شناسهٔ خبر: 20526935 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفا آنلاین | لینک خبر

رییس مجلس شورای اسلامی:

هیچ یک از وزرا به مجلس نیامده که بگوید مرا در کابینه جای دهید

علی لاریجانی گفت: امروز ما یک زندگی سیاسی پر از حواشی در کشور داریم که این حواشی ذهن مسئولان را گرفته است. ذهنی که باید به چالش های اقتصادی درگیر باشد به چالش های سیاسی درگیر است.

صاحب‌خبر -
شفاآنلاین>اجتماعی>رئیس مجلس شورای اسلامی شایعاتی مبنی بر حضور وزرا در مجلس و معامله آنان با مجلس شورای اسلامی برای حضور در کابینه بعد را خلاف واقع دانست و گفت: سطح تعاملات قوای سه گانه اینقدر نازل نیست، در جمهوری اسلامی سازماندهی و رفتار خاصی میان روابط قوا حاکم است.

به گزارش شفاآنلاین،علی لاریجانی روز سه شنبه در افتتاح همایش هیات امنای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در محل سالن همایش های صدا و سیما گفت: ما امروز با چالش های زیادی در کشور مواجه هستیم که از جمله آن می توان به چالش های اقتصادی اشاره کرد.
وی افزود اینکه بارها تاکید کرده ام کابینه آینده از نظر ظرفیت های اقتصادی کارآمد و پتانسیل های لازم را داشته باشد به دلیل وضع اقتصادی موجود است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ما باید شرایط امروز کشور را برای نخبگان بازگو کنیم و با هم چاره ای برای مسائل مختلف کشور بیاندیشیم گفت: امروز ما یک زندگی سیاسی پر از حواشی در کشور داریم که این حواشی ذهن مسئولان را گرفته است. ذهنی که باید به چالش های اقتصادی درگیر باشد به چالش های سیاسی درگیر است.
لاریجانی اضافه کرد متاسفانه چندی پیش در یکی از روزنامه ها نوشتند که وزرای فعلی به مجلس آمده و دست به دامن مجلس شده اند و با مجلس معامله کردند، این موضوع واقعی نیست و خلاف است.
وی افزود: ما هیچ وزیری را سراغ نداریم که به مجلس بیاید و بگوید به من در کابینه جای دهید ولی غیر از این بوده است برای مثال برخی وزرای موفق بودند که به مجلس آمدند و گفتند نمی خواهیم در دولت بعدی بیاییم همانند آقای هاشمی وزیر بهداشت و درمان که ما به آنان توصیه کردیم در دولت بمانید.
لاریجانی اضافه کرد ما نسبتی با کسی نداریم که می آیند و می گویند که وزرا به مجلس آمدند و معامله کردند، هیچ وزیر نیامده است.
وی تاکید کرد: سطح تعاملات قوای سه گانه آنقدر نازل نیست، در جمهوری اسلامی ایران سازماندهی و ساختار روابط قوا حاکم است، به نظر شما این ها حاشیه نیست؟

** نحوه آشنایی لاریجانی با وزیر بهداشت
لاریجانی در بخشی از سخنانش به ذکر خاطره ای از قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت(minister of health) پرداخت و گفت من در گذشته آشنایی با وزیر بهداشت نداشتم، حتی ذهنیتم نسبت به وی مثبت نبود ولی خانواده ما با ایشان آشنایی داشت.
وی گفت در جلسه ای که با آقای ناطق نوری داشتیم وزیر بهداشت را دیدم. آقای قاضی زاده هاشمی چشم پزشک است و چشم سیاسیون را عمل می کند شاید به همین دلیل است که وضع سیاسی کشور ما به اینگونه است!
وی اضافه کرد من بعدها فهمید آقای قاضی زاده هاشمی آدم معقول و منطقی است و از آنجا بود که با هم ارتباطمون بیشتر شد.
رییس مجلس در بخشی از سخنانش با تاکید بر این که سمت و سوی کار دانشگاه ها باید به طرف استقلال بیشتر باشد گفت: در این راستا نخبگان و هیات امنای دانشگاه ها باید تحول اساسی ایجاد کنند، زیرا دست هیات امنای دانشگاه ها باز است و می توانند در مورد موضوعات بزرگ در دانشگاه ها تصمیم گیری کنند.
وی در ادامه آماری از وضعیت اقتصادی کشور ارائه کرد و گفت: رتبه ایران در رشد ناخالص داخلی در منطقه از 24 کشور 10 است همچنین رتبه ما در جهان از 191 کشور 84 است.
وی افزود: در سرانه اسمی تولید داخلی رتبه ایران در میان 22 کشور منطقه 14.5 و در جهان از میان 151 کشور ما 81 هستیم، همچنین در زمینه سهم سرمایه گذاری خارجی ما در میان 24 کشور منطقه رتبه 22 را داریم.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:در بخش حمایت از سرمایه گذاری در میان 20 کشور منطقه ما 19 هستیم همچنین در جهان از میان 138 کشور ما رتبه 117 را داریم، در زمینه رقابت پذیری اقتصادی در منطقه از میان 20 کشور 13 هستیم همچنین در جهان در میان 138 کشور رتبه 76 را داریم.
لاریجانی اضافه کرد: نرخ تورم ما در منطقه در میان 24 کشور 19 است همچنین ما در جهان در میان 189 کشور رتبه 158 را داریم، رتبه ما در مصرف انرژی در منطقه از میان 20 کشور 14 است همچنین در میان 213 کشور در جهان ما رتبه 121 را داریم.
وی ادامه داد: این آمار نشان می دهد که ما نیازمند تحول اساسی در حوزه اقتصاد کشور هستیم و هزینه های جاری کشور زیاد است که باید آن را کاهش دهیم با این وضعیت ما نمی توانیم به سند چشم انداز برسیم.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: دانشگاه ها در دنیا با پول نفت اداره نمی شوند بلکه با پول پژوهش اداره می شوند ما باید سهم پژوهش را زیاد کنیم، دانشگاه باید روی پای خود بایستد و دانشگاه و تولید باید به هم احساس نیاز کنند نه این که هر کدام جداگانه بودجه خود را دریافت کند و هیچ نیازی به هم نداشته باشند.
وی اضافه کرد: ما باید متوجه باشیم که اقتصادی بیمار داریم و این اقتصاد یک چالش است که دولت و مجلس باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند و ذهن مسوولان باید در این موضوع درگیر باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: وظیفه ملی ما این است که هزینه کشور را کاهش دهیم،اگر هر دستگاهی به شکل جزیره ای عمل کند به اهداف نمی رسیم.

نظر شما