شناسهٔ خبر: 19528843 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

توصیه رئیس مجلس به رئیس جمهور

رئیس مجلس گفت: امیدواریم دولت آینده کاراتر و مصمم‌تر در حل مشکلات اصلی کشور که متنوع است و البته محوریت آن امور اقتصادی و معیشتی مردم است، گام بردارد.

صاحب‌خبر -
به گزارش افکارنیوز،

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه) پارلمان در نطق پیش از دستور خود اظهار داشت: حضور چشمگیر و غیرتمندانه و با متانت ملت ایران در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا و میان‌دوره‌‌ای مجلس شورای اسلامی ستایش‌‌برانگیز و غرورآفرین بود.

وی افزود: در این حماسه کم‌نظیر تفضل الهی شامل حال ملت شد و با توجهات ولی‌الله اعظم امام‌زمان (عج) صحنه جدیدی از قدرت ملی کشور ما پیش روی ملت‌ها باز شد.

رئیس مجلس تصریح کرد: ایران با انتخابات اخیر در دنیا سربلند شد و حضور قوی در منطقه پیدا کرد؛ در هنگامه‌ای که در صحنه بین‌المللی انواع و اقسام مکر و فسون را شاهد هستیم و در منطقه به غایت‌ به هم ریختگی امنیتی وجود دارد و برخی قدرت‌های بزرگ و بعضی از کشورهای  مسئله‌ساز به بحران امنیتی منطقه می‌دمند حضور باصلابت ملت پشتوانه محکم امنیت ملی کشور شد و تداوم انقلاب اسلامی را تضمین کرد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: تدابیر حکیمانه و هوشمندانه رهبر معظم انقلاب که کراراً ملت را به حضور فراگیر و قانونمند دعوت کردند و به دست‌اندرکاران انتخابات رعایت رأی ملت به عنوان امانت را گوشزد کردند، در حضور یکپارچه و آراسته ملت در انتخابات تأثیر منحصربه‌فردی داشت.

وی اضافه کرد: راهنمایی‌های مراجع عظام تقلید و علمای اَعلام و نمایندگان مجلس و نخبگان سیاسی و احزاب و گروه‌ها و نخبگان فرهنگی، علمی، هنری و اجتماعی کشور همه و همه نقش‌آفرین این صحنه افتخارآمیز بوده است که باید قدردان آنان بود.

رئیس مجلس تصریح: از دست‌اندرکاران انتخابات، شورای نگهبان، وزارت کشور، نمایندگانی که در هیأت‌های نظارت بر انتخابات شوراها حضور داشتند و دستگاه‌های امنیتی و انتظامی که تلاش شبانه‌روزی داشتند و رسانه‌های گروهی و صدا و سیما که با اطلاع‌رسانی به موقع برای انتخابات اخیر توفیق خدمت یافتند، سپاسگزاری می‌کنم.

لاریجانی خاطرنشان کرد: به جناب آقای دکتر روحانی که برگزیده ملت در انتخابات ریاست‌جمهوری هستند تبریک می‌گوییم و امیدواریم دولت آینده کاراتر و مصمم‌تر در حل مشکلات اصلی کشور که متنوع است و البته محوریت آن امور اقتصادی و معیشتی مردم است، گام بردارد.

وی اضافه کرد: در مسیر انتخابات مخصوصاً در روز رأی‌گیری برخی کاستی‌ها مشاهده شد، از جمله طولانی شدن زمان رأی‌گیری که باعث خستگی مردم شد و همچنین در مورد شرایط کاندیداهای ریاست‌جمهوری منطبق با قانون اساسی نیاز به ضوابط روشن‌تر است.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش متذکر شد: لذا لازم است کمسیون امور داخلی و شوراها با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس و وزارت کشور و شورای نگهبان طرحی برای ساماندهی بهتر انتخابات تهیه و به مجلس ارائه کنند؛ مخصوصاً در زمینه مکانیزه کردن انتخابات که قبلاً در قوانین مربوطه مورد تأکید واقع شده بود، از حالا پیگیری و نظارت شود که برای انتخابات بعدی با شرایط آسان‌تری مردم رأی خود را در صندوق‌های رأی قرار دهند.

وی همچنین با اشاره به اجلاس اخیر ریاض، اظهار داشت: اینکه رئیس‌جمهور آمریکا در ابتدای صحبتش گفته است که چقدر پول از دولت سعودی گرفته تا قبول کرد در این اجلاس شرکت کند، نکته جالبی است که قابل باور نبود به صورت علنی گفته شود.

لاریجانی اضافه کرد: آمریکایی‌ها ریاض را مرکز مبارزه با تروریسم اعلام کردند، کار درستی بود چون مرکز صدور تروریسم همانجاست، اگر آمریکا موفق شود مانع ارسال پول، سلاح و افراد مسلح از عربستان به سایر نقاط شود، دیگر نه برج دوقلو در نیویورک منفجر می‌شود و نه هزاران نفر از مردم بیگانه عراق و سوریه و لبنان کشته و زخمی می‌شوند.

