شناسهٔ خبر: 20535011 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

تسنیم گزارش می‌دهد

"صنایع تبدیلی محصولات باغی" حلقه مفقوده بخش کشاورزی نهاوند

R41405/P1361/S6,75/CT6

نهاوند دارای ظرفیت‌های زیادی در بخش کشاورزی و باغداری است که عدم وجود صنایع تبدیلی در این شهرستان سبب شده تا بسیاری از محصولات باغی نهاوند به صورت خام از شهرستان خارج شوند و از این ظرفیت مهم بهینه استفاده نشود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نهاوند، شهرستان نهاوند به عنوان قطب کشاورزی استان دارای 12 هزار هکتار انواع  باغ مثمر و غیر‌مثمر است که در برخی از محصولات باغی در استان نیز رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

بنا به گفته رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند سالانه در این شهرستان 123 هزار تن محصولات باغی تولید می‌شود که با وجود این ظرفیت‌ها متأسفانه صنایع تبدیلی مانند کارخانجات تولید کمپوت، کنسانتره، آب‌میوه، خشکبار میوه، صنایع بسته‌بندی و غیره در شهرستان وجود ندارد و این مشکل باعث شده که بسیاری از محصولات باغی به صورت خام از شهرستان خارج شوند در صورتی که ایجاد این صنایع تبدیلی می‌تواند سبب رونق بخش کشاورزی و تولید اشتغال در شهرستان شود.

به همین سبب در گزارش مذکور با رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند، رئیس تعاونی باغداران نهاوند، مسئول بسیج سازندگی سپاه ناحیه نهاوند و نماینده مردم شهرستان نهاوند در مجلس شورای اسلامی به گفت‌و‌گو نشستیم که به شرح زیر است:

*نهاوند صنایع تبدیلی محصولات باغی ندارد

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند گفت: نهاوند در بخش محصولات باغی صنایع تبدیلی ندارد که با توجه به ظرفیت‌های شهرستان در این زمینه خلا صنایع تبدیلی به شدت احساس می‌شود.

احمد باقری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: شهرستان نهاوند قطب کشاورزی، دامپروری و شیلات استان است و 12 هزار هکتار انواع باغ مثمر و غیر مثمر شامل درختان سیب، هلو، شلیل، گردو، انواع آلو، زردآلو و غیره در نهاوند وجود دارد.

وی تصریح کرد: محصولات باغی شهرستان نهاوند شامل حدود سه هزار هکتار میوه‌های دانه‌دار مانند سیب، گلابی و به، چهار هزار هکتار میوه‌های هسته‌دار مانند آلبالو، گیلاس، هلو، شلیل، زردآلو و 600 هکتار میوه‌های دانه‌ریز مانند انگور و توت درختی است.

باقری افزود: سالانه در نهاوند 123 هزار تن محصولات باغی تولید می‌شود و ارزش تولیدی محصولات بخش باغداری  این شهرستان حدود دو هزار و 720 میلیارد ریال است.

رئیس جهاد کشاورزی نهاوند عنوان کرد: نهاوند در تولید محصولات باغی مانند سیب رتبه نخست استان را دارد و هم‌چنین محصولات باغی نهاوند مصرف داخلی دارد و به سایر استان‌ها از جمله تهران صادر می‌شود.

باقری اظهار داشت: در نهاوند سه سردخانه ثمره‌نگهدار، سردخانه دولتی و سرخانه زاگرس برودت نیز ظرفیت نگهداری ده هزار تن سیب را دارند.

وی تصریح کرد: مهمترین مشکلی که در بخش کشاورزی و  محصولات باغی در شهرستان وجود دارد نبود صنایع تبدیلی است و در بحث صنایع تبدیلی مانند کارخانه تولید آبمیوه، کنسانتره، کمپوت، کارگاه‌هایی که میوه را خشک می‌کنند و صنایع بسته‌بندی، نهاوند جایگاه بسیار ضعیفی را در منطقه دارد.

رئیس جهاد کشاورزی نهاوند افزود: با توجه به جایگاه و اهمیت صنایع تبدیلی در رونق بخش کشاورزی، رونق محصولات باغی و ایجاد اشتغال و هم‌چنین جهت حمایت از باغداران ضروری است که سرمایه‌گذاران جهت سرمایه گذاری در شهرستان در این بخش ورود پیدا کنند.

