شناسهٔ خبر: 20902553 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل منابع طبیعی استان:

موضوع خشکسالی و کم آبی در استان گلستان جدی است

نمایندگی گلستان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با اشاره به اینکه 300 هزار هکتار از اراضی شمال استان در معرض بیابان‌زایی قرار دارد، گفت: موضوع خشکسالی و کم آبی در استان جدی است

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، ابوطالب قزلسفلو در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار کرد: موضوعات منابع طبیعی و محیط زیست امروز یکی از دغدغه های اصلی مردم و مسئولین شده است.

وی با تاکید بر اینکه باید به چالش هایی که در مسائل مربوط به منابع طبیعی و آب و خاک وجود دارد پرداخته شود، تصریح کرد: باید بتوانیم موضوعات امنیت غذایی، تامین آب و آلودی هوا را به گونه‌ای مدیریت کنیم که بهره برداری پایدار را در مسائل منابع طبیعی و آب و خاک داشته باشیم.

قزلسفلو افرود: توسعه‌ای که در این مسائل داریم باید پایدار باشد و خسارت های وارد شده حداقل باشد تا نسلهای آینده در تامین نیازمندی های خود دچار مشکل نشوند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بیان کرد: در سال آبی جاری، استان گلستان با بلایای مختلف درگیر شده که از جمله آن می توان به سرمای غیر عادی آذر ماه، کاهش 17 درصدی بارندگی در بلندمدت و وقوع سیل های مختلف در مرداد ماه اشاره کرد.

وی با بیان اینکه موضوع خشکسالی و کم آبی در استان جدی است، گفت: متوسط آب تجدید پذیر به ازای هر نفر در دنیا 7600 متر مکعب و  در ایران 1600 متر مکعب است.، اما در استان گلستان متوسط آب تجدید پذیر به ازای هر نفر 1400 متر مکعب است که نشان می دهد این میزان حتی از میانگین کشوری هم 200 متر مکعب کمتر است.

قزلسفلو تصرحی کرد: استان گلستان در سالهای اخیر جزو استانهایی قرار گرفته است که در موضوعات خشکسالی آسیب پذیر است و با توجه به اینکه اقتصاد استان بر پایه کشاورزی است، تحت تاثیر خشکسالی قرار می گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با اشاره به اینکه از سال 86 تا 96 روند کاهش آب رودخانه ها شیب بیشتری گرفته است، اظهار کرد: در رودخانه شصت کلا گرگان آورده سالانه رودخانه از 18 میلیون مترمکعب به 11 میلیون مترمکعب کاهش، رودخانه زرین گل علی آباد کتول از 69 به 38 میلیون مترمکعب و چهل چای مینودشت از 67 به 48 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

وی تغییر اقلیم و کاهش بارندگی، افزایش غیر عادی دما و برداشت بی رویه از سفره های آب زیرزمینی را از عوامل کاهش آب در استان عنوان کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با اشاره به موضوع بیابان زایی در استان، گفت:  یکی از علت های گرم شدن غیر عادی استان، همین شرایط روبه خشکی رفتن استان است. هر چه رطوبت محیط کمتر باشد دما بیشتر افزایش می یابد.

قزلسفلو، سه علت اصلی بیابان‌زایی در استان را افت سفره های زیر زمینی، کاهش بارندگی و ضعف پوشش گیاهی در مراتع شمال استان و فرسایش خاک عنوان کرد و ادامه داد:آتش زدن بقایای گیاهی، کاهش حاصلخیزی خاک و فشرده سازی خاک های اراضی زراعی از دیگر عوامل بیابان زایی در استان است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بیان کرد: در سال جاری 5  میلیارد تومان از اعتبارات ملی و یک میلیارد تومان از اعتبارات استانی برای مقابله با بیابان زایی در گلستان مصوب شده است.

وی با بیان اینکه تولید گیاهان مرتعی مقاوم به شوری و خشکی در دست کار است، عنوان کرد: اصلاح و احیای مراتع که به تقویت پوشش گیاهی می انجامد خود به خود جلوی بیابان‌زایی را می‌گیرید و از طرفی به تولید و اشتغال استان نیز کمک می کند. در استان گلستان نیاز به مالچ پاشی نیست و با تقویت پوشش گیاهی و انجام پروژه ذخیره و نذولات می توان این موضوع را کنترل کرد.

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بیان کرد: یک میلیون و 250 هزار اصله نهال مرتعی در سه ایستگاه در شهرستان های گنبد کاووس، مراوه‌تپه و آق قلا تولید شده که پاییز امسال در مراتع شمال استان کشت خواهند شد.
انتهای پیام

نظر شما