شناسهٔ خبر: 18216323 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نشست «ایران فرهنگی در جهان امروز»، گامی برای تبدیل گفت وگو به فرهنگ ملی

تهران - ایرنا - نشست «ایران فرهنگی در جهان امروز» که شب گذشته(سه شنبه) در تالار وحدت و با حضور اصحاب فرهنگ و هنر و تعدادی از مسوولان دولتی برگزار شد، باید گام و فتح بابی برای تبدیل «گفت وگو» به یک فرهنگ ملی دانست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میربانی این نشست را برعهده داشت و هدف از برپایی آن، نظر به پنل های جداگانه ای که داشت، ایجاد یپوند و گفتمان بین حوزه های اقتصاد، دیپلماسی برجامی، محیط زیست با اصحاب فرهنگ و هنر و اندیشه بود.
پنل اول این نشست با حضور مسعود نیلی مشاور اقتصادی رییس جمهوری، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما و احمد علی نقی رییس اتحادیه چاپخانه‌داران برگزار شد.
پنل دوم نیز به علی اکبر صالحی رییس سازمان انرِژی اتمی، بهروز غریب پور کارگردان تئاتر و محمد آموزگار رئیس اتحادیه کتاب‌فروشان و ناشران تهران اختصاص یافت.
معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، فرهاد توحیدی فیلمنامه نویس و دبیر جشنواره فیلم سبز و اصغر همت مدیرعامل خانه تئاتر نیز در پنل سوم به بحث و گفت وگو پرداختند.

** بهترین مسیر تداوم حیات جامعه، گفت وگو است
این نشست با سخنرانی سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد.
وی در این نشست، از گفت وگو به عنوان بهترین مسیر برای تداوم حیات جامعه یاد کرد و افزود: اهالی فرهنگ و هنر انسان هایی با فضیلت، با معرفت، با اخلاق و دارای طبیعتی انسانی هستند و سرمایه های ملی محسوب می شوند.
عضو کابینه دولت ادامه داد: مبنای شعار دولت یازدهم گفت وگو بوده است؛ در گفت وگو، انتقاد و درک متقابل وجود دارد که همگی سبب کاهش تنش ها در جامعه خواهد شد.
صالحی امیری افزود: چهار کانون اثربخش در هر جامعه ای وجود دارد که شامل نخبگان ، اصحاب هنر، مردم و رسانه ها می شود. در این بین، رسانه ها با انتقال نگاه نخبگان به دولتمردان و بالعکس، حلقه واسط قدرت و مردم هستند.
وی از مردم به عنوان کانون بزرگ و اقیانوس بیکران یاد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تجربه های جهانی نشان می دهد برای داشتن جامعه ای سالم و کلی نگر، نیازمند تعامل این چهار کانون هستیم. تعامل این کانون ها ارتباط حاکمیت با مردم را تسهیل می کند.
صالحی امیری گفت: به جای اینکه در شرایط غیر اخلاقی سخن بگوییم، باید در فضای گفت وگو مشکلات جامعه را حل کنیم. جامعه ای که گفت وگو در آن وجود دارد خشونت از آن خارج می شود و در نتیجه، فضیلت های اخلاقی افزایش پیدا می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هنرمندان، اصحاب سینما، موسیقی و رسانه در گفت وگوهای مستقل به نتایج موثرتر دست می یابند افزود: گفت وگو باید به یک فرهنگ ملی تبدیل شود و تخریب ها کاهش یابد.

** پنل اول، گفت وگوی اقتصاد و فرهنگ و هنر
پس از سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با دعوت مجری، مسعود نیلی مشاور اقتصادی رییس جمهوری، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما و احمد علی نقی رییس اتحادیه چاپخانه‌داران برای اجرای پنل اول دعوت شدند.
منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما در این پنل، کسب اسکار را افتخاری برای سینما دانست و از مدعوین خواست برای اصغر فرهادی و تیم وی و نیز هرکسی که برای ایران افتخار آفرینی می کند، دست بزنند.
وی همچنین دریافت جایزه اسکار توسط اصغر فرهادی را تعظیم جهان به ادب و هنر ایرانی دانست.
