شناسهٔ خبر: 18181291 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

رئیس موسسه مطالعات استراتژیک افغانستان:

پاکستان در مبارزه با تروریسم صادق نیست

جوان آنلاين

حملات تروریستی در خاک پاکستان که ارتش این کشور از یک سو در داخل پاکستان عملیات رد الفساد آغاز کرد و از سوی دیگر مرزهای خود را با افغانستان بسته و افغانستان را به دخالت در این حملات متهم کرد.

صاحب‌خبر -

 به گزارش «جوان» به نقل از روابط عمومی معاونت برون مرزی، غلام جیلانی زواک ، رییس شبکه تلویزیونی کابل نیوز و رئیس موسسه مطالعات استراتژیک افغانستان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار رادیو پشتوی معاونت برون مرزی در ارزیابی روابط این دو کشور همسایه گفت : همسایه لفظ شیرینی است همیشه در غم و شادی همسایه شریک است ولی متاسفانه همسایه ما مانند همسایه فلسطین یعنی اسراییل است. همسایه ای که تمام عمر نه تنها علیه افغانستان بلکه علیه تمام همسایه ها توطئه کرده است . همسایه ما از سوی انگلیسی ها به همین هدف یعنی پیشرفت اهداف انگلیسی ساخته شده است. پاکستان در مبارزه با تروریسم صادق نیست افغانستان را متهم می کند ، همه اینها را برای سرپوش گذاشتن به اعمال و نیت خود انجام می دهد چون پاکستان در مبارزه با تروریسم صادق نیست و کماکان می خواهد از گروههای تروریستی برای رسیدن به اهداف سیاسی و استراتژیک استفاده می کند .

وی افزود : فردی که در لاهور انفجار انجام داده بود در منطقه لوارگی ( در داخل مناطق قبایلی پاکستان) کشته شد. این نشان می دهد که مراکز تروریستها نه در افغانستان بلکه در خود پاکستان است . تا زمانی که پاکستان از حمایت طالبان دست برندارد و از این سیاست که از برخی گروهها علیه افغانستان و یا کشمیر استفاده می کند و یا گروههای که برای نفاق و درگیری های مذهبی زمینه را هموار می کند، دست برندارد تروریسم به پایان نخواهد رسید .

رییس شبکه تلویزیونی کابل نیوز و رئیس موسسه مطالعات استراتژیک افغانستان گفت : در کویته و سایر مناطق عده ای را فقط به این گناه که هزاره و شیعه هستند می کشند و همه این عوامل در داخل پاکستان هستند و رهبری آنها در داخل پاکستان است و علیه آنها هیچ عملیات صورت نمی گیرد بلکه این تروریستها بیشترین آرا را برای نواز شریف جلب می کنند و از دوستان نزدیک وی هستند. در این میان مردم بیچاره پاکستان قربانی می شوند . اینها فقط برای فریب افکار عمومی خود کشورهای دیگر را متهم می کنند و یا عملیات می کنند. شما می دانید که عملیات ضرب عضب دو سال به طول انجامید اما بعد از آن در چهار ایالت پاکستان در ظرف چهار روز هشت حمله تروریستی انجام شد این نشان داد که عملیات ضرب عضب ناکام بود به این خاطر که اینها منابع تروریسم را از بین نمی برند و آنها را نگه می دارند و یک فضای مصنوعی ایجاد می کنند.

وی در ادامه افزود : از سوی دیگر پاکستان در این اواخر تلاش خود را برای ضم کردن مناطق قبایلی به پاکستان شروع کرده است و برای این کار هم به مردم قبایل و هم به افغانستان فشار می آورد تا با آنها معامله کند. بنا بر این همه بر می گردد به بازی منافقانه پاکستان ، که نه دیروز و نه امروز برای ریشه کنی تروریسم گام برنداشته است و به اشاره و دیکته امریکا از تروریسم حمایت می کند . چون بازی اصلی مال امریکاست و پاکستان مجری بازی امریکا در منطقه می باشد .

