شناسهٔ خبر: 18994988 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

اخبار ایران در جهان در شب گذشته:

دیدار وزیران دفاع ایران و روسیه در مسکو/ ران پال: آمریکا برهم زننده‌ ثبات جهان است، نه ایران

خبرگزاری شبستان: دیدار وزیران دفاع ایران و روسیه در مسکو، یاوه گویی گستاخانه طارق الهاشمی، ران پال: آمریکا برهم زننده‌ ثبات جهان است، نه ایران، روسیه، ایران و حزب الله حامی سوریه علیه تروریسم از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دیدار وزیران دفاع ایران و روسیه در مسکو، یاوه گویی گستاخانه طارق الهاشمی، ران پال: آمریکا برهم زننده‌ ثبات جهان است، نه ایران، روسیه، ایران و حزب الله حامی سوریه علیه تروریسم از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

مایک پنس: ترامپ نارضایتی خود از برجام را کتمان نکرده است

مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید دونالد ترامپ نارضایتی خود از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 را کتمان نکرده است.

وی در اظهاراتی در استرالیا روز شنبه که شبکه خبری سی‌ان‌ان آن را پوشش داده از لفظ «این به اصطلاح توافق هسته‌ای» برای برجام استفاده کرد.

پنس گفت که دونالد ترامپ، علی‌رغم انتقادهای مکرر از توافق پناه‌جویان آمریکا با استرالیا که در روزهای پایانی دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا به امضا رسید، به آن پایبند خواهد بود.

وی درباره این توافق گفت: «بگذارید به صراحت بگویم که ما به این توافق پایبند خواهیم ماند ولی این به معنی آن نیست که ما آن را تأیید می‌کنیم. به صراحت بگویم، رئیس‌جمهور هنگام بررسی دولت گذشته هرگز ابایی از ابراز نارضایتی از سایر توافق‌های بین‌المللی به خصوص این به اصطلاح توافق هسته‌ای با ایران نداشته است.»

مهر:

دیدار وزیران دفاع ایران و روسیه در مسکو

مهدی سنایی سفیر ایران در فدراسیون روسیه روز یکشنبه برنامه ملاقات وزیران دفاع دو کشور را در کانال تلگرامی خود اعلام کرد.

بنا بر این گزارش ملاقات دهقان و شویگو هفته جاری در مسکو برگزار خواهد شد.

خبرگزاری روسیا سگودنیا نیز از برنامه شرکت سردار دهقان در نشست بین المللی امنیتی مسکو خبر داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

مشاور امنیت ملی سابق آمریکا: ایران به برجام پایبند است

بن رودز مشاور امنیت ملی دولت اوباما در گفتگو با شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی آمریکا تاکید کرد ایران به توافق هسته‌ای پایبند است و رئیس جمهور آمریکا نیز باید به این توافق پایبند بماند.

مجری شبکه خطاب به بن رودز، گفت: اجازه دهید اول درباره ایران صحبت کنیم زیرا دونالد ترامپ گفته که ایرانیان به «روح توافق هسته ای» - که شما در مذاکرات سِرّی که سرانجام منتهی به دستیابی به آن توافق شد، دخیل بوده اید - پایبند نیستند. دولت آمریکا به طور همزمان، سه شنبه شبِ گذشته تأیید کرد که ایران از مفاد آن توافق پیروی کرده است. منظور از عدم پایبندی به «روح توافق» چیست؟

بن رودز پاسخ داد: این سؤالی است که جوابش «بله یا نه» است و جواب (صحیح) این است که «بله» ایران به توافق هسته ای پایبند است. از این رو، من اصلاً نمی دانم رئیس جمهور ترامپ درباره چه چیزی صحبت می کند.

