شناسهٔ خبر: 20523725 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

اخبار ایران در جهان در شب گذشته:

تفاهم ایران و اوکراین برای تسهیل صدور روادید/ اظهارات گستاخانه سفیر بحرین علیه ایران

خبرگزاری شبستان: وزارت کشاورزی آمریکا افزایش تجارت با ایران را تبلیغ می‌کند، اظهارات گستاخانه سفیر بحرین علیه ایران، پکن «برجام» را نتیجه مهم چندجانبه‌گرایی می‌داند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روسیه و ایران می‌دانند در سوریه به دنبال چه هستند، وزارت کشاورزی آمریکا افزایش تجارت با ایران را تبلیغ می‌کند، اظهارات گستاخانه سفیر بحرین علیه ایران، پکن «برجام» را نتیجه مهم چندجانبه‌گرایی می‌داند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

وزارت کشاورزی آمریکا افزایش تجارت با ایران را تبلیغ می‌کند

وزارت کشاوری آمریکا در حال ترویج تجارتی روزافزون با ایران است و این اقدام با وجود مخالفت آشکار کاخ سفید در دوره ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» با این اقدام صورت می‌گیرد.

بنا بر گزارش «فری بیکن»، منابع متعددی با اعلام این خبر، این رفتار وزارت کشاورزی آمریکا را در ادامه تلاش‌های درازمدت دولت سابق آمریکا برای پیشبرد تجارت بین‌المللی با جمهوری اسلامی ایران توصیف کرده‌اند.

فری بیکن در ادامه نوشت، گزارشی که وزارت کشاورزی آمریکا در ماه جولای منتشر کرده از تلاش‌های دولت اوباما مبنی بر باز کردن راه تجارت با ایران به دنبال توافق هسته‌ای (برجام) که برخی از تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را لغو کرد، تقدیر کرده است.

این گزارش در تناقض با سیاست‌های کاخ سفید در قبال ایران است که رویکردی به شدت سخت‌گیرانه را علیه روابط رو به افزایش با ایران در دولت ترامپ در پیش گرفته است.

برخی از کارشناسان منطقه‌ای و افرادی در داخل دولت ترامپ، این گزارش را محصول تلاش‌های دولت سابق آمریکا برای پیشبرد تبلیغات مثبت در خصوص ایران به منظور افزایش حمایت از توافق هسته‌ای عنوان کرده‌آند.

این منابع گزارش اخیر را نشانه‌ای توصیف کردند مبنی بر اینکه نهادهای دولت ترامپ از جمله وزارت کشاورزی و وزارت خارجه آمریکا اقداماتی را در تناقض با سیاست‌های رسمی کاخ سفید در قبال ایران در پیش گرفته‌اند.

گزارش اخیر وزارت کشاورزی آمریکا از چشم‌انداز جدید برای تجارت میان آمریکا و ایران پس از اجرای برجام، به عنوان «احتمال فرصت‌های جدید برای تولیدکنندگان آمریکایی در درازمدت» یاد می‌کند.

این گزارش همچنین از توافق هسته‌ای به عنوان فرصتی برای کمک به ایران در زمینه تعامل با بازارهای بین‌المللی شامل بازارهای آمریکا به منظور فروش محصولاتی نظیر پسته و خاویار نام می‌برد.

در این گزارش آمده است: «لغو تحریم‌های وارداتی آمریکا علیه محصولات کشاورزی ایران از جمله پسته و خاویار، نشان دهنده بازاری جدید برای محصولات ارزشمند صادراتی ایران است... لغو برخی تحریم‌های ثانویه خاص آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های خارجی که به دنبال تجارت با ایران هستند به ویژه در زمینه مالی، بانکداری، بمه و بخش‌های انرژی نیز از اهمیت خاصی برخوردار است».

این گزارش می‌افزاید: «این تغییر مهم به ایران اجازه می‌دهد تا سرمایه خارجی را جذب کرده و خود را با فناوری‌های جدید وفق دهد، تمام آنچه که برای بخش تولید محصولات کشاورزی و مصرف این محصولات در ایران ضروری است».

روسیه و ایران می‌دانند در سوریه به دنبال چه هستند

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در مطلبی تحت عنوان «سوریه، عرصه به هم ریختگی ترامپ» نوشت: آیا دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا سیاست با ارزشی در قبال سوریه دارد؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، این امر مشهود نیست و تصمیمات اخیر نشان می‌دهد که کاخ سفید مایل به تطبیق خود با اهداف روسیه و ایران در حمایت از «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در طولانی مدت است.

به نوشته این روزنامه، خواسته آمریکا در سوریه پس از شکست داعش نوعی اشتباه و به هم ریختگی است و به نظر دولت ترامپ می‌خواهد برای ثبات سوریه با روسیه به توافق برسد حتی اگر به معنای حضور نظامی روسیه و ایران باشد.

