شناسهٔ خبر: 19989059 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس اتاق اصناف: دستورالعمل مالیاتی 80 درصد صنوف را پوشش داد

تهران - ایرنا - رئیس اتاق اصناف ایران گفت: بر اساس قانون جامع نظام مالیاتی کشور امسال برخلاف سال های گذشته چیزی به عنوان تفاهمنامه مالیاتی نداریم و نگاه و رویکرد دولت این است بحث رابطه با سازمان ها و مشاغل را در دستور کار داشته باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، «علی فاضلی» در دیدار رییس امور مالیاتی استان تهران با وی، که در محل اتاق اصناف ایران برگزار شد، افزود: براساس سیاست تعامل با سازمان امور مالیاتی، مانند گذشته نشست های کارشناسی بین دو طرف برگزار شد و با تفاهمی که صورت گرفت، دستور العمل جدید مالیاتی برای امسال صادر شد.
وی افزود: حدود 80 درصد از مودیان مالیاتی در حوزه اصناف در چارچوب دستورالعمل ماده 100 قرار گرفتند و این موضوع مورد حمایت قرار گرفته است.
رئیس اتاق اصناف ایران اظهارداشت: برخی از صنوف به دلیل فضای رکودی حاکم بر جامعه نسبت به افزایش مالیاتی رضایت ندارند، اما باید پذیرفت که پارسال در برخی از صنوف رکود حاکم بود و در برخی دیگر رونق داشتیم و حاصل این تعامل دستورالعملی بود که پذیرش همگانی داشت.
فاضلی تصریح کرد: سال های گذشته زمانی که مودیان اظهار نامه مالیاتی را اعلام کردند، ممیز مکلف به بررسی بود که در این چارچوب تناقضی در گفتار و رفتار دو طرف قابل مشاهده بود، اما با اجرای دستورالعمل امسال این تناقض از بین رفت که این به نفع مجموعه بنگاههای صنفی کشور است.
وی افزود: اجرایی شدن دستورالعمل جدید هم دولت را راحت تر به حقوق حقه خود می رساند و بنگاهای صنفی نیز دیگر نگرانی از ممیزین ندارند .
رئیس اتاق اصناف ایران دستورالعمل مالیاتی جدید را مثبت دانست و افزود: سازمان امور مالیاتی با این دستورالعمل مجموعه را مردم محور و به نوعی برون سپاری کرده و مودیان را به عنوان امین پذیرفته و این شاخصه مهمی است و اصناف باید بدانند که این دستورالعمل برای تقویت صنوف و بنگاه های اقتصادی کوچک به اجرا درآمده است.
وی یادآور شد: سال های 93- 1392 بیشترین مشکل را اصناف در زمینه مالیات داشتند، اما سازمان امور مالیاتی در 2 سال گذشته صدور مفاصاحساب مالیاتی به مودیان را اجرایی کرد و بیشتر کار انجام شده، اما بخشی از کار هنوز باقی است.
به گفته رئیس اتاق اصناف، مودیان مالیاتی بدانند که بر مبنای دستورالعمل مالیاتی سال 95 اجرای این دستورالعمل احتیاج به ارایه اظهار نامه ندارد و نباید به اظهار نامه اکتفا کرد، زیرا آنچه که در این دستورالعمل آمده اینکه باید نسبت به وضعیت پرداختی سال 1394، هشت درصد اضافه و اعلام شود و در نتیجه دیگر هیچ بررسی در رابطه با وضعیت افراد انجام نمی شود.
فاضلی اظهارداشت: تعاملات صورت گرفته دو سویه بوده و حاصل این تعامل آرامشی بود که سال قبل در بازار مشاهده شد و امسال نیز با اجرایی شدن دستورالعمل نهایی شده و آرامش بیشتری را فراهم می کند.
وی افزود: مشکل جدی اصناف صادر نشدن مفاصا حساب برای مودیان در سال های گذشته است که برای برطرف کردن این مشکل، تلاش می شود.
به گزارش ایرنا، در ادامه این دیدار «محمدرضا نوری» رئیس امور مالیاتی استان تهران گفت: بیش از 2 میلیون نفر از صاحبان اصناف و مشاغل دستورالعمل امسال سازمان امور مالیاتی را برای پرداخت مالیات اجرا کرده اند ضمن اینکه در تهران نیز بالاتر از 500 هزار اظهار نامه مالیاتی مشاغل نهایی شده است.
وی با اشاره به اینکه پایان خرداد(فردا) آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه های مالیاتی مشاغل است، از اصناف و مودیانی که همکاری لازم را برای ارائه تسلیم اظهارنامه مالیات خود داشته اند، تشکر کرد.
وی ادامه داد: در مدت باقی مانده اگر چنانچه افرادی هستند که مشمول دستورالعمل هستند و قبلا اظهار نامه مالیاتی را دادند این امکان برایشان فراهم است که به سامانه سازمان امور مالیاتی مراجعه کنند و با پذیرش این دستورالعمل مالیات خود را پرداخت کنند.
نوری اظهار کرد: طبق این دستورالعمل افرادی که یک میلیاردو 560 میلیون ریال( 156 میلیون تومان) درآمد داشته باشند، می توانند هشت درصد مالیات قطعی سال 1395 را بپذیرند و هیچ ضرورتی به تسلیم اظهار نامه مالیاتی نیست.
وی تصریح کرد: نکات حائز اهمیت این دستورالعمل این است که براساس تسهیلات قائل شده نیازی به تسلیم اظهارنامه نیست و مالیات مقطوع است و سوم اینکه مودی اگر امکان پرداخت مالیات در خردادماه را ندارد، می تواند از تسهیلات سازمان امور مالیاتی برای تقسیط مالیات خود استفاده کند و به هیچ عنوان مشمول جریمه دیرکرد نخواهند شد و قابل بخشودگی خواهد بود.
رئیس امور مالیاتی استان تهران افزود: در دستورالعمل جدید تغییر طبقه بندی مشاغل هم در نظر گرفته شده است. این طبقه بندی بر اساس حجم فعالیت و درآمد و فروش است و به جز 6 گروه خاصی که جزو گروه اولی تلقی شدند، بقیه بر اساس درآمد و فروش بوده و گروه سوم کسانی هستند که تا یک میلیارد درآمد داشتند؛ کسانی که تابع این دستورالعمل باشند، بخشی از گره سوم هستند .
نوری با بیان اینکه در فرصت باقی مانده آمادگی ارائه مشاور را در تمام واحدهای خود داریم، اظهار کرد: دستورالعمل به صورت الکترونیکی است و نیازی به مراجعه و حضوری نیست.
وی تاکید کرد: نکته مهم این است که برای قبول این دستورالعمل که باید 8 درصد افزایش نسبت به درآمد باشد ، مبنا قطعیت سال 1394 است. اگر چنانچه برخی از مودیان تاکنون برای دریافت قطعیت مالیات سال 94 اقدام نکرده اند، ادارات مالیاتی آماده ارائه اطلاعات هستند.
به گزارش ایرنا تمام مودیانی که در اجرای دستورالمعل تبصره ماده100 قانون مالیاتهای مستقیم نسبت به تکمیل فرم تهیه شده در سامانه سازمان امور مالیاتی اقدام کنند، با رعایت مقررات مربوطه، مالیات عملکرد سال 1394 آنها با هشت درصد افزایش، مبنای مالیات مقطوع سال 1395 آنها قرار می گیرد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9132** 1559 **خبرنگار: فرزانه سلامت بخش**انتشار: حسین عضدی فسا

انتهای پیام /*

نظر شما