رودز افزود: یقیناً این مسئله مطرح است که سایر رفتارهای ایران - مانند حمایتش از تروریسم (مقاومت) - وجود دارد که ما نیز در دولت قبلیِ آمریکا قویاً به آن معترض بودیم و من مطمئنم که دولت ترامپ نیز به آن معترض است اما مسئله اصلی این است که آیا شما ترجیح نمی دهید کشوری که چنین طرز رفتاری دارد، سلاح هسته ای نداشته باشد؟

وی افزود: مقامات دولت جدید آمریکا خودشان نیز تأیید کرده اند که این توافق، مؤثر و کارآمد بوده و ایران به مفاد آن پایبند است. من می گویم که دولت آمریکا نیز باید به آن پایبند باشد.

مجری پرسید: البته انتقادهایی از این موضوع وجود دارد مبنی بر این که چرا اصولاً باید وارد مذاکرات درباره توافقی شویم که به مسئله تروریسم و حمایت از آن، رسیدگی نمی کند؟ آیا این کاملاً واضح نیست که ایران نقش آفرینِ بدی در صحنه جهانی است؟

بن رودز پاسخ داد: من می گویم به کره شمالی نظری بیافکنید. توافق ایران همان توافقی است که باعث پیشگیری از آن می شود که کره شمالیِ دیگری به وجود آید. ما بازرسانی در داخل ایران داریم و محدودیت هایی را نیز بر برنامه هسته ای ایران اِعمال کرده ایم تا آنان نتوانند سلاح هسته ای تولید کنند. شما اکنون می بینید وقتی که هیچ توافقی با کره شمالی وجود نداشت، چه اتفاقی افتاده است. کره شمالی توانایی هسته ای دارد و سلاح های هسته ای و موشک آزمایش می کند.

وی افزود: اگر این دولت ترامپ توافق ایران (برجام) را پاره کند، بزرگترین زخمی را که من می توانم تصور کنم در سیاست خارجی به خودش خواهد زد، زیرا اصولاً مقامات آمریکایی با این کار، بحران هسته ایِ دومی را برای خودشان خلق خواهند کرد. این در حالی است که صادقانه بگویم، توافق هسته ای ایران آن مشکل (بحران هسته ای دوم) را کاملاً برطرف کرده است (ایران به سلاح های هسته ای دست نخواهد یافت).

مجری پرسید: اگر به طور همزمان، دولت یا کنگره آمریکا تحریم های سخت تری را علیه ایران وضع کنند، چه طور؟ شما می دانید که طرح هایی در کنگره برای تحریم ایران پیشنهاد شده که هنوز در دست بررسی است. ما در حال حاضر نیز تحریم های سختی علیه ایران - به علت تروریسم و برنامه موشکی این کشور - داریم. آیا وضع تحریم های جدید باعث خروج ایران از توافق هسته ای خواهد شد، یا این که ایران صرفاً مجبور به صدمه دیدن از پیامدهای آن تحریم های قاطعانه تر و پذیرفتن عواقب آن خواهد شد؟

بن رودز جواب داد: زمانی که ما سرِ کار بودیم، با همین مسئله مواجه بودیم. واقعیت این است که برای تحمیل تحریم هایی بر ایران به علت حمایت آن از تروریسمو برنامه موشک های بالستیک این کشور، فضای کافی وجود دارد. با این حال، آنچه شما (دولت و کنگره آمریکا) نمی توانید انجام دهید این است که مجاز نیستید همان تحریم هایی را که به علت توافق هسته ای برداشته اید، بار دیگر بر ایران تحمیل کنید.

وی افزود: از این رو، این فضا وجود دارد که شما افراد یا نهادهایی را به عنوان حامی تروریسم یا کمک کننده به برنامه موشک های بالستیکِ ایران، معرفی کنید و آنان را به طور خاص هدف تحریم هایی قرار دهید اما شما مجاز نیستید از تروریسم یا برنامه موشک‌های بالستیک، به عنوان بهانه ای برای ورود به فضای برجام استفاده کنید، که اصولاً به معنای عمل نکردن آمریکا به مسئولیت ها و وظایف مان در قبال این توافق (برجام) خواهد بود.

