شناسهٔ خبر: 19039040 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

یک کارشناس مطرح کرد؛

دولت درمانده توان هضم گفتمان مدیریت جهادی را ندارد

یک کارشناس گفت: معلوم است مسئولان دولتی که در شعارها و وعده های ساده اقتصادی و معیشتی درمانده اند، نمی توانند تحقق وعده های ایجاد ۵ میلیون شغل و دو برابر کردن درآمد کشور را بفهمند.

صاحب‌خبر -

محمد عبدالهی، کارشناس حوزه مسائل داخلی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر دولت پیرسالار یازدهم قابلیت ایجاد جهش اقتصادی برای ورود به سده ۱۴۰۰ را ندارد گفت: معلوم است مسئولان دولتی که در شعارها و وعده های ساده اقتصادی و معیشتی درمانده اند، نمی توانند تحقق وعده های ایجاد ۵ میلیون شغل و دو برابر کردن درآمد کشور را بفهمند.

وی ادامه داد:این دولت توان هضم گفتمان مدیریت جهادی و انقلابی را ندارد و در واقع توقعی هم از آنها نباید داشت؛ ‌ چرا که در رویکردهای مدیریتی منسوخ قرن ۱۹ و ۲۰ میلادی غرب همچنان دست و پا می زنند.

وی افزود:زمانی که رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی را سر فصل برنامه ها و سیاست های اقتصادی قرار دادند، همین گروه آن را اقتصاد ریاضتی مدل غرب که کشورهایی مانندیونان پیاده می شد، تفسیر کردند. درک مدیران دولتی از اقتصاد مقاومتی باعث شده تا تاکید بر آن از سوی نظام مدام تکرار شود چون هیچ تحرک خاصی در این زمینه صورت نگرفته است.  

عبدالهی با اشاره به افزایش تدریجی پدید آمدن احساس تغییرات جدی در مدیریت کلان کشور در میان افکار عمومی گفت:‌ تغییر وضع موجود به مطالبه اصلی جامعه تبدیل شده است و مردم تشنه سکانداری فردی در دستگاه اجرایی کشور هستند که بتواند در عین پرکاری، کارآمدی خود را نیز به اثبات رسانده باشد و نویدرسان موج تغییرات جدی در مدیریت پیر و فرتوت کشور با جوان سالاری و شایسته سالاری باشد.  

این کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: در حال حاضر دوگانه های «کارآمدی و ناکارآمدی»، «مدیریت جهادی و مدیریت خان سالاری» و در نهایت دو گانه «توانستن و نشدن» شکل گرفته است که به مردم حق انتخاب اساسی می دهد تا به ادامه وضع موجود تن دهند یا آنکه برای اولین بار مسیر ریل گذاری مدیریت کشور را تغییر دهند.  

وی در پایان با تاکید بر آنکه به طور حتم دولتمردان برای جلوگیری از ایجاد موج تغییر، نهایت تلاش خود را خواهند کرد، ‌ گفت: همانگونه که مشاهده می شود در روزهای اخیر مسئولان دولتی که اداره کشور را رها کرده اند و تنها به انتخابات می اندیشند، با آوردن مثال های نقضی از مولفه های اقتصادی کشورهای غربی سعی می کنند عدم تحقق تحول در اقتصاد کشور در سایه مدیریت کارآمد انقلابی را به چالش گفتمانی بکشانند ولی نیک می دانند که همین گفتمان در چند دهه اخیر در هر برهه  و سازمانی پیاده شده سبب ساز تحولات اساسی، عمیق و مثبت گردیده است.

نظر شما