شناسهٔ خبر: 19611695 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

ایجاد شتاب‌دهنده‌ زیست‌فناوری در شیراز

30057

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری از راه‌اندازی شتاب‌دهنده‌های زیست‌فناوری در شیراز خبر داد و گفت: علاوه بر آن شتاب‌دهنده دیگری نیز در آینده در شمال کشور مستقر می‌شود تا شتاب‌دهنده‌های زیست‌فناوری در سطح کشور گسترده شوند و امکانات در اختیار همه قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، مصطفی قانعی در نشست تخصصی داروهای زیست‌ فناوری با اشاره به مشکلات توسعه زیست فناوری افزود: باید کسانی در راه توسعه زیست فناوری قرار گیرند که این مسیر را طی کرده و تجربه کسب کرده باشند که ستاد زیست فناوری تلاش می‌کند از این افراد با تجربه به عنوان راهنما استفاده کند.

وی با تاکید بر اینکه در همین راستا از افراد با تجربه در راهبری شرکت‌های فعال در حوزه زیست فناوری استفاده می‌کنیم، یادآور شد: این فعالیت از سوی شتاب‌دهنده زیست‌فناوری نظارت شده و اجرایی می‌شود.

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری با بیان اینکه شتاب‌دهنده‌ها در توسعه فعالیت‌های شرکت‌های فعال موثر هستند، یادآور شد: از این طریق محققان می‌توانند از صندوق زیست‌فناوری برای اجرایی کردن ایده‌های خود استفاده کنند.

قانعی ادامه داد: در حال حاضر 12 گروه در «شتاب‌دهنده پرسیس» به عنوان نخستین شتاب‌دهنده در حوزه زیست فناوری پزشکی (دارو و تجهیزات) و طب بازساختی (سلول‌های بنیادی) حمایت ‌شده و در حال فعالیت هستند، همچنین یک روز را به عنوان «دمو دی» در نظر گرفته‌ایم که در این روز، 8 تولیدکننده صنعتی 12 ایده‌ را بررسی کرده و هر تولیدکننده‌ای محصول را گران‌تر خرید، آن را به صنعت می‌رساند.

وی با اشاره به جلوگیری از مرکزیت حمایت‌ها در تهران، گفت: به زودی شتاب‌دهنده‌ای در شیراز راه اندازی خواهد شد و در نظر داریم شتاب‌دهنده دیگری نیز در آینده در شمال کشور مستقر کنیم تا شتاب‌دهنده‌های زیست‌فناوری در سطح کشور گسترده شوند و امکانات در اختیار همه قرار گیرد.

وی توضیح داد: یکی از مزیت‌های کشور، حوزه زیست‌فناوری است و ایران قابلیت‌های فراوانی در این حوزه دارد؛ در واقع حدود 15 هزار فارغ‌التحصیل رشته‌های زیستی در کشور داریم که در کشاورزی، صنعت و غیره فعالیت دارند.

قانعی ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان را فرصتی دانست که به هیات علمی‌های دانشگاه‌ها داده شده است و ابراز امیدواری کرد که با برنامه‌ریزی مناسب، با نشست‌های منطقه‌ای که بر اساس تقسیم بندی 10 گانه وزارت بهداشت در کشور در حال برگزاری است، قدم‌های مناسبی در حوزه زیست فناوری برداشته شود.

انتهای پیام

نظر شما