شناسهٔ خبر: 20816905 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

خسارت سنگین سیل به بخش کشاورزی خراسان رضوی / قول پیگیری معاون اول رئیس جمهوری برای کمک به سیل زدگان

صاحب‌خبر -

علیرضا رشیدیان عصر شنبه در بازدید از مناطق سیل زده این استان طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه عمده بخش کشاورزی خسارت دیده در این مناطق بیمه نبوده است نمی توان نسبت به جبران این خسارت از سوی بیمه امیدوار بود.
وی اظهار کرد: این نگرانی را در گفت و گو با دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری اعلام کرده و خواستار تامین بودجه از ردیف های اعتباری ستاد مدیریت بحران شدیم.
وی گفت: مقرر شد در دیدار نمایندگان این استان با وزیر جهاد کشاورزی نیز تامین بخشی از خسارت کشاورزان از این طریق پیگیری شود.
استاندار خراسان رضوی افزود: علاوه بر آن تاسیسات زیربنایی شامل آب، برق، گاز و واحدهای مسکونی مردم هم خسارت دیده اند.
وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در حال بررسی و برآورد دقیق خسارات هستند، اظهار کرد: بر اساس برآورد اولیه بیش از 60 واحد مسکونی در شهرستان های کلات و درگز بیش از 20 درصد خسارت دیده اند.
وی گفت: شبکه و تاسیسات آبرسانی و منابع آب اعم از چشمه، چاه و قنات در 29 روستا خسارت دیده که با اقدامات اصلاحی تاکنون شبکه آب نیمی از این روستاها تعمیر و راه اندازی شده و بقیه در دست اقدام است.
رشیدیان افزود: 10 دستگاه تانکر سیار کار آبرسانی به مردم این روستاها را تا زمان رفع مشکل و ترمیم شبکه انجام می دهند که از این تعداد چهار تانکر در کلات، چهار تانکر در درگز و 2 تانکر نیز در روستاهای مشهد آبرسانی می کنند.
وی اظهار کرد: از 10 روستایی که شبکه برق آنها خسارت دیده بود نیز برق هفت روستا وصل شده و روستا های بابا رمضان، سنگ دیوار و ژرف همچنان دچار قطع برق هستند که بخشی از برق مورد نیاز آنان با ژانراتور و مولد برق تامین می شود.
وی گفت: اغلب راههای روستایی بازگشایی شده و فقط در منطقه کلات راه ارتباطی برخی روستاها بازنشده و در حد مالرو است که مقرر گردید با اعزام اکیپ ها به صورت اضطراری راهها باز شوند.
استاندار خراسان رضوی افزود: طی سال های گذشته سیلی با این شدت رخ نداده و بر اساس اعلام مسئولان حجم سیلاب اخیر بسیار زیاد و گاه تا 255 متر مکعب در ثانیه بوده و تخریب زیاد ایجاد کرده است.
وی اظهار کرد: نیروهای امدادی همچنان مشغول عملیات جستجو هستند و پیگیری برای یافتن مفقودین که اغلب مسافر و گردشگر هستند ادامه دارد.
وی گفت: امروز نیز علاوه بر 500 نفری که شب گذشته از سیل نجات یافته و اسکان اضطراری شده بودند 12 نفر دیگر توسط بالگرد از روستایی در ارتفاعات سرخس انتقال داده شدند.
رشیدیان افزود: از 9 کشته این حادثه پنج نفر مربوط به شهرستان کلات بود که جسد یکی از آنها توسط جریان آب به داخل خاک ترکمنستان برده شده که برای انتقال آن از طریق مرزبانی پیگیری شده و با سفیر جمهوری اسلامی در ترکمنستان هم گفت و گو و مقرر شد موضوع را برای جست و جو و انتقال جسد پیگیری کند.
وی اظهار کرد: بعد از اتمام اقدامات اولیه امداد رسانی و برآورد خسارت ها و مرمت و بازسازی زیرساخت ها باید نسبت به اصلاح کالبدی مناطق بالادستی که مکان های شکل گیری سیل است اقدامات لازم صورت گیرد.
وی گفت: یکی از عوامل تشدید کننده این شرایط تعدی و تجاوز به حریم و بستر رودخانه هاست که در این سال ها با ساخت و سازهای متعدد و غیر مجاز وضعیت نابسامانی را موجب شده و تاکید بر آن است که فرمانداران و مسئولان شهرستان ها با این امر با مماشات برخورد نکنند.
1906 / 6053 خبرنگار: فاطمه یوسفی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم

انتهای پیام /*

نظر شما