پس از شاهسواری، نوبت به احمد علی نقی رییس اتحادیه چاپخانه‌داران رسید که وی با مخاطب قرار دادن نیلی و با بیان اینکه امروز صنعت چاپ در سراشیبی رکود و مرگ است و شاهد 14 هزار میلیارد تومان ورود کالای چاپی به کشور هستیم، از وی پرسید، دولت چه سیاستی را برای رشد این صنعت در دست دارد؟
مشاور اقتصادی رییس جمهوری نیز پاسخ داد: دولت یازدهم و‌ از پاییز 1393، سالیانه یک میلیون و 200 هزار نفر یعنی 2برابر گذشته، متقاضی شغل بودند.
وی افزود: بین سال 1384 تا 1393 به طور متوسط سالیانه 60 هزار نفر وارد بازار کار شدند.
نیلی ادامه داد: به دلیل ورود متولدان دهه 60 به بازار کار، دولت یازدهم با حجم زیادی از نیروی متقاضی شغل روبرو شد.
به گفته وی، گرچه ایجاد سالیانه 700 هزار شغل کنونی یک رکورد به شمار می رود اما پاسخگوی همه متقاضیان نیست و به همین سبب، شمار بیکاران در حال افزایش است.
مشاور اقتصادی رییس جمهوری اعلام کرد در سال 1390 متوسط درآمد نفتی ماهیانه ایران 10 میلیارد دلار و درآمد کل آن سال بیش از 120 میلیارد دلار بود.
وی ادامه داد: در دی ماه پارسال پیش از اجرای توافق هسته ای (برنامه جامع اقدام مشترک - برجام) درآمد نفتی کمتر از یک میلیارد دلار شد و پارسال کل درآمد صادرات نفت 24 میلیارد دلار بود.
به گفته وی، در دوران وفور درآمدهای نفتی شبیه ونزوئلا کشور اداره شد و اگر آن رویه ادامه می یافت اکنون تورم ایران مانند آن کشور به 1200 درصد می رسید.

** فرهنگ به اقتصاد درونزای خود متکی است
مدیرعامل خانه سینما نیز در این نشست گفت: بخش فرهنگ و هنر به اقتصاد درونزای خود متکی است اما همواره از سوی دولتمردان مورد بی توجهی قرار گرفته است.
به گفته وی، فروش سینمای ایران از ۳۱۰ میلیارد ریال سال ۱۳۹۲ به بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تا اسفند ۱۳۹۵ رسیده است.
شاهسواری ادامه داد: گردش مالی صنعت موسیقی نیز پارسال به ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال رسید اما هنوز بیش از یک هزار شهر فاقد سالن سینما و تئاتر است.
وی افزود: اکنون نگاه به جهان پیرامونی تغییر کرده و ما هم باید تغییر کنیم.

** پنل دوم، گفت وگوی برجامی با فرهنگ و هنر
پنل دوم با حضور علی اکبر صالحی رییس سازمان انرِژی اتمی، بهروز غریب پور کارگردان تئاتر و محمد آموزگار رئیس اتحادیه کتاب‌فروشان و ناشران تهران برگزار شد.
بهروز غریب پور کارگردان اپرای عروسکی «مولوی» باب سخن را با طنز آغاز کرد و رو به علی اکبر صالحی گفت: خوشحالیم که آقای صالحی امیری در بین ما هستند در نه در سیمان و بتن. اغلب تهدید کنندگانی داریم که می خواهند ما را در سیمان و بتن ببینند اما خدا نخواست.
وی با بیان اینکه حرف های بسیاری برای گفتن داریم اما فضای مفاهمه کم است، افزود: من نمی دانم در کابینه دکتر روحانی چه کسی آواز می خواند، می ترسم بگوییم چه کسی ساز می زند، می ترسم سووال کنم کدام یک همراه زن و بچه به سینما می روند، کدام یک کتاب های جدید را می خوانند و کدامیک تئاترهای جدید را
دیده اند و کدام یک به گالری های تهران رفته اند.
غریب پور ادامه داد: بقای کابینه ها هشت سال است اما ماندن در قلب اهل هنر، معنای واقعی آن می شود حجت الاسلام دعایی که بدون دعوت همه را سرافراز می کنند.
وی افزود: خوشحالم که در خدمت دانشمندی بزرگ هستم و امیدوارم دکتر صالحی امیری در چهار سال بعد تشریف داشته باشند تا این جلسات ناکام نماند.
سپس محمد آموزگار رئیس اتحادیه کتاب‌فروشان و ناشران تهران از دکتر صالحی پرسید، برای برجام چقدر برنامه ریزی شده بود و به چه میزان اتفاقی بوده است؟

** صالحی صنعت هسته ای با قدرت درحال پیشرفت است
رئیس سازمان انرژی اتمی نیز در پاسخ افزود: مذاکرات هسته ای زمانی که به نتیجه رسید برای شخص بنده بسیار غرور آفرین بود، زیرا به پشتوانه مردم توانستیم موفق شویم.
