چرخ شدن احشایی چون طحال، لوزالمعده یا غدد پستانی همراه گوشت تقلب محسوب می‌شود. رنگ قرمز پررنگی که برخی از انواع گوشت‌های چرخ کرده بسته‌بندی شده دارند، اغلب به علت استفاده بیشتر از گوشت است. اما احتمال دارد تقلب‌هایی نظیر افزودن پودر خون و مواد رنگی یا نیتریت سدیم برای القای تازگی و سلامت گوشت توسط برخی شرکت‌های غیرمتعهد انجام شود. گوشت پس از چرخ شدن باید به صورت کاملا نازک درون یک نایلون پهن شده و بلافاصله با حداکثر سرما منجمد شود تا کیفیت و ارزش غذایی آن در بالاترین سطح باقی بماند. گوشت چرخ کرده در مقایسه با گوشت لخم تکه‌ای فسادپذیری بالاتری دارد.

هشدار؛ ابزاری که شما را زیبا و بعد کور می‌کند! / ظروف کریستالی که مرگ را به ارمغان می‌آورند/ معاینه چشم و تشخیص زودهنگام آلزایمر


کدام قابلمه‌ها برای پخت و پز سالم‌تر هستند؟

این روزها خیلی‌ها علاقه‌مند شده‌اند همچون گذشته از قابلمه‌های سنتی استفاده کنند. در حالی که مشکل ورود املاح مس و روی به خوراک‌ها از قابلمه‌هایی که از جنس مس و روی هستند، وجود دارد و بهتر است به طور مداوم و طولانی‌مدتی از آنها استفاده نشود. در مورد ماهیتابه‌های رژیمی نیز باید گفت از آنجا که پوشش داخلی این قابلمه‌ها از جنس تفلون است، در صورت ایجاد خراش در سطح قابلمه بهتر است آن را کنار بگذارید، چون در این صورت سلامت شما به خطر می‌افتد. البته چون در این ماهیتابه‌ها بسته می‌شود، مقدار اکسیژن اطراف مواد غذایی کاهش می‌یابد و فشار داخل قابلمه بیشتر می‌شود. در چنین شرایطی زمان پخت کم می‌شود. اگر هم شعله گاز کم باشد خوراک حالت سرخ کرده مطلوبی پیدا می‌کند و نیازی به استفاده زیاد از روغن نیست. پس این ماهیتابه‌ها از این نظر برتری دارند که چربی کمتری به بدن می‌رسانند و سبب اضافه وزن و چاقی نمی‌شوند. در مورد زودپز، آرام پز و بخارپز نیز باید گفت استفاده از زود پز برای تهیه تمام غذاها از انواع گوشت و مرغ گرفته تا سوپ و سبزیجات با توجه سرعت پخت و حفظ ویتامین‌های غذا می‌تواند مناسب باشد. آرام‌پز هم برای خانم‌های شاغل کاربرد دارد. بخارپز هم ما را به مصرف غذاهای سالم و بدون روغن تشویق می‌کند.

هشدار؛ ابزاری که شما را زیبا و بعد کور می‌کند! / ظروف کریستالی که مرگ را به ارمغان می‌آورند/ معاینه چشم و تشخیص زودهنگام آلزایمر


محققان هشدار می دهند؛ رازهای خطرناکی که پشت فست فودها نهفته است!

مهر: محققان دانشگاه اریزونا دریافتند مصرف غذاهای پرانرژی با افزایش ۱۰ درصدی سرطان های مرتبط با چاقی در بین زنان مرتبط است. سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «اثرات نشان داده شده در زنان دارای وزن نرمال در ارتباط با خطر ابتلا به سرطان های ناشی از چاقی، یافته ای جدید است. این یافته نشان می دهد که تنها کنترل وزن در پیشگیری از سرطان های مرتبط با چاقی موثر نیست، بلکه زنان باید بر رژیم غذایی دارای انرژی بالا نیز توجه داشته باشند. غذاهای کامل از جمله سبزیجات، میوه ها، پروتئین های کم چرب و لوبیا، دارای انرژی کم هستند زیرا آنها مقدار زیادی مواد مغذی را با کمترین کالری تامین می کنند. غذاهای فرآوری شده مانند همبرگر و پیتزا دارای تراکم انرژی بالا هستند و شما نیاز به مصرف مقدار بیشتری از آن ها برای دریافت مواد مغذی لازم هستید.