یاوه گویی گستاخانه طارق الهاشمی: درگیری را به خاک ایران بکشانید

«طارق الهاشمی،» مهرۀ وابسته به رژیم تروریستی آل سعودکه به دست داشتن در ده ها جنایت تروریستی در عراق متهم است،در موج جدید اتهام زنی به جمهوری اسلامی ایران، ضمن درخواست برای انجام دادن اقدامات تروریستی در ایران در اظهاراتی گستاخانه مدعی شد تهران روش خرابکارانه خود را در منطقه متوقف نخواهد کرد، مگر آنکه درگیری به خاک این کشور منتقل شود.

الهاشمی ضمن استقبال از تأسیس یک ائتلاف بازدارنده میان کشورهای عربی و آمریکا برای مقابله با خطرهای فراروی منطقه و مهمتر از همه، خطر ایران، گروه هایی را که "سنی های مالکی" (منسوب به نوری المالکی معاون رئیس جمهور عراق) نامید به بی توجهی حقوق اهل تسنن در عراق متهم کرد.

وی در اظهاراتی بی اساس ادعا کرد ایران از روش خرابکارانه خود در منطقه و جهان دست برنخواهد داشت مگر آنکه از طریق اصل معامله به مثل، ناچار به این کار شود. یعنی درگیری به داخل خاک این کشور منتقل شود که آن هم با فعال کردن واسطه های فعال که در چارچوب نیروی نرم قرار می گیرند، میسر خواهد بود به شرطی که با بازدارندگی بین المللی کافی و تحت هر عنوانی پشتیبانی شوند.

الهاشمی در عین حال بعید دانست که ایران برای سرنگونی حیدر عبادی نخست وزیر عراق که به آمریکا نزدیک شده، تلاش کند.

وی مدعی شد ایران جرأت نمی کند و نیازی هم به چنین اقدامی ندارد، زیرا از نفوذ زیادی در داخل لابی های ائتلاف شیعی برخوردار است و در میان کردها و برخی عرب های سنی نیز جایی برای خود باز کرده است.

ران پال: آمریکا برهم زننده‌ ثبات جهان است، نه ایران

ران پال ، سیاستمدار سابق آمریکایی، در ابتدای برنامه خبریِ موسوم به «گزارش آزادی»، پس از پخش قسمت هایی از اظهارات اخیر رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، علیه ایران گفت: برخی از کارشناسان می گویند: دولت آمریکا نمی تواند به لوایح مهم داخلی مانند جایگزین کردن سامانه خدمات درمانی یا اصلاح قوانین مالیاتی بپردازد، زیرا بحران های متعدد جهانی - از جمله در سوریه، عراق، یمن و کره شمالی - وجود دارد که باید به آن رسیدگی کند.

ران پال افزود: رکس تیلرسون در کنفرانس خبریِ فوریِ خود، ایران را سرمنشاء تمام این مشکلات معرفی کرد و آن را بزرگترین برهم زننده ی ثبات خواند. از اینرو، تیلرسون مواضع قاطعی علیه ایران اتخاذ کرد.

دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، نیز در خلال تبلیغات انتخاباتی اش همواره می گفت که می خواهد از دست آن توافق (برجام) خلاص شود، زیرا آن توافق (برای ایران) بیش از حد سخاوتمندانه بوده است. این در حالی است که تیلرسون، به رغم تمام لفاظی های قاطع خود علیه ایران، گفت که ما به این توافق (برجام) پایبند خواهیم ماند.

ران پال تشریح کرد: این صرفاً توافقی میان آمریکا و ایران نیست، بلکه برخی دیگر از کشورها، مانند انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین در این توافق دخیل بوده اند. آن کشورها نمی‌خواهند کاری در این خصوص انجام دهند (نمی خواهند توافق را برهم زنند). آنان از این توافق منتفع شده اند.