وال استریت ژورنال در ادامه ادعا کرده است: روسیه و ایران می‌دانند در سوریه چه می‌خواهند. آن‌ها خواهان اتحاد مجدد سوریه تحت حاکمیت اسد هستند و در این میان ایران یک شهر عربی دیگر چون دمشق را تحت کنترل درآورده  و  این پایگاه دیگری خواهد شد تا متحدان آمریکا در اردن را تضعیف کرده و زمانی که جنگ بعدی رخ دهد به اسرائیل حمله کند. روسیه نیز می‌خواهد به جهان نشان دهد که با حفظ پایگاه هوایی و بندر مدیترانه، متحدانش همواره پیروز می‌شوند و البته این‌ها مواردی هستند که هیچکدام به نفع آمریکا نیست.

پس تنها راه رسیدن به راه حل قابل قبول دیپلماتیک این است که ایران و روسیه احساس کنند هزینه‌های زیادی را برای سوریه پرداخت می‌کنند و این به معنای حمایت بیشتر از دشمنان اسد و نه قطع حمایت از آن‌ها بدون اطلاع قبلی است. این سیاست به معنای ایجاد ائتلافی در خاورمیانه است که مایل به مبارزه با حکومت اسلامی و ایستادگی برابر ایران باشد. آمریکا همچنین باید از «مناطق امن» در سوریه برای نیروهای مخالف اسد استفاده کند.

این روزنامه در خاتمه نوشت: تصور یک سوریه پایدار تا زمانی که اسد در قدرت باشد، سخت است. اگر او باقی بماند، هدف آمریکا نیز باید تقسیم این کشور به مناطق امن برای اهل سنت و کردها باشد و آنگاه شاید بتوان دولت اسد را تحمل کرد. اما هیچکدام از این‌ها در صورتی‌که آمریکا متحدان خود را در مقابل محور روسیه، اسد و ایران تنها گذارد، رخ نخواهد افتاد.

مهر:

پکن «برجام» را نتیجه مهم چندجانبه‌گرایی می‌داند

«لو کانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس خبری امروز خود توافق هسته ایِ ۱۴ جولای سال ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) میان ایران و کشورهای ۱+۵ موسوم به «برجام» را «نتیجه مهمی» از چندجانبه‌گرایی عنوان کرد.

به گزارش وب‌سایت وزارت خارجه چین، «کانگ» در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره هشتمین نشست کمیسیون مشترک برجام در 21 ماه جولای سال جاری میلادی و ارزیابی وی از نتایج این نشست و نیز اجرای توافق هسته ای ایران گفت: هشتمین نشست کمیسیون مشترک برای نظات بر برجام با توجه به تقارن آن با دومین سالگرد توافق هسته‌ای، حائز اهمیت بود.

سخنگوی وزارت خارجه چین ادامه داد: چین معتقد است که برجام نتیجه مهمی از چندجانبه‌گرایی و نمونه خوبی از حل و فصل تنش‌ های بین‌المللی از جمله مسائل مربوط به اشاعه از طریق ابزارهای دیپلماتیک و سیاسی است.

وی تصریح کرد: در شرایط فعلی، امیدواریم که تمامی طرف‌ ها بتوانند اراده سیاسی خود را تقویت کرده، متعهدانه وظایفشان را اجرا کنند و به نحو مناسب اختلافاتشان را حل کنند و از برجام حمایت و آن را حفظ کنند.

پاریس مدعی مقابله با«سایر چالش‌های امنیتی ایران حین حفظ برجام» شد

سفیر فرانسه در آمریکا در پیامی توئیتری به موضع گیری در قبال آنچه وی «مقابله با سایر چالش‌های امنیتی ایران» توصیف کرد، پرداخت.

«جرارد آروئاد» (Gérard Araud) سفیر فرانسه در آمریکا در این باره مدعی شد: هیچ چیزی نمی تواند مانع از اقدام هر یک از کشورها برای مقابله با سایر چالش‌های امنیتی ایران حین حفظ برجام شود.

این در حالیست که تکرار مواضع دولت مردان آمریکائی توسط سفیر فرانسه در آمریکا بدون ارائه هرگونه سند و مدرکی بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

اظهارات گستاخانه سفیر بحرین: قطع روابط دیپلماتیک با ایران، کلید پایان دخالت‌های تهران در منامه بود!

احمد الساعاتی – سفیر بحرین در روسیه – در گزافه گویی‌های جدید خود مدعی شد: پس از قطع روابط دیپلماتیک میان تهران و منامه و نیز توقف پروازهای مستقیم میان دو کشور، دخالت ایران در سیاست‌های بحرین به پایان رسید.

وی در لفاظی‌های خود گفت: تلاش‌های ایران برای تضعیف ثبات بحرین پس از تیره شدن روابط دو کشور، تقریبا متوقف شد.