*تحقق حمایت از کشاورزان و اشتغال‌زایی با احداث صنایع تبدیلی محصولات باغی

رئیس تعاونی باغداران نهاوند نیز در این‌باره گفت: احداث صنایع تبدیلی محصولات باغی در نهاوند سبب حمایت از کشاورزان، افزایش تولید  محصولات باغی و باعث اشتغال‌زایی بالایی در شهرستان می‌شود.

محمدرضا نهاوندی اظهار داشت: برای احداث صنایع تبدیلی در شهرستان به حمایت جدی دولت و پرداخت تسهیلات به سرمایه‌گذارن این بخش نیاز است.

وی تصریح کرد: احداث صنایع تبدیلی در شهرستان باعث می‌شود که محصولات باغی با قیمت بالاتری از باغداران و کشاورزان خریداری شود که به تبع آن باعث رونق بخش کشاورزی و ایجاد اشتغال در شهرستان می‌شود.

نهاوندی به سرمازدگی باغات در شهرستان اشاره کرد و افزود: هر ساله سرمازدگی خسارت زیادی را به باغ‌ها و کشاورزان شهرستان وارد می‌کند که در این زمینه امکاناتی در شهرستان برای جلوگیری از بروز این خسارت وجود ندارد.

رئیس تعاونی باغداران نهاوند با اشاره به بیمه باغداران،  عنوان کرد: با توجه به این‌که مبلغی را که بیمه برای خسارت‌ها تعیین می‌کند بسیار ناچیز است و مدت زمان زیادی طول می‌کشد که این مبلغ به کشاورزان پرداخت شود متاسفانه باغداران شهرستان تمایلی برای بیمه کردن باغات خود ندارند.

نهاوندی بیان کرد: در صورتی که جهاد کشاورزی در اصلاح ارقام باغات و در زمینه صادرات و واردات محصولات کشاورزی کمک کند و از واردات بی‌رویه برخی محصولات  جلوگیری کند در کنار احداث صنایع تبدیلی قطعا باعث رونق بخش کشاورزی شهرستان می‌شود.

*نهاوند به قطب بسته‌بندی، تولید خشکبار و چیپس میوه تبدیل می‌شود

مسئول بسیج سازندگی سپاه ناحیه نهاوند نیز گفت: اخیرا سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به تبدیل شدن هر شهر به یک قطب اقتصاد مقاومتی متمرکز شده است که با توجه به ظرفیت شهرستان نهاوند در زمینه کشاورزی و تولید محصولات باغی مانند سیب، هلو و غیره در نظر داریم نهاوند را به قطب بسته‌بندی و تولید خشکبار و تولید چیپس میوه تبدیل کنیم.

میثم رحیمی اظهار داشت: برای اجرای این طرح 105 میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته‌ایم که به هر متقاضی مبلغ 15 میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود و این طرح باید در قالب تعاونی‌های هفت نفره اجرا شود.

رحیمی تصریح کرد: برای اجرای این طرح به همکاری جهاد کشاورزی، شبکه بهداشت و سایر دستگاه‌ها نیاز داریم.

وی با اشاره به احداث بازارچه عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی در نهاوند اشاره کرد و افزود: بازارچه دائمی جهت عرضه مستقیم محصولات تولیدی اقتصاد مقاومتی در نهاوند احداث می‌شود که ایجاد اشتغال پایدار و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در نهاوند از اهداف مهم این طرح است.

اظهار داشت: با توجه به ظرفیت‌ها و مکان‌های مناسبی که در شهرستان وجود دارد با احداث بازارچه دائمی عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی باعث ایجاد اشتغال و به تبع آن کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

وی تصریح کرد: از نتایج و پیامد‌های اجرای این طرح در شهرستان ایجاد درآمد پایدار جهت واحدهای تولیدی، ارتقاء ارزش افزوده محصولات، کاهش نرخ بیکاری و کاسته شدن از آسیب‌های است.

رحیمی افزود: دستگاه‌های متولی و مجری این طرح اداره فرمانداری، شهرداری، اداره صنعت، معدن و تجارت، مدیریت جهاد کشاورزی و اداره تعاون روستایی و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان هستند.