ران پال پرسید: چرا ما (آمریکا) ناگهان باید با کشورهایی که هیچ تهدیدی برای ما محسوب نمی شوند، چنین برخوردهای خصمانه ای بکنیم؟ البته تمام این نوع کارها همواره به نام «امنیت ملی» انجام می شود.

دانیل مک آدامز، تحلیلگر سیاسیِ این شبکه گفت: نه تنها این کشورها (که شما به آن ها اشاره کردید) هیچ تهدیدی برای آمریکا محسوب نمی شوند، بلکه ایران در عراق و سوریه، در واقع متحدِ ما (آمریکا) در جنگ علیه (گروه تکفیری صهیونیستی) داعش است و هیچ شکی در این نیست.

من به نکاتی که تیلرسون در کنفرانس خبری خود به آن اشاره کرده است، به دقت توجه کردم و می توانم بگویم که برخی از مسائلی که تیلرسون آنان را به آن متهم می کند، در واقع می‌تواند درباره ی خودِ ما (آمریکا) گفته شود.

به عنوان مثال، تیلرسون گفته است که ایران به دولت (بشار) اسد (رییس جمهور سوریه) تسلیحات و آموزش می دهد. مک آدامز افزود: آن همان دولتِ قانونیِ سوریه است و از متحدان خود این را خواسته است و آنان نیز به درخواست دولت سوریه جامه عمل پوشانده‌اند.

تیلرسون به آنان (ایران و برخی دیگر از کشورها) اتهام زده است که جنگجویان خارجی را (به سوریه) می فرستند. مک آدامز افزود: آنان به آن کشور دعوت شده بودند، اما آمریکا نه تنها جنگجویان خارجی می فرستد، بلکه نیروهای نظامی آمریکایی را به داخل سوریه به صورت غیرقانونی و بدون این که دعوت شده باشند، می فرستد.

هر چیزی که تیلرسون آنان (ایرانیان) را به انجامِ آن متهم کرده است، آمریکا خودش در آن دخیل است.

ران پال: بله، به نظر من، کمی دو رویی در این مسئله (اظهارات تیلرسون) وجود دارد. ران پال با حالتی تمسخرآمیز افزود: تیلرسون ایران را به نقض آزادی های مدنی محکوم می کند، ولی او (وزیر خارجه آمریکا) از عربستان سعودی علناً حمایت می کند و مدعی است که ما باید از آن ها حمایت کنیم زیرا آنان مورد اذیت و آزار هستند.

معلوم نیست چرا یک خبرنگار از او نمی پرسد: شما درباره چه چیزی صحبت می کنید؟! آیا به نظر شما (تیلرسون) سعودی ها حامی آزادی های مدنی هستند، اما ایرانیان نیستند؟!

ران پال افزود: البته (در این خصوص) ایرانیان بی عیب و نقص نیستند، ولی ما (آمریکا) نیز بی‌عیب و نقص نیستیم. در زمانی که من در کنگره آمریکا بودم، همواره استدلال من این بود که چرا ما صرفاً منتظر نمی مانیم تا خودمان در رابطه با مسائل مربوط به آزادی های مدنی بی‌عیب و نقص شویم، پیش از آنکه دیگران (سایر کشورها) را در این خصوص محکوم کنیم.

ران پال افزود: ما تصاویری اخیر از کلیسای ایران به شما نشان می دهیم که در آن مراسم جشن عید پاک برگزار شده است. این نشان دهنده ی آن است که چه کسی (در منطقه) بهترین عملکرد را در رابطه با آزادی های مدنی دارد؟ سعودی ها یا ایرانیان؟ (ایران بهترین عملکرد را دارد).

ران پال سپس دو تصویر از برگزاری مراسم عید پاک در یکی از کلیساهای ایران نشان داد.