در ماه گذشته میلادی چهار کشور عربی بحرین، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و مصر با ادعای حمایت قطر از تروریسم و دخالت در امور داخلیشان، روابط سیاسی خود را با دوحه قطع کردند. این اتفاق شش سال پس از ادعای مقامات بحرین در حمله به تهران مبنی بر تحریک شیعیان این کشور به شورش در سال 2011 رخ داد.

الساعاتی مدعی است: در سال 2011 گروه کوچکی از سوی ایران حمایت می‌شدند. آنها می‌کوشیدند رژیم بحرین را عوض کنند و آن را به جمهوری اسلامی بحرین تحت کنترل ایران تبدیل کنند. ما آنها را دستگیر و در دادگاه محکومشان کردیم. آن موضوع مختومه شد؛ اما ایران به دخالت‌های خود پایان نداد. آنها از سال 2011 تاکنون به حمایت خود از این جنبش‌ها ادامه می‌دهند و می‌کوشند جوانان شیعه را کنترل و منحرف کنند. با این وجود، با قطع روابط دیپلماتیک و پرواز مستقیم میان دو کشور، دخالت‌های تهران به پایان رسید. دخالت‌های ایران تقریبا به پایان رسیده است؛ اما آنها به فعالیت‌های مخفیانه خود ادامه می‌دهند.

سفیر بحرین در روسیه در ادامه ادعاهای بی‌اساس خود افزود: جوانان بحرینی در سفرهای زیارتی که به مکان‌های مقدس شیعیان در ایران و عراق دارند برای سرکشی و نافرمانی فریفته می‌شوند. حزب الله و سپاه پاسداران زمانی که این جوانان برای زیارت به ایران و عراق می‌روند، پذیرای آنها هستند. آنها به این جوانان مقداری پول داده و به آنها نحوه استفاده از تفنگ و ساخت بمب را آموزش می‌دهند. زمانی که این جوانان به بحرین بازمی‌گردند حلقه‌هایی تشکیل می‌دهند و اقدام به عملیات می‌کنند. ما بسیاری از آنها را دستگیر و تسلیحات و مواد منفجره آنها که از سمت دریا تامین شده بود را توقیف کردیم.

 گزافه گویی سفیر بحرین در روسیه در حالی مطرح می شود که منامه بیش از شش سال است شیعیان که اکثریت جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند سرکوب و از حقوق انسانیشان محروم می‌کند.

ایرنا:

تفاهم ایران و اوکراین برای تسهیل صدور روادید

هیات های کنسولی جمهوری اسلامی ایران و اوکراین در مذاکراتی که روز دوشنبه در شهر کی یف پایتخت این کشور انجام شد، در باره ابعاد مختلف همکاری ها در حوزه های مرتبط به ویژه تسهیل در صدور روادید به تفاهم رسیدند.

در مذاکرات هیات ایرانی به ریاست علی چگینی مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه و سرگئی الکسیویچ همتای اوکراینی که با حضور محمد بهشتی منفرد سفیر جمهوری اسلامی در کی یف برگزار شد، دستور کار نشست از جمله مباحث صدور روادید در بخش های گوناگون مورد بررسی قرار گرفت.

در این مذاکرات، ظرفین ضمن تاکید بر اهمیت و سودمندی برگزاری منظم رایزنی های کنسولی و نقش کلیدی آن در گسترش هرچه بیشتر روابط در همه زمینه ها، راههای توسعه مناسبات مردمی از جمله لغو روادید گروهی، افزایش و تکمیل روند حذف روادید سیاسی و خدمت، صدور متقابل روادید فرودگاهی به ویژه برای تجار و بازرگانان، دانشجویان و دانشگاهیان، هنرمندان و ورزشکاران را بررسی کردند.

دو هیات در باره راهکارهای مقابله با قاچاق مواد مخدر و انسان و همچنین مبارزه با جرائم سازمان یافته تبادل نظر کردند که در زمینه محورهای مورد مذاکره به تفاهم های سودمندی رسیدند.

بهشتی منفرد سفیر ایران نیز پیشرفت های حاصل در این نشست را زیرساخت و گام بلندی برای دو کشور با هدف توسعه هرچه بیشتر روابط برشمرد.

اوکراین با بیش از 603 هزار کیلومتر مربع مساحت به پایتختی کی یف در شرق اروپای هم مرز روسیه، بلاروس، لهستان، اسلوواکی، مجارستان، رومانی و مولداوی است و همچنین در کناره دریای سیاه و دریای آزوف قرار دارد.

اوکراین که تا پیش از سال 1991 و فروپاشی شوروی یکی از 15 جمهوری این کشور وقت بود، به دلیل جایگاه راهبردی دفاعی در برابر غرب و همچنین موقعیت های اقتصادی، پیشرفت های زیادی در عرصه های مختلف از جمله صنعت جنگ افزاری و هواپیماسازی کرد که هنوز بسیاری از این توانمندی ها را حفظ کرده است و اکنون نیز روابط رو به گسترش سیاسی و اقتصادی با اتحادیه اروپا دارد.

 

نظر شما