غلام جیلانی زواک تصریح کرد :   اینها به بهانه مبارزه با تروریسم به منطقه آمده اند اگر اینها قصد ریشه کنی تروریسم را داشتند باید بگویم که از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ افغانستان کاملا امن بود و ما بدون خطر به هر منطقه افغانستان سفر می کردیم ، ولی اینها بودند که طالبان را مجبور کردند که دوباره دست به سلاح بردارند و خانه های مردم را بمباران کردند و کسانی که در خانه آرام نشسته بودند آنها هم مجبور شدند دست به سلاح ببرند. اینها مردم مورد اهانت قراردادن و دستگیر  کردند و دوباره جنگ را آغاز کردند . بنابراین همانگونه که پاکستان اهداف ظاهری و باطنی آن مختلف است امریکا هم ظاهرا شعار مبارزه با تروریسم را می داند ولی در واقع به تروریسم دامن می زند . حضور امریکا باعث شد که طالبان تقویت شوند و حتی بستر برای زاییده شدن داعش فراهم شد و الان حتی اتفاق نظر بر اینست که داعش کار امریکاست . جامعه جهانی الان به این نتیجه رسیده است که امریکا از گروههای تروریستی از جمله داعش برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کند این کار را در عراق و سوریه هم انجام داد ولی چون آنجا روسیه و ایران ائتلاف کرده و جلوی داعش را گرفت ، امریکا می خواهد پروژه داعش را در افغانستان اجرا کند بنا براین حضور امریکا نه برای مبارزه با تروریسم بلکه برای رسیدن به اهداف خود می باشد و در واقع امریکا و پاکستان عامل افزایش و گسترش تروریسم هستند.

وی اشاره کرد :  دولت افغانستان با امریکا پیمان امنیتی امضا کرده و روابط نزدیک دارد تبعا در داخل دولت افغانستان امریکا نفوذ داشته و در اجرای پروسه امریکایی به این کشور کمک می کنند. در داخل پارلمان افغانستان روی این مساله بحث شده و برخی از نمایندگان با صراحت این مساله را مطرح کرد که در داخل دولت و حتی شورای امنیت افغانستان کسانی هستند که داعش را تقویت می کنند . این نمایندگان گفتند که برای این ادعا اسناد دارند. دولت چرا از اینها نمی پرسد که اسناد شما کجاست و اگر اینها اسناد ندارد دولت باید آنها را بخاطر دروغگویی و مخدوش کردن چهره دولت مجازات کند . اما دولت این کار را نمی کند . نه تنها دکتر قدیر معاون پارلمان این اتهامات را مطرح کرد بلکه کسانی دیگر هم آنرا مطرح کردند و این شک تقویت شده است که متحدان امریکا در منطقه و در داخل دولت درراستای اجرای طرحهای امریکا از جمله داعش کمک و همکاری می کنند. دولت افغانستان لازم است که این اتهامات را بررسی و رد کند.

وی تاکید کرد : متاسفانه هیچ روزنه ای از صلح دیده نمی شود نه تنها امریکا خواهان صلح نیست بلکه طالبان هم در حال حاضر خواهان صلح نیستند، طالبان در حال حاضر در وضعیتی هستند که فکر می کنند ادامه جنگ به نفع آنهاست و صلح به ضرر آنهاست. در خیلی از مناطق داعش وجود دارد و در فرصت مناسب شاید در شمال افغانستان هم ابراز وجود کنند. بنابراین در حال حاضر تنها طالبان نیستند که بتوانند تصمیم به صلح و امنیت در افغانستان بگیرند بلکه قدرتهای دیگر هم مطرح شده اند و از سوی دیگر پاکستان هم طالبان را زیر فشار قرار داده است و همه اینها طالبان را وادار می کند که جنگ را ادامه دهد . امریکا هم خواهان ادامه جنگ است و در واقع طالبان برای اهداف امریکا مورد استفاده قرار می گیرند، جنگی که طالبان براه انداخته اند، همانگونه که جنگ امریکا علیه تروریسم نیست، جنگ طالبان هم علیه امریکا نیست بلکه به نفع امریکا  تمام می شود.

در ادامه گفتگوی خود گفت : به این ترتیب امید صلح خیلی کمرنگ است. فقط یک راه وجود دارد و آن اینکه کشورهای منطقه و جهان یک ائتلاف تشکیل دهند و یک فشار مضاعف بر امریکا وارد کنند که جلوی بازی امریکا را بگیرند و این کشورها به دولت افغانستان به نوعی همکاری و کمک کنند که دولت از امریکا بخواهد این بازی را پایان دهد. دولت افغانستان باید حمایت شود تا تکیه آن به امریکا پایان یابد .

 

نظر شما