ران پال در حالی که این تصاویر پخش می شد، گفت: به ما آموزش داده شده است که ایرانیان بسیار شریر و خبیث هستند و هیچ روامداری در برابر سایر ادیان ندارند.

دانیل مک آدامز ضمن اشاره به این تصاویر گفت: این یک کلیسا متعلق به اقلیت دینی مسیحی در ایران است. آنان هفته گذشته، (در ایران) عید پاک را جشن گرفتند.

تصویر دیگر، یک اسقف مسیحی ایرانی را نشان می دهد که مقامات کلیسا به دنبال او هستند و مسیحیان ایران در خلال مراسم عید پاک، دست او را می بوسند.

مک آدامز با حالتی بسیار مؤکد گفت: این «ایران» است که مراسم عید پاک را جشن می‌گیرد. این ها مسیحیان (ایرانی) هستند.

مک آدامز افزود: شما می دانید که مسیحیت در عربستان سعودی، غیرقانونی است. اگر در عربستان سعودی شما را در حال خواندن انجیل پیدا کنند، شما را می کشند.

تیلرسون اظهاراتی در دفاع آمریکا از عربستان سعودی کرده و آن کشور را متحد دیرینه و همکار اقتصادیِ آمریکا طی 80 سال گذشته خوانده و افزوده است: حمایت ما از عربستان سعودی به همان استحکام گذشته است.

آدامز گفت: تصویر بعدی نشان دهنده عملکرد عربستان سعودی در رابطه با حقوق بشر است (تصویر سر زدن یک مجرم در عربستان سعودی).

آدامز اضافه کرد: چه باور کنید یا نکنید، در سال 2015 میلادی، دولت عربستان سعودی سرهای تعداد بیشتری از مردم را در مقایسه با گروه داعش، بریده بود.

آدامز سپس با حالتی طعنه آمیز درباره عربستان سعودی گفت: این کشور، همکار ما (آمریکا) در زمینه حقوق بشر است!

ران پال افزود: بسیاری از مردم (از روی ناآگاهی) این را خواهند پذیرفت که ایران برهم زننده ی بزرگ ثبات است.

متأسفانه پیامی که ما می دهیم را (اغلب مردم آمریکا) دریافت نخواهند کرد، زیرا این گونه گزارش ها، تحلیل ها و تصاویر (آگاهی دهنده) را که ما نشان می دهیم، در هیچ برنامه خبری تلویزیونی، تلویزیون کابلی، یا حتی برنامه گفتگوی تلویزیونی در آمریکا پخش نمی کنند و این طرفِ قضیه را نشان نمی دهند.

این مشکلِ ما (آمریکا) است، زیرا ما همواره در جهان به دنبال هیولاهایی می گردیم که باید نابودشان کنیم! این در حالی است که دولت آمریکا صرفاً از مشکلات خارجی به عنوان مستمسکی برای نپرداختن به مسائل مهمِ داخلی - مانند خدمات درمانی، لزوم ترمیم زیرساخت ها و اصلاح قوانین مالیاتی - بهره برداری می کند و انفعال و عدم اقدام خود را در این خصوص با بهانه های مشکلات خارجی، صرفاً توجیه می کند و می گوید: مشکل اصلی این است که ما مشکلات فراوانی در سراسر جهان داریم!

ران پال گفت: این عدم انسجام، دو رویی و فریبکاری دولت آمریکا است که مدعی است ایران در کشورهای دیگر مداخله می کند و این در حالی است که ایران در کشورهای همان منطقه خود و همراه با متحدان خود حضور دارد.

اما سؤال اصلی این است که ما (آمریکا) در چند کشور حضور داریم؟

ران پال افزود: ما (آمریکا) در 130 الی 140 کشور جهان حضور داریم و ما همواره به دنبال برهم زدن ثبات هستیم. از اینرو، این دو رویی رهبران کشور ما است که مرا آزرده خاطر می‌کند.

