شناسهٔ خبر: 1872966 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

اخبار ویژه‌کیهان/

تعامل غرب و اقساط ۶ ماهه برای توافق ۴ ماهه

خبرگزاری تسنیم: کیهان با انتقاد از نحوه تعامل غربی ها با ایران نوشت: با وجود انجام تمام تعهدات ایران در چهار ماه اخیر، طرف غربی تنها اجازه انجام نیمی از تعهدات در حوزه آزادسازی ۲/۸ میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده کشورمان را داد.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه امروز خود، خبرهای زیر را منتشر کرد:

* آیت‌الله مهدوی‌کنی در مقابل فتنه پای انقلاب ایستاد

آیت‌الله مهدوی‌کنی(ره) مواضع صریح و روشنی علیه فتنه‌گران داشت؛ برخی نشریات زنجیره‌ای همسو با فتنه‌گران پس از رحلت آیت‌الله مهدوی‌ سعی کردند با انتشار تیتر و تصاویر مثبت نسبت به این انقلابی مجاهد و بصیر، سینه سپر کردن آن بزرگوار در برابر فتنه‌گران را پنهان کنند حال آن که ایشان چه در قول و چه در فعل کارنامه روشنی در مقابل فتنه بر جای گذاشتند. ایشان در انتخابات ریاست‌ مجلس خبرگان به اعتبار احساس تکلیف درباره این نهاد حساس و به رغم دورگزینی از ریاست، نامزد شدند و تصدی این سمت نگرانی‌ها درباره فتنه‌جویی فتنه‌گران را برطرف ساختند. در مقام اظهارنظر و موضع‌گیری نیز آن مرحوم کارنامه روشنی دارند، به نحوی که معتقد بودند « برخی گرفتار فتنه شدند و گروهی را نیز آلوده کردند. راه‌حل رفع فتنه یافتن نقطه اتکایی است که این نقطه در همه مکتب‌ها و حکومت‌ها وجود دارد و به آن اعتماد می‌کنند. مگر کسانی که بخواهند آشوب و اغتشاش برپا کنند. مصلحت هر کشور و نظامی اقتضاء می‌کند در هنگام آشوب به سمت آن فصل‌الخطاب بروند اگر چه آن فصل‌الخطاب مطابق میل ما نباشد.»

به گزارش شبکه خبر دانشجو، ایشان با خطاب قرار دادن سران فتنه مبنی بر اینکه ابتدا باید تکلیفشان را با نظام و قانون مشخص کنند که اینها را قبول دارند یا نه، فرمودند؛ «با کسانی که کفر می‌ورزند نباید رفاقت کنیم، با کافر معاند رفاقت نکنیم، این جزو وظایف ما است، اشتباهاتی که برخی‌ها انجام دادند موجب خوشحالی دشمن شد، در جریان انتخابات دشمن را شاد کردند و دشمنان برایشان کف زدند.»

آیت‌الله مهدوی‌کنی تأویل نکردن اصول را از دیگر وظایف دانست و اظهار داشت: «ما در انقلاب اسلامی اصول ثابت داریم که قابل تأویل نیست، در جریانات پس از انتخابات برخی این اصول را تاویل کردند و از مواضع خود جا به جا نمودند، یحرفون الکلم عن مواضعه، لذا اصل ولایت‌فقیه را نباید تأویل کرد... برای حفظ نظام باید پیرو ولایت بود، متاسفانه کسانی در مقام عمل پس از انتخابات کارهایی کردند که نادرست بود و به نظام ضربه زدند.»

ایشان معتقد بود: «افراد معترض موضع‌گیری‌ها و برنامه‌هایی را در روزهای پس از انتخابات اجرا کردند که در آن مقطع دشمن به این جریان امیدوار شد و وقتی دشمن به یک جریانی امیدوار می‌شود، معلوم است که آنها در مسیر انحراف افتاده‌اند. باید این قضایا زودتر جمع می‌شد و این اتهامات علیه نظام مطرح نمی‌شد تا دشمنان بیش از این شاد نمی‌شدند.»

