شناسهٔ خبر: 19098196 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

پرونده انتخابات ریاست جمهوری/۱۵

رهبر انقلاب رکورد‌دار آرای مردمی ریاست جمهوری

آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای با 15 میلیون و 905 هزار و 905 هزارو 987 رای معادل 95 درصد کل آرا پیروز انتخابات و به عنوان سومین رییس جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس: سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ 10 مهر 1360 در شرایطی برگزار شد که ملت شریف ایران در سوگ رئیس‌جمهور خود عزادار بود.

پس از برگزاری انتخابات نتایج زیر حاصل شد:

تعداد واجدین شرایط: 22 میلیون و 687 هزار و 17 نفر 

تعداد رای‌دهندگان: 16 میلیون و 847 هزار و 717 نفر 

درصد مشارکت: 74.2 درصد 

رئیس‌جمهوری منتخب: آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای با 15 میلیون و 905 هزار و 905 هزارو 987 رای معادل 95 درصد کل آرا

نفر دوم: سیداکبر پرورش

بخشی از زندگی‌نامه سومین رئیس‌جمهوری اسلامی ایران 

آیت‌الله سیدعلی حسینی خامنه‌ای فرزند مرحوم حاج سیدجواد حسینی خامنه‌آی در فروردین 1318 در مشهد مقدس چشم به جهان گشود.

ایشان از سن چهار سالگی به همراه برادر بزرگش سیدمحمد به مکتب رفت و سپس در مدرسه دارالتعلیم دیانتی، دوران ابتدایی را گذراند. ایشان از دوره دبیرستان خواندن جامع‌المقدمات و صرف و نحو را آغاز کرده بود. سپس از مدرسه جدید وارد حوزه علمیه شد و نزد پدر و دیگر اساتید وقت ادبیات و مقدمات را خواند.

آیت‌آلله خامنه‌ای که در سن 18 سالگی به اجتهاد رسیده بود از همان سال در مشهد درس خارج از فقه و اصول را نزد مرجع بزرگ مرحوم آیت‌الله العظمی میلانی شروع کرده بود در سال 1336 به قصد زیارت عتبات عالیات عازم نجف اشرف شدند و با مشاهده و شرکت در درس‌های خارج مجتهدان بزرگ حوزه نجف از جمله مرحوم سیدمحسن حکیم، سیدمحمود شاهرودی، میرزا باقرزنجانی، سیدیحیی یزدی و میرزا حسن بجنوردی اوضاع درس و تدریس و تحقیق آن حوزه علمیه را پسندید و ایشان را از قصد خود آگاه ساخت ولی پدر موافقت نکرد.

پس از مدتی ایشان به ایران بازگشت و در حوزه علمیه قم مشغول تحصیل شد. آیت‌الله خامنه‌آی از سال 1337 تا 1343 در حوزه علمیه قم به تحصیلات عالی در فقه و اصول و فلسفه مشغول شد و از محضر بزرگانی چون: مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی، حضرت امام خمینی (ره) شیخ مرتضی حائری یزدی و علامه طباطبایی استفاده کرد.

در سال 1343 از مکاتباتی که ایشان با پدرشان داشتند متوجه شدند که یک چشم پدر به علت آب مروارید نابینا شده است لذا برای کمک به پدر و پرستاری از وی از قم به مشهد مهاجرت کرد و در کنار تحصیل و مراقبت از پدر پیر و بیمار به تدریس کتبه فقه و اصول و معارف دینی به طلاب جوان ودانشجویان پرداخت.

فعالیت سیاسی آیت‌الله خامنه‌ا‌ی از سال 1331 و با شرکت در سخنرانی‌های شهید سیدمجتبی نواب صفوی آغاز شد و با حضور در سخنرانی‌های حضرت امام (ره) ادامه یافت.

 

آیت‌الله خامنه‌ای نخستین بار در محرم 1383 از سوی حضرت امام (ره) ماموریت یافت که پیام ایشان را به آیت‌الله میلانی و علمای خراسان در خصوص چگونگی برنامه‌های تبلیغی ماه محرم و افشاگری علیه سیاست‌های آمریکایی شاه و اوضاع ایران و حوادث قم برساند. ایشان این ماموریت را انجام داد و خود نیز در بیرجند منویات حضرت امام (ره) را به اجرا درآورد و به افشاگری علیه رژیم پهلوی پرداخت.


آیت‌الله میلانی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به دلیل فعالیت‌های سیاسی و مذهبی چندین بار توسط ساواک دستگیر شد ودر کمیته ضد خرابکاری  به حبس محکوم گردید تا این که در اواخر سال 1356 به مدت سه سال به ایرانشهر تبعید شد. در اواسط سال 1357 با اوج‌گیری مبارزات عموم مردم انقلابی ایران، ایشان از تبعیدگاه آزاد شد و به مشهد مقدس بازگشت و در صفوف مقدم مبارزات مردمی علیه رژیم منحوس پهلوی قرار گرفت.

سیدعلی خامنه‌‌ای در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی و پیش از بازگشت حضرت امام (ره) از پاریس به تهران،‌ از سوی حضرت امام (ره) به عضویت شورای انقلاب اسلامی درآمد و بدین ترتیب وی از مشهد به تهران رجعت کرد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی آیت‌الله خامنه‌ای به همراه آیت‌الله بهشتی، حجت‌الاسلام باهنر، آقای هاشمی رفسنجانی و تعداد دیگر در نیروهای انقلاب در اسفند 1357 حزب جمهوری اسلامی را پایه‌گذاری کرد.

ایشان در 1358 به عنوان معاونت وزارت دفاع، سرپرستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب، و در اولین مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم تهران وارد مجلس شد.

آیت‌الله خامنه‌ای در سال 1358 طی حکمی از سوی حضرت امام (ره) به عنوان امام جمعه تهران منصوب شدند و در آنجا مردم را با مسائل روز کشور آشنا می‌کردند. آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای همچنین با آغاز جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق جمهوری اسلامی ایران با حکم فرمانده کل قوا به عنوان نماینده امام در شورای عالی دفاع برگزیده شدند. ایشان بارها با لباس نظامی در خط مقدم دفاع مقدس حضور یافته و مسائل را بررسی کردند.

با آغاز ترورهای گسترده منافقین و شهادت بسیاری از متفکران و اندیشمندان عالی نظام همچون شهید مفتح و شهید مطهری و ... آیت‌الله خامنه‌ای یک روز پیسش از فاجعه هفتم تیر که منجر به شهادت آیت‌الله بهشتی و 72 تن از یارانش شد در مسجد ابوذر تهران مورد سوء قصد قرار گرفت اما خواست خداوند متعال بر این بود که ایشان به عنوان ذخیره‌ای عظیم برای انقلاب اسلامی و روزهای سخت آینده باقی بمانند.

آیت‌الله خامنه‌ای در سال 1368 و پس از ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) در 14 خرداد 1368 با اشارات قبلی ایشان و از سوی نمایندگان مردم در مجلس خبرگان به رهبری انقلاب اسلامی انتخاب شدند.

انتهای پیام/ 

نظر شما