ران پال گفت: ژنرال های ارتش آمریکا همواره خطاب به ما می گویند: شما همیشه اول آمریکا را مقصر می دانید، ولی ما می گوییم مسئله این نیست که آمریکا اولین، دومین یا سومین مقصر باشد، بلکه ما صرفاً مسائل را همانطور که هست نشان می دهیم و تشریح می کنیم که چه خبر است و آنگاه دیگران باید تصمیم بگیرند که شاید مقصر اصلی سیاستِ خارجی ما (آمریکا) باشد.

دانیل مک آدامز گفت: البته مقصر دانستن دولت آمریکا به همان معنای مقصر دانستن آمریکا نیست. وی افزود: این دو روییِ بسیار واضحی است که شخصی (مانند تیلرسون) که نماینده‌ دولتی است (دولت آمریکا) که موجب اتفاقاتی شده است که برای عراق، لیبی، سوریه و امثال آن ها افتاده است، به کشور دیگری (مانند ایران) اتهام زند که برهم زننده ثبات است.

مردم می گویند شما صرفاً از ایران دفاع می کنید. نه، ما چنین کاری را نمی کنیم، بلکه ما درباره دو رویی صحبت می کنیم.

این نیز یکی دیگر از نمونه های (دو رویی تیلرسون است) که ایران را به علت حمایت از برخی از گروه های شبه نظامی در عراق محکوم کرد. آدامز افزود: گویی وی (تیلرسون) فراموش کرد خاطرنشان کند که این گروه های شبه نظامی در موصل و سایر نقاط عراق، در کنار نیروهای آمریکایی، در حال جنگ با داعش هستند. اصولاً آنان متحدان مهمی برای ما در آنجا (عراق) هستند.

ران پال افزود: ما همواره در هر دو طرفِ این موضوعات قرار داریم. صرفاً به آن تونل هایی فکر کنید که ما اخیراً در افغانستان آن ها را (با بمبی بسیار قوی) منفجر کردیم. ران پال تأکید کرد: این در حالی است که سازمان سیا، در زمانی که ما (آمریکا) با گروه قبلیِ طالبان متحد بودیم، این تونل ها را ساخته بوده است.

ران پال سپس درباره توافق هسته ای ایران (برجام) گفت: این توافق، دستِ رییس جمهور ما (آمریکا) را کاملاً بازگذاشته است و به او قدرت فراوانی داده است، زیرا آن طور که من متوجه شده ام، در اواسط ماه مه، وی (رییس جمهور آمریکا) این مسئولیت یا فرصت را دارد که درباره تحریم های ( ایران) کاری بکند.

شما می دانید که آنان تحریم ها را به حالت تعلیق در آورده اند، ولی این کار را به صورت دائمی و کامل انجام نداده اند، که البته باید چنین می کردند (تمام تحریم ها را به طور دائمی لغو می کردند). این در حالی است که این تحریم ها صرفاً به صورت موقتی به حالت تعلیق در آمده اند و آنان (مقامات آمریکایی) استدلال می آورند که آن ها (ایرانیان) بدترین مردم در جهان هستند و برهم زننده ی ثبات اند. ران پال افزود: این در حالی است که آن ها آن توافق (برجام) را نشکسته اند، آنان هیچ کار اشتباهی نکرده اند (برجام را نقض نکرده اند). این در حالی است که، رییس جمهور آمریکا، که هر روز ممکن است در حالت احساساتی و روانیِ خاصی باشد، این اختیار و قدرت را دارد که تعلیق تحریم ها را لغو و دوباره تحریم های ایران را برقرار کند.