آیت‌الله مهدوی‌کنی همچنین در تحلیل حماسه نهم دی‌ماه نیز طی مصاحبه‌ای تصریح کرد: «ملت بیدار و انقلابی ایران پس از گذشت 30 سال از انقلاب شکوهمند خود در روز عاشورای حسینی سال 88 با حادثه غیرمنتظره‌ای روبرو شد و ناگهان مشاهده کرد که گروهی به بهانه تقلب در انتخابات با شعارهای ضدانقلابی و ضدعاشورایی به صحنه آمدند و با توهین به مقدسات و رفتار و گفتار نابهنجار، عاشورای حسینی را به سخره گرفته و عملا اثبات کردند که مسئله انتخابات بهانه‌ای بیش نبوده و اینها با اساس انقلاب و دستاوردهای آن مخالفند. اقدامات اینان در این روز بزرگ قلوب تمام شیعیان و عزاداران حسینی را جریحه‌دار کرد و معلوم شد که علت اصلی این جار و جنجال، موضوع انتخابات نیست و هدف اصلی براندازی و مقابله با نظام و رهبری است.»

آیت‌الله مهدوی‌کنی(ره) با بیان اینکه مرتکبان آن خلاف بزرگ باید اظهار پشیمانی کنند، تأکید کردند: اشتباهات بسیار و پی در پی توسط آقایان در این ایام صورت گرفته است و به این خاطر نمی‌توان با تعارف و حلواحلوا کردن، قدم برداشت، لذا تاکید می‌کنم که صلح با کسانی که اظهار پشیمانی نکرده‌اند، درست نیست.»

* هاشمی از کارگزاران رفت؟ ... خب همه پدرها فوت می‌کنند!

یک عضو جدید مرکزیت حزب کارگزاران در واکنش به استعفای توأم با اعتراض محمد هاشمی گفت تمام پدرها روزی فوت می‌کنند!

در حالی که محمد هاشمی نگران از ساختارشکنی، ایجاد تشنج و تبدیل کارگزاران به حزب مشارکت را علت استعفای خود عنوان کرده، سعید لیلاز در مصاحبه با رجانیوز و در پاسخ به این سوال که آیا محمد هاشمی به خاطر حضور شما در شورای مرکزی حزب استعفا داده است؟ گفت: «نمی‌دانم. هیچ اطلاعی در این‌باره ندارم و هیچ برداشتی در این خصوص ندارم! باید از خودشان سوال کنید.»

لیلاز در ادامه و در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید محمد هاشمی در اعتراض به حضور چه کسانی در شورای مرکزی حزب استعفا داده، گفت: «آقای هاشمی اظهاراتی داشتند که باید از خودشان سوال کنید که مبنای این اظهارات چه بوده است. چون ایشان از هیچ‌کس اسم نبرده‌اند امکان دارد که افراد مختلفی را به ذهن آورد. لذا بهتر است شما از ایشان سوال کنید.»

وی ضمن تکرار حرفهای کرباسچی و خانجانی درباره اجازه نداشتن برای صحبت کردن درباره این موضوع، گفت: «ولی به هر حال هر استعفا در میان هر حزبی به خصوص در میان اعضا موسس آن حزب، ناراحت‌کننده است ولی بعید می‌دانم که تحول چشم‌گیری به خاطر این استعفا اتفاق بیفتد.»

لیلاز در ادامه در پاسخ به این سوال که محمد هاشمی یکی از پدران معنوی کارگزاران بوده و حالا احتمال دارد بعد از استعفای وی انشقاق در کارگزاران وارد شود، به بیان یک جمله اکتفا کرد: «به هر حال تمام پدرها روزی فوت می‌کنند!»

* اقساط 6 ماهه برای توافق 4ماهه و... باز هم تعامل غرب

با وجود انجام تمام تعهدات ایران در چهارماه اخیر، طرف غربی تنها اجازه انجام نیمی از تعهدات در حوزه آزادسازی 2/8 میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران را داد.

بانک مرکزی اعلام کرد قسط سوم بدهی‌های سررسید شده به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز شد.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، براساس توافق ایران و گروه 5+1 مبلغ 400 میلیون دلار بابت بدهی‌های کشور هند در قالب قسط سوم، از طریق بانک مرکزی امارات دریافت و به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منظور گردید. با احتساب واریز قسط سوم، مبلغ 1/4 میلیارد دلار از کل مبلغ 2/8 میلیارد دلار به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز شد.

براساس تمدید 4 ماهه توافق ژنو قرار بود 2/8 میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران آزاد شود اما در حالی که سررسید قسط چهارم نیز رسیده، تنها نیمی از مبلغ مذکور آزاد شده است. برخی منابع ادعا می‌کنند غرب به جای 4 ماه می‌خواهد تعهدات خود را  ظرف 6 ماه انجام دهد، حال آنکه توافق ژنو برای 4 ماه تمدید شده و نه 6 ماه!

انتهای پیام/

خبرگزاری تسنیم: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود.

نظر شما