هشدار؛ ابزاری که شما را زیبا و بعد کور می‌کند! / ظروف کریستالی که مرگ را به ارمغان می‌آورند/ معاینه چشم و تشخیص زودهنگام آلزایمر


غذا خوردن در نیمه شب چه تأثیری روی پوست می‌گذارد؟

باشگاه خبرنگاران: کارشناسان با تحقیق بر روی موش‌های آزمایشگاهی دریافتند خوردن مواد غذایی در ساعت های غیر معمول به ویژه اواخر شب‌ می‌تواند سبب ضعیف شدن پوست در مقابل اشعه یو وی(UV) خورشید و زمینه ساز ابتلای افراد به سرطان پوست شود. براساس آمار‌ها بیش از ۹۵ درصد علت ابتلای افراد به سرطان پوست اشعه یو وی خورشید است و از جمله مرگبارترین سرطان‌های ناشی از این اشعه خطرناک می‌توان ملانوما را نام برد. سرطان ملانوما قابلیت سرایت به سایر اعضای بدن را دارد و درمان آن معمولا با جراحی، شیمی درمانی و پرتو درمانی انجام می شود. در صورت تشخیص دیرهنگام بیماری، فرد مبتلا به ملانوما امید به زندگی طولانی ندارد. کارشناسان با تحقیق بر روی موش‌های آزمایشگاهی و زمان غذاخوردن آن‌ها دریافتند، مصرف تنقلات در ساعت های غیرمعمول و دیرهنگام سبب آسیب دیدن بیش از ۱۰ درصد ژن‌های پوستی موش‌ها و نیز تغییر سطح آنزیم‌های مراقبتی از پوست می شود. کارشناسان هنوز به درستی از یکسان بودن نتیجه این تحقیق بر روی انسان ها مطمئن نیستند و اعلام کرده اند که نیاز به مطالعات بیشتری است. بر این اساس کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند برای محافظت از پوست خود در مقابل اشعه ماورای بنفش خورشید و پیشگیری از ابتلا به سرطان، رژیم غذایی مناسبی داشته باشند و در ساعت‌های اولیه شب شام خود را صرف و پس از آن از مصرف تنقلات خودداری کنند. آنزیم XPA نقش بسیار موثری در ترمیم سلول‌های پوستی دارد و خوردن موادغذایی در ساعت های غیر معمول باعث کاهش ترشح این آنزیم در بدن می‌شود. این نخستین بار است که رابطه میان ساعت غذاخوردن و سطح ایمنی پوست مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد. در کنار مصرف صحیح مواد غذایی، کارشناسان توصیه می‌کنند افراد در فصل های گرم سال حتما از کرم ضد آفتاب برای محافظت از پوست خود استفاده کنند.

هشدار؛ ابزاری که شما را زیبا و بعد کور می‌کند! / ظروف کریستالی که مرگ را به ارمغان می‌آورند/ معاینه چشم و تشخیص زودهنگام آلزایمر

 

معاینه چشم راهکاری برای تشخیص زودهنگام آلزایمر

ایسنا: در حال حاضر به منظور تشخیص قطعی بیماری آلزایمر، پزشکان مجبورند اسکن "برش‌نگاری با گسیل پوزیترون"(PET) را از مغز بیماران بگیرند. با این حال، نه تنها این فرآیند هزینه‌بر بوده بلکه نیازمند تزریق ردیاب‌های رادیواکتیو به بدن بیمار است. گیزمگ نوشت، به تازگی محققان مدعی‌ شده‌اند می‌توان با اسکن ساده چشم امکان ابتلا به این بیماری را به طور زودهنگام تشخیص داد. در بیماری‌ آلزایمر، پلاک‌هایی متشکل از پروتئینی موسوم به "بتا آمیلوئید" در مغز بیماران شکل می‌گیرد که به سلول‌های مغزی آسیب رسانده و آن‌ها را نابود می‌کند. در واقع اسکن‌ PET هم به دنبال همین پلاک‌ها می‌گردد. تیمی از دانشمندان «مرکز پزشکی سدارز-سینای» در امریکا بر اساس یک مطالعه قبلی، دریافتند همین میزان انباشت‌های پروتئین بتا آمیلوئید در شبکیه (واقع در پشت چشم) هم شکل می‌گیرد و میزان پلاک‌ شناسایی شده در این بخش با میزان پلاک موجود در نواحی مغزی بیماران آلزایمری برابری می‌کند. این بدین معناست که می‌توان امکان بروز آلزایمر را سال‌ها قبل از ظهور علائم واقعی آن، با استفاده از اسکن چشم پیش‌بینی کرد. در یک پژوهش بالینی، 16 بیمار مبتلا به آلزایمر پس از نوشیدن محلولی حاوی کورکومین، معاینه چشم را از سر گذراندند. این ماده که در زردچوبه هم یافت می‌شود، موجب شفاف‌شدن پلاک‌های آمیلوئید در شبکیه چشم بیماران می‌شود بنابراین می‌توان پلاک‌ها را به آسانی شناسایی کرد. زمانی که محققان اسکن‌های چشم بیماران را با گروه کنترل متشکل از افراد سالم مقایسه کردند، ارتباط بین پلاک‌ها در شبکیه و مغز مشخص شد. دکتر "کیت ال. بلاک" (Keith L. Black)، یکی از رهبران این مطالعه، گفت: امیدواریم بتوانیم اسکن چشم را به عنوان یک ابزار غربالگری جهت شناسایی زودهنگام آلزایمر به کار ببریم تا بتوانیم با دارو و تغییر دادن سبک زندگی فرد در روند ابتلای وی به آلزایمر مداخله کنیم و آن را تغییر دهیم.

منبع: میزان

نظر شما