شناسهٔ خبر: 20913638 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

مطبخ

ترش تره

از آنجا که اقلیم و آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان آمادگی پرورش انواع مواد خوراکی طبیعی شامل :صیفی جات، میوه ها، حبوبات و … را دارد، و فور نعمت و حسن سلیقه کدبانوهای گیلانی،باعث طبخ خوراکی‌های لذیذ شده است، بطوریکه توجه مسافران زیادی را به همین منظور، به این استان جلب می‌نماید. خصوصاً قرار گرفتن مخلفاتی چون انواع ترشی ، فلفل و زیتون پرورده ، در کنار این غذاها، به لذت خوردنی‌ها می افزاید.

صاحب‌خبر -

مواد لازم:

جعفری، گشنیز،تره ،اسفناج، برگ چغندر : 1 کیلو

چند شاخه شنبلیله ونعناع

چوچاق، ترش واش و وارمبوهم به مقدار لازم

برنج : 1 قاشق غذاخوری

آب :1 پیمانه

آب لیمو یا آب نارنج:1 پیمانه( ازگوجه سبزکوچک ترش هم می توان بجای ترشی در ابتدا داخل سبزی ها ریخت تا ترش مزه شود)

سیر: 1 بوته ویا برگ سیر نصف دسته

نمک ، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

روغن: به میزان لازم اگر از کره استفاده شود غذا خوشمزه تر می شود و حتی می توانید رویه ماست (سر ماست ) که چرب است درون آن بریزد یا از سر شیر به جای کره استفاده کنید

تخم مرغ: 2 تا3 عدد

طرز تهیه:

در سبزیجات مواد اولیه دقت کنید که میزان تره زیاد نباشد ولی اسفناج و برگ چغندر باید بیشتر باشد. بدون سبزیجات محلی قید شده در مواد لازم هم می توانید این غذا را تهیه کنید . اما کمی نعنا به خوش طعم شدن آن کمک می کند در صورتی که نعنای تازه نداشتید می توانید از نعناع خشک و دیگر سبزیهای معطر خشک استفاده کنید . اگر از سبزیجات خشک استفاده می کنید ، همان اول پخت آنها را اضافه کنید بهتر است تا به همراه سبزیهای تازه بپزد .سبزی ها وسیر را شسته بعد کمی خرد کنید داخل قابلمه همراه یک قاشق برنج خیس خرده و شسته ونمک ،زردچوبه واگر دوست داشتید کمی دارچین ، در ظرفی مناسب بریزید ( معمولا در گیلا ن از گمج که یک ظرف سفالی است استفاده می شود ) و با نصف لیوان آب بگذارید بپزد. یادتان باشد آب زیاد نریزید .اگر آب آن کم بود می توانید کمی آب جوش دوباره به آن اضافه کنید. پس از پختن سبزی که تقریبا آب آن هم تما م شده است بعد ترشی مورد نظر را نزدیک آماده شدن اضافه کرده بگذارید به خورد سبزجات برود. سپس از روی حرارت برداشته کمی که سرد شد با گوشت کوب بکو بید تا زیاد درشت نباشد. حال دوباره روی حرارت قرار داده بچشید تا اگر ترشی یا نمکش اندازه نبود اضافه کنید. کره یاهرروغنی که دوست داشتید به آن اضافه کرده وکمی تفت دهید ( فقط تفت دهید ) تا خوشمزه تر شود ولی آب آن زیاد خشک نشود. تخم مرغ ها را در آن بشکنید. وقتی کمی خودش را گرفت هم بزنید تا تخم مرغ باتمام سبزی مخلوط شود ولی خیلی ریز نشود و در خورشت تکه های تخم مرغها نمایان باشند. فلفل را هم اضافه کنید .خورشت آماده است آن را با برنج کته وترب و زیتون در گیلان سرو می کنند.این غذا با نان هم خوشمزه می شود .دستوراین غذا در هر شهر یا استان گیلان ممکن است متفاوت باشد.

نظر شما