وی عنوان کرد: با توجه به ظرفیت‌های شهرستان نهاوند در زمینه کشاورزی و محصولات باغی، دامپروری و ظرفیت‌های گردشگری که در این شهرستان وجود دارد اگر به این ظرفیت‌ها به صورت ویژه پرداخته شود می‌توان نهاوند را به عنوان پایلوت در کشور معرفی کرد که با تحقق این مهم می‌توان در کاهش آمار بیکاری در شهرستان گام موثری برداشت.

مسئول بسیج سازندگی سپاه ناحیه نهاوند به اهداف طرح ایجاد بازارچه دائمی محصولات اقتصاد مقاومتی در نهاوند اشاره کرد و افزود: از اهداف این طرح می‌توان به حل مشکل بازاریابی و فروش محصولات تولیدی، درآمد‌زایی مناسب و مستمر واحدهای تولیدی، ایجاد اشتغال پایدار، کاهش معوقات بانکی، فعال‌سازی واحدهای تعطیل و غیر فعال و حذف واسطه‌ها و فروش مستقیم کالاهای تولیدی و غیره در شهرستان اشاره کرد.

*باید در راستای جلوگیری از خام‌فروشی محصولات باغی نهاوند گام برداریم  

نماینده مردم شهرستان نهاوند در مجلس شورای اسلامی در خصوص محصولات باغی نهاوند گفت: با توجه به ظرفیت‌ها و کارکردهای شهرستان نهاوند در بخش کشاورزی به منظور تولید و ایجاد اشتغال باید در راستای جلوگیری از خام فروشی محصولات باغی گام برداریم.

حسن بهرام‌نیا اظهار داشت: برای جلوگیری از خام فروشی محصولات باغی نهاوند به منظور ایجاد اشتغال و حفظ زنجیره تولید و سود باید صنایع تبدیلی مانند تولید کمپوت، کنسانتره، خشکبار میوه و صنایع بسته‌بندی در شهرستان احداث شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه در نهاوند در بحث ایجاد صنایع تبدیلی دیر اقدام شده است و من در طول یک‌ سالی که به عنوان نماینده مردم شهرستان در مجلس شروع به کار کرده‌ام پیگیر احداث این صنایع تبدیلی در شهرستان هستم.

بهرام‌نیا افزود: برای ایجاد صنایع تبدیلی در نها‌‌وند در قالب بخش خصوصی و بخش دولتی باید کار انجام شود که در حال حاضر بیشتر بخش خصوصی در این زمینه ورود پیدا می‌کند و پیگیر این هستیم که سرمایه‌گذار در شهرستان جذب کنیم.

وی عنوان کرد: خود کشاورزان و باغداران شهرستان نیز می‌توانند در این بخش ورود پیدا کنند زیرا نیاز به سرمایه زیادی ندارند.

نماینده مردم نهاوند در مجلس اظهار داشت: بحث تولید خشکبار میوه و بسته‌بندی محصولات علوفه‌ای نیز توسط کشاورزان می‌تواند انجام شود تا این محصولات به صورت خام از شهرستان خارج نشوند و ارزش افزوده این محصولات به جیب واسطه‌گرها نرود.

بهرام‌نیا تصریح کرد: در همین راستا باید تلاش کنیم که بستر لازم را برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی و کارگاه‌های کوچک صنایع تبدیلی  محصولات باغی و کشاورزی را در شهرستان نهاوند فراهم کنیم.

وی افزود: ایجاد صنایع تبدیلی محصولات باغی و کشاورزی از الزامات ایجاد اشتغال در نهاوند است و ایجاد این صنایع سبب بالا رفتن سطح درآمد باغداران و کشاورزان شهرستان و به تبع آن رونق بخش کشاورزی می‌شود.

با توجه به ظرفیت‌های شهرستان نهاوند در بخش کشاورزی به‌خصوص محصولات باغی صنایع تبدیلی از نیاز‌های اساسی این بخش است که متاسفانه طی سالیان اخیر در شهرستان مورد توجه قرار نگرفته است.

در صورتی‌که می‌توان با ایجاد صنایع تبدیلی در این بخش باعث رونق تولید و بخش کشاورزی شد و با اشتغال ایجاد شده توسط این بخش مشکلات بیکاری در شهرستان را تا حدودی مرتفع کرد.

گزارش از فاطمه ظفری

انتهای پیام/

نظر شما