صالحی با اشاره به اینکه صنعت هسته ای در وضعیت بسیار مطلوبی به سر می برد، افزود: نباید انتظار داشته باشیم، وضعیت اشتغال و معیشت نیز در مدت کوتاه حل و فصل شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص مذاکرات هسته ای و برجام و اینکه چرا مذاکرات به وجود آمد و مورد چالش قرار گرفت، اظهار کرد: اینکه عده ای می گویند، برجام چه کار کرده،حرف بی انصافی است. برجام منجر شده است که امروز در زمینه نفتی، حمل و نقل دریایی بسیار موفق باشیم.
وی با بیان اینکه در خیلی از مواقع در ظرفیت های شخصی و اجتماعی دچار اوهام می شویم و همین ما را دچار مشکل می کند، گفت: امید یکی از محرک های اجتماعی و فردی است و باید همواره امیدوارانه به آینده بنگریم، باید توجه کنیم که ما یک ملت داریم و یک دولت، اما همواره ملت از دولت می پرسند، اما باید دولت ها نیز گاها از مردم مطالبه کنند.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به اینکه هنر در جامعه به مفهوم ایجاد زمینه چرخش همه امور به مفهوم نرم و آسان است، افزود: انقلاب مانند موجود زنده است، قطعا رخدادها در انقلاب نیز برآیندی از محرک ها هستند.
وی گفت: پس از انقلاب تلاش کردیم به سمت بالندگی حرکت کنیم، در این مسیر نیز با موانعی مواجه هستیم، اما ملت ما توانسته با تدبیر از تمام این گردنه ها عبور کند.
صالحی با بیان اینکه در تحلیل انقلاب باید همواره به تقدیر و تدبیر توجه کرد، افزود: ملت ما در تاریخ بسیار با ثبات بوده است، پس از انقلاب نیز در مسیر بالندگی حرکت کردیم، اما از این پس باید در مسیر فرهیختگی حرکت کنیم.
معاون رئیس جمهوری درباره دلیل و چرایی به وجود آمدن پرونده هسته ای ایران گفت:موضوع پرونده هسته ای ایران به دلیل انقلاب و ایدئولوژی انقلاب بود و دشمنان به دلیل شیوه و نشر حکمرانی انقلابی با کشور ما مقابله می کنند.
وی ادامه داد: دشمنان در برابر ما راه جنگ، نزاع داخلی، تحریم و حتی تهدید را هم پیش گرفتند و درآخر نیز از در تعامل وارد شدند تا بتوانند از این طریق به ما نفوذ کنند.
صالحی همچنین در خصوص تعداد سانتریفیوژها گفت: امروز به اندازه نیاز و ظرفیت خود این محصول را داریم و نیازی نبود 20 هزار سانتریفیوژ را حفظ کنیم.

** دیپلمات های مانند دکتر ظریف خوی تئاتری دارند
بهروز غریب پور پس از پایان سخنان صالحی گفت: در آیین مذاکرات، بازیگری خیلی مهم است و در اختتامیه جشنواره فیلم فجر قدرت بازیگری آقای ظریف را دیدم که وقتی خواست اسم یکی از برگزیدگان را اعلام کند چنان با تبحر گفت، این جایزه می رسد به ... که من فکر کردم او مجری یا تئاتری بوده است.
کارگردان نمایش اپرای عروسکی «عاشورا» سپس به «قوام» به عنوان یکی شخصیت سیاسی اشاره کرد و گفت: کاری به تفکر قوام ندارم اما شخصی ماند قوام با دیکتاتوری مخوفی مانند استالین و رژیم خونخواری مانند اتحاد جاهیر شوروی سوسیالیستی بازیگری کرد.
وی افزود: چه بسا به گذشته آقای ظریف و قوام یا دیگر دیپلمات ها برگردیم، می بینیم اینها خوی تئاتری، اجتماعی و گفت وگو دارند.
غریب پور با اشاره به مراسم اسکار ادامه داد: همین به روی صحنه رفتن فیروز نادری و انوشه انصاری در مراسم اسکار و نرفتن فرهادی به این مراسم یعنی اینکه ما جامعه هنری دیپلماسی را بلد هستیم.