مک آدامز افزود: جنی را که از بطری بیرون آمده (آزاد شده است) دوباره نمی توان به داخل بطری بازگرداند. به ویژه روسیه و چین فقط تا زمانی که توافق (برجام) حاصل شد، با ما در رابطه با تحریم ها (ی ایران) - به علل دیپلماتیک - همراهی می کردند. این در حالی است که همانطور که شما نیز به آن اشاره کردید، اکنون آنان (روس ها) در حال تعامل و تجارت با ایران هستند. آلمان و انگلیس نیز با ایران معامله و تجارت دارند. آیا آمریکا قادر است بار دیگر با قلدری این کشورها را وادار به تحریم مجدد ایران کند؟!

ران پال افزود: به نظر من، شما در واقع به این مسئله اشاره کردید که چرا وی (ترامپ) به احتمال زیاد این کار (برهم زدن برجام) را نخواهد کرد. اگر ما بخواهیم چنین کاری کنیم، حدس می زنم که باید به تنهایی از آن توافق بیرون بیاییم، که البته برای ما بسیار صدمه زننده خواهد بود (وجهه ما را مخدوش خواهد ساخت)، زیرا دیگر کشورهای (عضو گروه 5+1) مجبور نخواهند بود که صرفاً به این علت که ما از این توافق خارج شده ایم، آنان نیز از آن خارج شوند. چنین کاری، بیش از هر چیزِ دیگر، باعث بی ثابت کردن شرایط خواهد شد. این در حالی است که ما (در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما) بهبودها و پیشرفت هایی (در تعاملاتمان) با ایرانیان داشته ایم.

به نظر من، این (توافق هسته ای) ادامه خواهد یافت و چنان که شما (مک آدامز) نیز به آن اشاره کرده اید ما در حال تجارت با آنان (فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران و امثال آن) هستیم و به نظر من این بسیار مفید است.

مک آدامز گفت: یکی دیگر از مسائلی که تیلرسون ایران را به آن متهم کرد، ادامه ی خصومت‌های این کشور با اسرائیل است. اما سؤال این است که چرا به این اشاره نمی شود که اسرائیل شاید 500 بار تهدید کرده است که ایران را بمباران می کند. تقریباً هر یک هفته در میان، اسرائیل ایران را تهدید به بمباران می کند.

تیلرسون همچنین در کنفرانس خبری خود گفت: ایرانیان در حال حرکت در مسیر شبیه شدن به کره شمالی (هسته ای شدن) هستند.

ران پال با حالتی تمسخرآمیز افزود: به نظر من، این کمی خیال پردازی (و مبالغه آمیز) است. تیلرسون صرفاً در حال توجیه سیاست های ما در قبال ایرانیان بود، همانطور که وی سیاست های ما را در قبال کره شمالی توجیه می کرد.

به یاد آورید که معاون رییس جمهور (مایک پنس) که گهگاه از جانب رییس جمهور صحبت می‌کند، درباره کره شمالی گفت: صبر راهبردی (آمریکا) باید پایان یابد.

ران پال گفت: این در حالی است که بهترین رویکرد در صحبت با سایر کشورها راهبردی آرام برای رفع مشکلات است. این در حالی است که آنان می گویند: صبر راهبردی پایان یافته است. طی 25 سالی که (پس از پایان جنگ سرد) ما با آنان (دشمنان آمریکا) کمتر جنگیده بودیم، شاید به این علت بود که ما کمی صبر داشتیم. اگر اکنون ما تمام صبر خود را کنار بگذاریم، از کنترل خارج خواهیم شد. ما می خواهیم آنان را در حدس و گمان نگه داریم. احتمالاً کره ای ها (کره شمالی) در حال حاضر نمی دانند که نیروی دریایی آمریکا به سوی آنان در حرکت است، یا در حال دور شدن از آنان است.

ران پال اضافه کرد: این بسیار زننده است که همه چیز (از سوی آمریکا) باید تقابل گرایانه و تهاجمی باشد. به نظر من، این (سیاست آمریکا) بسیار تحریک آمیز است و آنگاه ما برمی‌گردیم و می گوییم که ایرانیان ناقض حقوق و آزادی های مدنی هستند! و این در حالی است که ما با کمک افرادی مانند (مقامات) عربستان سعودی، مرگ و ویرانی را در یمن به ارمغان می آوریم.

