شناسهٔ خبر: 19641611 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

بیانیه حزب اتحاد ملت درباره انتخابات ۹۶

صاحب‌خبر -
حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با صدور بیانیه‌ای درباره انتخابات اردیبهشت ۹۶ ضمن تبریک به همه کاندیداها، هواداران آنها و آحاد جامعه ابراز امیدواری کرد که این انتخابات رقابتی و قابل دفاع سرمایه حرکت‌های بزرگ‌تری برای اتحاد ملت حول منافع ملی و ارزش‌های مشترک باشد.

به گزارش ایسنا، متن این بیانیه به شرح زیر است:

انتخابات باشکوه و رقابتی ۲۹ اردیبهشت، بدون شکست هیچ فرد و جناحی که منافع ملی را در نظر داشته باشد و با نتیجه ای عزت بخش برای ایران و ایرانی رقم خورد. انتخاباتی که در آن مشارکت بالا و متعهدانه مردم آگاه کشورمان همگام با تدبیر و مدیریت کلان نظام و به خصوص هدایت های مقام معظم رهبری که مانع خروج از تعادل و تندروی ها شدند، گام بلند دیگری در راه تقویت نظام برآمده از خون شهیدان گرانقدر و دخالت دادن بیش از پیش مردم در تعیین سرنوشت به همراه داشت.

آن چه این انتخابات را موقعیتی متمایز بخشید، قرار گرفتن مردم در برابر دو رویکرد بود. یک رویکرد مبتنی بر وعده‌های مالی و نجومی به جامعه ای بود که همگان بر وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی در آن اذعان دارند. رویکرد مقابل نیز مبتنی بر پرهیز از وعده‌های بی پایه، ارائه برنامه حکومتداری مشخص و چشم انداز پیشرفت تدریجی و نه خلق‌الساعه بود.این که جامعه ای در میان این دو اردوگاه، به وعده‌های نجومی پشت کند، از سه برابر شدن یارانه‌های دریافتی بگذرد، اشتغال فوری و فوتی را باور نکند، خود را اکثریتی در برابر اقلیت حاکم و زالوصفت نداند، جامعه و دولت را صد در صدی ببیند، به تفرقه و عوام فریبی نه بگوید، رای به طمانینه و آرامش و منطق داده و اسیر جوسازی های تبلیغاتی نشود، یک اتفاق ویژه و معنادار است.
 
اتفاقی که در کنار رای های لیستی مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ۹۴ و شوراهای شهر و روستا در ۲۹ اردیبهشت گذشته، موید بصیرت و توسعه سیاسی فوق‌العاده بالای جامعه ایرانی است. جامعه‌ای که در شرایط ساختار غیر حزبی انتخابات در ایران، خود دست به کار رفتار جمعی و نوعی تحزب خودانگیخته زده تا نشان دهد که در این منطقه آشوب‌زده که خون و آتش از هر سو به هواست، نظام جمهوری اسلامی مستظهر به چه جامعه آگاه و هوشیاری است.

یکی از موضوعاتی که در انتخابات اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفت، مساله محرومان و مستضعفین بود. موضوعی که در برهه ای با پوپولیسم یکی گرفته شد و متاسفانه به دلیل سوء استفاده برخی عوام فریبان از این موضوع، به کلی از ادبیات و گاه توجه و برنامه‌ریزی های کلان برکنار ماند. اما در این انتخابات و به خصوص مناظره ها مشخص شد که چه جریانی واقعا برای محرومان برنامه دارد و چه جریانی از سطح شعار نمی تواند فراتر رود.

یکی از مواضع رای آور دولت آقای روحانی در برابر سایر کاندیداهای رقیب، در حوزه سیاسی و به خصوص آزادی های سیاسی و مدنی بود. اگرچه کاندیداهای رقیب به برخی گفته‌های آقای روحانی به عنوان نشانه مخالفت ایشان و دولتش با منتقدان پرداختند، ولی حافظه و حواس جامعه جمع‌تر از آن بود که واقعیت مواجهه هر یک از این دو جبهه با منتقدان را فراموش کند. با این حال سابقه غیر قابل دفاع رقبا باعث نمی‌شود که مطالبات آزادی‌خواهانه و مدنیِ قریب به اتفاق حامیان آقای روحانی که در همه تجمعات خود را نشان داد، تحت الشعاع قرار گیرند.

حاکمیت قانون و شفافیت قانون، از جمله اموری است که همچنان با نقطه مطلوب فاصله بسیاری دارد و همین مساله موجب تحدید برخی حقوق و آزادی‌های مشروع شهروندان شده است. موضوعی که با تدوین حقوق شهروندی در دولت یازدهم، نشان داده شد که مورد توجه آقای دکتر روحانی و دولت‌شان است، اما تحقق عملی آن چیزی است که از دولت دوازدهم وفق وعده های رئیس حقوقدان آن انتظار می‌رود. موضوعی که اگر محقق شود، مطالبات به کرات درخواست شده ای چون رفع حصر و ممنوع التصویری بزرگان، آزادی بیش از پیش سبک های زندگی، آزادی خلاقیت و هنرنمایی هنرمندان به خصوص در حوزه موسیقی و سینما، آزادی بیش از پیش مطبوعات، رفع فیلتر برخی از شبکه‌های اجتماعی، تحمل بیشتر همه مسئولان نسبت به انتقاد و در نتیجه تضارب آراء و بروز استعدادها و بهبود فضای امنیتی در جامعه را به همراه خواهد داشت.

نظر شما