** پنل سوم، گفت وگوی محیط زیست و فرهنگ و هنر
معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، فرهاد توحیدی فیلمنامه نویس و دبیر جشنواره فیلم سبز و اصغر همت مدیرعامل خانه تئاتر به بحث و گفت وگو پرداختند.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در این نشست گفت: در سال های قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، فشارهای زیاد بر طبیعت موجب بحرانی شدن وضعیت آب، آلودگی هوا، خشک شدن تالاب ها و از بین رفتن جنگل ها و مراتع شده بود.
وی با بیان اینکه این دولت میراث دار شرایط بحرانی محیط زیستی کشور شد، اظهار کرد: اگر قرار است توسعه اتفاق بیفتد باید مطالعات ارزیابی زیست محیطی داشته باشد که در این دولت تمام پروژه ها با داشتن گزارش ارزیابی زیست محیطی اجازه اجرایی شدن دارند در حالی که در دوره قبل این نگاه به محیط زیست وجود نداشت.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: همین نگاه موجب شد تا امروز با پروژه های نیمه تمام زیادی که ارزیابی زیست محیطی ندارند مواجه باشیم.
وی تاکید کرد: اما در دولت یازدهم با تشکیل شورای محیط زیست و طرح موضوعات مختلف به صورت گسترده در این حوزه شاهد تحول زیادی در عرصه محیط زیست هستیم.
ابتکار به ردپای اکولوژیک اشاره کرد و گفت: امروزه ردپای اکولوژیک بیشتر از توان زمین و طبیعت است، با ردپایی که تاکنون بر جای گذاشته ایم، به دو و نیم کره زمین برای زیست نیاز داریم که ادامه این روند جبران ناپذیر خواهد بود بنابراین باید الگوی مصرف اصلاح شود.
وی به برخی تعارضات در عرصه محیط زیست هم اشاره کرد و افزود: توسعه با طبیعت به گونه ای تعارض دارد، همچنین رفتارهای امروز ما ایرانیان با طبیعت و محیط زیست تا حدودی با فرهنگ غنی تاریخ ایران سازگاری ندارد، بخشی به عملکرد دولت و بخشی به رفتار عموم جامعه بر می گردد.
ابتکار با بیان اینکه تا حدودی از فرهنگ غنی خود فاصله گرفتیم، گفت: این در الگوی مصرف آب در کشور دیده می شود، ما چهار برابر دنیا آب و چهار تا پنج برابر دنیا انرژی مصرف می کنیم، همچنین یک سوم غذا از مزرعه تا سفره هدر می رود و این یعنی 27.5 میلیارد مترمکعب آب را هدر می دهیم.
وی به آلودگی هوا به عنوان یکی از معضلات اصلی زیست محیطی کشور اشاره کرد و گفت: با روی کار آمدن دولت یازدهم اقدامات خوبی از جمله اصلاح کیفیت سوخت، حذف بنزین پتروشیمی و استاندارد کردن خودروهای داخلی برای کاهش آلودگی هوا انجام شد که نتایج خوبی به همراه داشته است.
معاون رییس جمهوری افزود: 48 پروژه بزرگ در بخش های مختلف مانند صنعت، راه و ساختمان در قالب برنامه مقابله با آلودگی هوا در تهران و هفت کلانشهر دیگر اجرا شد.
وی ادامه داد: در سال 92 تا 9 اسفند، 194 روز سالم و پاک بود که در سالجاری در مدت مشابه 259 روز سالم و پاک بوده است، تعداد روزهای سالم در اصفهان نیز سه برابر شد.
ابتکار گفت: در سال 92 نیروگاه های کشور تا 43 درصد از مازوت برای سوخت استفاده می کردند اما با اقدامات صورت گرفته امسال نیروگاه ها حدود 5 تا 6 درصی بیشتر مازوت مصرف نکردند ، دو نیروگاه در اصفهان وجود دارد که هر دو گازسوز شده اند.
وی تاکید کرد: اهواز اکنون سخت ترین شرایط را دارد ، البته تعداد روزهای سالم در این شهر نیز رو به افزایش است اما توفان های گرد و غبار مساله را سخت تر کرده است.
ابتکار گفت: تغییر اقلیم در حال رخ دادن است و ایران کشوری است که بیشترین تاثیر را از تغییر اقلیم دارد، این روند موجب زیاد شدن کانون های گرد و غبار می شود.
وی افزود: بیشتر این گرد و غبارها از عراق وارد کشور می شود که ناامنی در این کشور راه های مقابله با این کانون ها را دشوار کرده است، همچنین ترکیه با احداث 15 سد و حبس 37 میلیارد متر مکعب آب دجله و فرات به کانون های گرد و غبار دامن زده است.