تاکید فیون بر ائتلاف با ایران و روسیه برای مبارزه با تروریسم

فرانسوا فیون نامزد راستگرای انتخابات ریاست جمهوری فرانسه اولویت خود را در صورتی که رئیس جمهور شود، مبارزه با تروریسم و شکست دادن داعش اعلام کرد.

فیون گفت: به منظور نزدیک کردن روسیه و آمریکا به یکدیگر تلاش خواهم کرد تا با هم بتوانیم به شکلی کارآمد با تروریسم مبارزه کنیم.

فیون در سخنانی پس از حمله در پاریس، خواستار تشکیل ائتلافی با روسیه و ایران به منظور مبارزه با تروریسم و اتخاذ مواضع سخت گیرانه تر در برابر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس شد.

ایرنا:

لاوروف: روسیه، ایران و حزب الله حامی سوریه علیه تروریسم هستند

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه با تاکید بر لزوم تغییر رویکرد کشورهای غربی به مبارزه واقعی با گروههای تروریستی در سوریه، گفت: مسکو، تهران و حزب الله حامی دمشق برای مبارزه با تروریسم هستند.

لاوروف در جمع خبرنگاران گفت: وضعیت در سوریه بسیار پیچیده است و ادامه فعالیت تروریست ها وضع دشواری را در این کشور به وجود آورده است.

پایگاه خبری وزارت خارجه روسیه روز شنبه به نقل از سخنان لاوروف نوشت که ارتش سوریه با حمایت نیروی هوافضای روسیه، مستشاری نظامی ایران و اعضای جنبش حزب الله لبنان بنا به درخواست دمشق به مبارزه با تروریسم ضدسوری کمک می کنند.

وی با بیان اینکه نیروهای برخی کشورهای غربی، ائتلاف آمریکایی و ارتش ترکیه در سوریه حضور دارند، افزود: اگر توانمندی این نیروها برای مبارزه با تروریست های داعشی و جبهه النصره در سوریه متمرکز می شد، نتیجه مثبت و مطلوب بسیار زودتر به دست می آمد.

لاوروف گفت: اما در هر حال این هدف به دست نمی آید و اختلاف های شدیدی نیز بین گروههای مسلح مخالف دولت سوریه وجود دارد.

وزیر خارجه روسیه همچنین با اشاره به همکاری این کشور و آمریکا با گروههای کرد سوریه اظهار کرد که اما ترکیه این اقدام را درست نمی داند و با این گروهها مقابله می کند.

لاوروف در پایان با بیان اینکه عوامل زیادی بر وضعیت سوریه تاثیر می گذارد، اظهار کرد: تقویت آتش بس از مهم ترین مسائل است که از طریق مذاکرات سوری آستانه در پایتخت قزاقستان این امر تحقق می یابد.

وی افزود: در این مذاکرات معیارها برای افرادی که نمی خواهند در سوریه تروریست شناخته شوند، تعیین می شود.

ایران، روسیه و ترکیه بانی مذاکرات سوری آستانه هستند که از چهارم بهمن ماه تاکنون چهار دور آن در آستانه برگزار شده است.

اجرای راهبرد چند کشور غربی-عربی ضدسوری به پیشگامی آمریکا که در برگیرنده سرنگونی حکومت بشار اسد در طول شش ماه بود، هر چند شکست خورد، ولی حمایت های اطلاعاتی، مالی و تسلیحانی از دهها گروه تروریستی که همچنان ادامه دارد، سوریه را در حدود شش سال گذشته به ویرانی کشانده، جان دهها هزار غیرنظامی به ویژه زنان و کودکان را گرفته، میلیون ها آواره برجای گذاشته و از سوی دیگر، دامنه این فجایع عراق را نیز در بحران فرو برده است.

 

نظر شما