وی همچنین گفت: از عجایب روزگار این است که سعودی‌ها و آمریکا علمدار مبارزه با تروریسم شدند؛ از اشغال افغانستان توسط شوروی سابق تا به امروز که انواع و اقسام جریان‌های تروریستی ایجاد شده در کدامیک دست سعودی‌ها پشت صحنه یا روی صحنه آن نبوده است؟! در مورد طالبان فقط کافی است به مصاحبه خانم «بی‌نظیر بوتو» نخست‌وزیر فقید پاکستان توجه کنید که در جواب خبرنگاری گفته بود چرا پاکستان طالبان را ایجاد کرد گفت اینقدر پاکستان را سرزنش نکنید طالبان از یک مثلث همکاری به وجود آمد که طراحی و هدایت آن با آمریکا و انگلیس بود و پول آن را سعودی و امارات دادند و اجرای آن توسط پاکستان بود.

لاریجانی خاطرنشان کرد: از گزارش اخیر مسئولین آمریکا در مورد 11 سپتامبر توسط القاعده هنوز چند ماه نمی‌گذرد که آنها مقامات سعودی را در ماجرای 11 سپتامبر دخیل دانستند، آیا تردیدی وجود دارد که داعش و النصره با کمک سعودی‌ها و برخی کشورهای کوچک منطقه‌ای ایجاد و حمایت شده‌اند؟ همین‌طور گروه‌های دیگر تروریستی نظیر احرارالشام و ده‌ها گروه دیگر همه از حمایت‌های سعودی برخوردارند.

وی ادامه داد: حالا سعودی‌ها ادعا می‌کنند ایران محور تروریسم در منطقه است و بعد از انقلاب خمینی منطقه با تروریسم مواجه شده است.

رئیس مجلس اظهار داشت: این یک مطلب روشن از نظر تاریخی است که حکومت عربستان از آغاز کار همیشه درگیر جنگ و ترور بوده آن هم فقط جنگ با مسلمانان عرب و سعودی‌ها حتی یک تیر هم به سوی صهیونیست‌ها شلیک نکردند.

لاریجانی اضافه کرد: یک روز با جمال عبدالناصر و ناصریست‌ها جنگیدند که چه تعداد از افسران و سربازان مصری به دست دولت سعودی کشته شدند، هنوز سخنرانی معروف جمال‌عبدالناصر رئیس‌جمهور فقید مصر در مراسم تشییع پیکر افسران مصری که به دست رژیم سعودی کشته شدند، در خاطره‌ها موجود است.

وی افزود: روز دیگر با اخوان‌المسلمین در دنیای عرب جنگیدند که بیشترین ضربه را اخوانی‌ها در دنیای تسنن از آل‌سعود خوردند، علما و روشنفکران زیادی از مذاهب مختلف اهل سنت با خشم وهابی‌های سعودی آسیب فراوان دیدند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش عنوان کرد: رژیم سعودی چندین بار به یمن حمله کرد و به بهانه‌های گوناگون مردم این کشور را به خاک و خون کشید، اما آل‌سعود در هیچ نبردی علیه رژیم صهیونیستی حاضر به هزینه کردن و فداکاری نشد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: نزدیک 60 سال است که دولت عربستان به نام گسترش اسلام با ایجاد مساجد و آموزش جوانان، وهابیت را که نه اهل سنت آن را قبول دارد و نه دیگران و ایدئولوژی خشنونت است، در جهان گسترش داده است و از طرفی دولت سعودی تلاش کرد تا الاظهر که مرکز فکری عمیق‌تر و اعتدالی‌تر اهل سنت است، به حاشیه براند و آن را منزوی کند.

وی افزود: چنین کشوری با چنین ایدئولوژی افراطی مدعی شده است که ایران از طریق گروه‌های مسلح در منطقه در حال توسعه تروریسم است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اشتباه می‌کنید ما با ارائه انتخابات، رأی و صندوق‌های رأی در حال گسترش دموکراسی در منطقه هستیم، شما هنوز به زنان اجازه رانندگی نمی‌دهید، قانون اساسی ندارید، انتخابات ندارید، آن وقت مدعی ایران شده‌اند؟

لاریجانی خاطرنشان کرد: آن چیزی که باعث شد شما از انقلاب اسلامی ایران بترسید الگو شدن ایران به عنوان یک کشور آزاد است که با رأی مردم اداره می‌شود؛ این مایه ننگ یک کشور اسلامی است که در پایتخت خود صدای آمریکا را منتشر کند که 2 گروه مجاهد عرب (حزب‌الله و حماس) که در راه مبارزه با رژیم صهیونیستی تلاش کردند را به عنوان تروریست بخواند.

وی افزود: اگر شما کینه نااهلانه‌ای نسبت به شیعه دارید، حماس که یک گروه سنتی مذهب و مبارز علیه صهیونیست‌هاست، آیا این برای شما خجالت‌آور نیست؟

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ضمناً باید به حال شاه عربستان که مدعی شده ایران در مسائل داخلی سایر کشورهای منطقه دخالت می‌کند، تأسف خورد، آیا نمونه‌ای از تجاوز ایران به یک کشور سراغ دارید؟ جز این است که شما برخی کشورهای منطقه مانند صدام را تحریک به تجاوز به ایران کردید که البته بعدها اظهار تأسف کردید که 40 میلیارد دلار به صدام کمک کرده‌اید، اما وقتی صدام به کویت و سعودی حمله کرد، ما در کنار شما بودیم، ما به مردم و دولت کویت در مقابله با صدام کمک کردیم.

لاریجانی خاطرنشان کرد: آیا ایران به بحرین لشکر زرهی ارسال کرد یا تانک‌های شما بحرین را اشغال کردند؟ آیا ایران به یمن تجاوز کرد یا 2 سال است هواپیماهای سعودی این ملت فقیر اما شجاع را بمباران می‌کند؟

 

نظر شما