ابتکار ادامه داد: در سال 92 برای مذاکره در زمینه ریزگردها به عراق سفر کردم و در بخشی از کربلا درختکاری انجام دادیم که امکان ادامه آن وجود داشت اما در همان شرایط اعلام کردند که نیروهای تکفیری نزدیک بغداد رسیده اند و نظام عراق به هم ریخت که امیدواریم با آزاد سازی آن مناطق روند درختکاری دوباره ادامه یابد.
وی افزود: بعد از آن به سراغ سازمان ملل رفتیم، دو قطعنامه در خصوص ریزگردها صادر شد و امروز گرد و غبار موضوع اصلی سازمان ملل شده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: از آنجا که مسائل محیط زیستی جهانی است در تلاشیم یک برنامه اجرایی با سازمان های جهانی داشته باشیم.
وی گفت: عراق هشت میلیون هکتار کانون گرد و غبار دارد که 3 کانون که اصلی ترین هستند در منطقه درگیری با داعش، مرکز عراق و تالاب های جنوبی آن واقع شده اند. زمانی که یکی از کانون ها فعال می شود 50 تا 100 کیلومتر و تا ارتفاع هشت کیلومتر گرد و غبار به هوا بلند می شود .
ابتکار افزود: البته در داخل کشور هم کانون های گرد و غبار وجود دارد، در خوزستان 400 هزار هکتار کانون گرد و غبار وجود دارد که 40 هزار هکتار آن بحرانی است، جنوب خوزستان 17 سال بارندگی نداشت، سال گذشته 8 هزار هکتار نهالکاری شد اما باید اقدامات بیشتری صورت گیرد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: تمام نقاط کشور از لحاظ کانون های گرد و غبار شناسایی شد، تمام نقاط در خوزستان نسبت به پخش سیلاب و یا نهال کاری مشخص شد.
ابتکار در ادامه به گرم شدن زمین اشاره کرد و گفت: افزایش دمای میانگین زمین تا 1.8 درجه سلیسیوس مطرح است اما نگرانی این است که به 2 درجه نرسد در حالی که در کشور خود ما، افزایش دما از متوسط جهانی بیشتر شده است.
وی افزود: با این روند باید آماده باشیم تا بتوانیم تاب آوری داشته باشیم نه اینکه عقب نشینی کنیم بلکه باید جوامع را با این واقعیت آشنا و آنها را آماده کنیم وبعد اقدامات لازم را انجام دهیم.
همچنین به گفته وی، در تولید پسماند و هدر دادن منابع نیز از استاندارد جهانی بالاتر هستیم.
ابتکار به نقش سمن ها در این زمینه اشاره کرد و گفت: در دوره خاتمی رشد تشکل ها بسیار افتخار آفرین بود اما در دوره ای فضا بسته شد. اما اکنون دوباره فضای خوبی ایجاد شده و تشکل های زیست محیطی از حدود 300 تا در سال 92 اکنون به 800 تشکل افزایش یافته است، تشکل ها در عرصه هنر و فرهنگ بازوی محیط زیست هستند.
وی با اشاره به تالاب هورالعظیم گفت: این تالاب در سال 92 برای اکتشاف نفت خشک شده بود اما با اقدامات صورت گرفته و همکاری وزارت نفت و مرزبانی دایک های مرزی برداشته شد و تاکنون 4 میلیارد متر مکعب آب شیرین وارد تالاب شده است. اکنون 70 درصد تالاب آبگیری شده است.
ابتکار تاکید کرد: برخی این اقدامات را نمی بینند که البته این ندیدن با هدف زیر سوال بردن دولت انجام می شود.
وی همچنین به دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: این دریاچه در سال 92 کم مانده بود که به طور کامل نابود شود اما امروز تراز منفی آب آن به تراز مثبت رسیده و 6 سانتیمتر نسبت به سال گذشته افزایش تراز داشته است ، برداشت های بی رویه از منابع آبی، چاه های غیر مجاز، کشاورزی ناپایدار و الگوی کشت نادرست برخی از عوامل تهدید دریاچه ارومیه بود.
ابتکار افزود: هامون نیز وضعیت خوبی نداشت، سدهایی در مسیر راه این تالاب ایجاد شده بود اما با روی کارآمدن دولت یازدهم این موانع برداشته شد و علاوه بر این که از هیرمند آب وارد تالاب شد از رود فراه نیز به بستر تالاب رسید.
