شناسهٔ خبر: 18972261 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

طرح‌های توسعه روستایی در کاهش مهاجرت به شهرها موثر نبود

صاحب‌خبر -
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اجرای طرح های توسعه ای در نواحی روستایی در کند کردن روند مهاجرت از روستا به شهر موثر نبوده است، خواهان توسعه اشتغال در این مناطق با رویکرد بوم گردی شد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی در نخستین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در سال ۹۶ اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی کارهای بسیار بزرگی مانند طرح های جهادسازندگی، راه روستایی و طرح خرید تضمینی محصولات کشاورزی اجرایی شد. اما به نظر می‌رسد این اقدام ها در کُند کردن روند مهاجرت روستا به شهر تاثیری نداشته است.
وی ادامه داد: توسعه نواحی روستایی و ایجاد اشتغال روستایی تنها از طریق رویکرد توسعه کشاورزی امکان‌پذیر نیست و ضرورت دارد از فن‌آوری‌های نوین استفاده کرد و اشتغال مبتنی بر بوم و بوم‌گردی هم مورد توجه قرار گیرد.
بوم گردی یا اکوتوریسم شاخه ای از صنعت گردشگری است که با فراهم آوردن زیرساخت ها، امکان حضور و اقامت گردشگران را در مناطق بومی و روستایی و کسانی که در یک زیست بوم خاص زندگی می کنند، فراهم
می کند . وزیر راه و شهرسازی همچنین از دبیرخانه شورای‌عالی شهرسازی و معماری خواست در نشست‌هایی با مراجع ذیربط با حوزه روستایی، موضوع توسعه روستایی با محوریت بوم گردی را مورد بررسی قرار دهد.
به گزارش ایرنا و بر اساس نتایج آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال ۹۵، در پنج سال گذشته ۴میلیون و ۷۰۹ هزار و ۱۴۹نفر در داخل کشور مهاجرت کرده اند که سهم مناطق شهری از مقصد مهاجران ۴ر۸۴درصد و مقاصد روستایی ۶ر۱۵ درصد است.
سید ابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری پیشتر اعلام کرده بود، حدود ۳۳ هزار روستا و آبادی در کشور خالی از سکنه شده اند.
در نخستین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران همچنین طرح ناحیه خرم آباد و طرح ویژه بشرویه مورد بررسی قرار گرفت و تصمیم‌گیری در مورد آنها به زودی به استانداران استان‌های لرستان و خرم‌آباد ابلاغ می شود.
پیروز حناچی دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در ابتدای بررسی طرح ویژه شهر بشرویه به سابقه موضوع اشاره کرد و گفت: برای صیانت مشترک از آثار تاریخی، طبیعی، فرهنگی و توجه به حقوق ساکنان این منطقه و بر اساس مصوبه پنجم اسفند ۱۳۸۷ شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، ضرورت تهیه طرح ویژه برای شهر بشرویه و چهار شهر دیگربا شرح خدماتی ویژه تصویب شد.
به گفته وی، طرح ویژه بشرویه مطابق مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری تهیه و به دلیل اهمیت تاریخی، فرهنگی این شهر در اولویت طرح های مورد بررسی در کمیته تخصصی معماری، طراحی شهری و بافت های واجد ارزش و کمیته فنی یک قرار گرفت.
طبق قانون همه مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران پس از اعلام توسط دبیر شورا و انتشار در روزنامه های رسمی ملاک عمل خواهد بود.

برچسب‌ها:

نظر شما