شناسهٔ خبر: 20834223 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ژنرال حفتر:اروپا باید برای جلوگیری از سیل مهاجران 20میلیارد یورو به ارتش لیبی بپردازد

الجزیره-ایرنا- ژنرال «خلیفه حفتر » فرمانده ارتش لیبی از کشورهای اروپایی خواست تا مبلغ 20میلیارد یورو طی 20 سال به وی و نیروهای تحت فرمانش بپردازند تا مانع سرازیر شدن سیل پناهجویان آفریقایی به سوی این قاره شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز یکشنبه روزنامه «النهار» الجزایر، ژنرال حفتر افزود: مشکل مهاجران در سواحل لیبی حل نمی شود، اگر لیبی مانع خروج آن ها شود، باید آن ها را در خاک خود نگه دارد و این امکان پذیر نیست.
وی در ادامه ادعا کرد که نیروی کافی برای این کار دارد و سه چهارم خاک لیبی تحت تسلط نیروهای وی است، اما متوقف کردن مهاجرت غیر قانونی به اروپا نیازمند مراقبت از چهار هزار کیلومتر مرزهای آبی لیبی است و لیبی نیز در این خصوص کمبود امکانات دارد و به همین دلیل از اروپا خواست به لیبی در این خصوص کمک کند.
ژنرال حفتر خاطر نشان کرد: ترکیه برای مقابله با شمار کمتری مهاجر، 6میلیون یورو از اروپا دریافت کرد در حالی که مهاجران از همه کشورهای آفریقایی به لیبی می آیند تا از آنجا به اروپا مهاجرت کنند.
حفتر همچنین در خصوص همکاری فرانسه با وی نیز گفت: «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه طی دیدار اخیرش از پاریس از من سوال کرد چه نیازهایی دارم و من نیز به زودی فهرستی از اقلام مورد نیاز خود را که شامل هواپیماهای بدون سرنشین، بالگرد نظامی، خودروهای نظامی، زره پوش و تجهیزات دید در شب و ... است، برای کاخ الیزه ارسال خواهم کرد.
«روما ویود ی جاکومو » سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت به تازگی گفت: شمار مهاجرانی که از لیبی به سواحل ایتالیا می روند، طی 6 ماه اول سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش زیادی داشته است.
وی افزود: به نظر می رسد علت این کاهش یافتن مسیرهای جدید از سوی مهاجران می باشد و ورود به اسپانیا یکی از این مسیرها است.
لیبی از زمان سقوط حکومت معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامی است.
اکنون دو دولت در این کشور وجود دارد: دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس که مورد حمایت جامعه جهانی است و دیگری دولت طبرق در شرق لیبی به ریاست «عبدالله الثنی» است که مورد تایید ژنرال حفتر فرمانده ارتش این کشور قرار دارد.
پارلمان لیبی از دولت مخالف دولت وفاق ملی که در شرق این کشور مستقر است، حمایت می کند.
کارشناسان بر این باروند که رقابت عوامل خارجی عامل اصلی تداوم بی ثباتی در لیبی است. دولت وفاق ملی از سوی اروپا، آمریکا، چندین کشور آفریقایی و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.
بی ثباتی و نبود دولت مرکزی قدرتمند در لیبی باعث شده است کنترل زیادی بر مناطق ساحلی انجام نشود و سواحل این کشور به دلیل نزدیک بودن به ایتالیا، به جولانگاه قاچاقچیان انسان تبدیل شود.
لیبی با کشورهای اروپایی واقع در شمال دریای مدیترانه کمتر از 300 کیلومتر فاصله دارد و دریای مدیترانه نیز قاره آفریقا را از اروپا جدا کرده است.
هر سال هزاران مهاجر غیر قانونی در مسیر مهاجرت به اروپا جان خود را در دریای مدیترانه از دست می دهند.
خاورم **2041**1144
* انتشار دهنده: علیرضا جباری

انتهای پیام /*

نظر شما