وی به تالاب گاوخونی اشاره کرد و گفت: این تالاب در سال 92 کاملا خشک شده بود به مدت 10 سال آب به این تالاب نرسیده بود و حقابه آن تامین نشده بود ، هرچند هنوز هم زاینده رود در برخی موارد خشک است اما کاری کردیم حداقل سالی سه بار حقابه به تالاب برسد و امسال کانون گرد و غبار در منطقه نبود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد:اهمیت یک تالاب 200 برابر یک زمین کشاورزی ارزش اقتصادی دارد.
وی اظهار کرد: برخی می گویند شما دروغ می گویید و کاری انجام نداده اید ، عکس های ماهواری وجود دارد و همه چیز را در تالاب ها نشان می دهد .
ابتکار گفت: 11 درصد خاک کشور جزو مناطق حفاظت شده تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد که از لحاظ تنوع زیستی بسیار غنی هستند.
معاون رییس جمهوری اظهار کرد: همانطور که از لحاظ تنوع فرهنگی رتبه بالایی در جهان داریم از لحاط تنوع زیستی هم رتبه بالایی داریم.
فرهاد توحیدی دبیر جشنواره فیلم سبز نیز در این نشست گفت: آقای روحانی سال گذشته در کنفرانس سازمان ملل درباره پدیده گرد و غبار سخنرانی کرد، همچنین دولت خود را دولت محیط زیستی معرفی کرده است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز سیاست های کلی نظام در زمینه محیط زیست را صادر کردند، بنابراین چگونه می شود هم دولت محیط زیستی باشد و هم سیاست های کلی ابلاغ شود اما مشکلات تا این حد باشد و منابع تخصیص نیابد.
توحیدی اظهار کرد: با بحران ریزگردها مواجه هستیم که باید در این شرایط با این بحران مقابله و منابع آبی را مدیریت کنیم، در هیات دولت در حوزه محیط زیست مسوولست مشترک دارید اما به نظر می رسد تعارض مدیریتی وجود دارد و گویی این دو مقوله همدیگر را خنثی می کنند.
همچنین اصغر همت مدیر عامل خانه تئاتر در این نشست گفت: سال گذشته پیامی برای من ارسال شد که «شما چه پیشنهادی برای خانم ابتکار دارید» و جواب دادم خانم ابتکار می داند اما نمی تواند.
وی تاکید کرد: چه خوب است که این قدرت وجود داشته باشد که برخی مسائل به راحتی مطرح شود، مثلا سازمان محیط زیست به شهرداری بگوید فلسفه ایجاد طرح ترافیک چیست؟ اگر کاهش ترافیک است چرا طرح ورود به این محدوده را می فروشید؟
همت گفت: سازمان محیط زیست به جشنواره فیلم سبز ورود کرد اما زیاد موفق نبود، به تئاتر ورود نکردید در حالیکه برای کار فضای بهتری دارد.
مدیر عامل خانه تئاتر افزود: شما نمی توانید نقش فرهنگ و هنر را در حل و فصل مشکلات جامعه نادیده بگیرید و چه خوب است حرف ها به عمل تبدیل شود.
نشست «ایران فرهنگی در جهان امروز» شب گذشته با حضور حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی، علی مرادخانی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خدادی مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی، مجید ملانوروزی مدیر اداره کل هنرهای تجسمی، حبیب ایل بیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی شفیعی مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی، مصطفی کواکبیان نماینده مجلس شورای اسلامی، سید طه هاشمی معاون فرهنگی دانشگاه ازاد اسلامی و جمعی از مسوولان فرهنگی و هنری برگزار شد.
لوریس چکناواریان، محمد مهدی عسگرپور، علی سرتیپی، فرشته طائرپور، علیرضا افتخاری، فریدون شهبازی، سیامک اطلسی، فرییا کوثری، رضا ناجی، دانیال عبادی، اسماعیل خلج، قطب الدین صادقی، سیروس الوند، سهیل معینی، محمد متوسلانی، بهروز بقایی، مسعود دلخواه،‌ سعید شهروز، محمد فیلی، ناصر آقایی و محمود بصری نیز از جمله هنرمندان حاضر در این نشست بودند.
در این نشست اسماعیل امینی به شعر خوانی پرداخت و قاسم رفعتی برای حاضران تصنیف را اجرا کرد.
فراهنگ ** گزارش از: امید غیاثوند

انتهای پیام /*

نظر شما