شناسهٔ خبر: 18161690 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

یک تیر و چند نشان دولت یازدهم در تامین گاز مازندران

ساری-ایرنا -خط 42اینچ گاز رسانی دامغان-کیاسر-ساری به مثابه یک تیرو چند نشان دولت تدبیر و امید است که علاوه بر گذراز توقف واردات گاز ترکمنستان ،پایداری گازمشترکان خانگی و صنعتی ، حذف شدن مصرف سوخت فسیلی و برداشت چوب از جنگل توسط روستانشینان حاشیه جنگل ها را نیز به دنبال دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا ،عملیات لوله کشی 42اینچ گاز رسانی دامغان - کیاسر - ساری به طول 170 کیلومتر با سرمایه گذاری هزار میلیارد تومان یکی از طرح های راهبردی حوزه تامین انرژی در استان مازندران است که به همت دولت یازدهم با پیشرفت فیزیکی بیش از 70درصد در حال انجام است.
از سه سال پیش تاکنون تمام همت و تلاش دولت تدبیر و امید در اجرایی شدن طرح خط انتقال گاز دامغان- کیاسر - ساری معطوف شده است و امروز پس از حدود 2ماه از قطع شدن واردات گاز شرکت ترکمن گاز و پشت سر گذاشتن سرمای زمستان 95، می توان گفت که تا قبل از آغاز زمستان آینده ،با جریان گاز در این خط لوله، مشکل افت و یا قطعی گاز برای مشترکان استان مازندران پایان می یابد.
با دستور صریح وزیر نفت و با پیگیری جدی مدیران شرکت ملی گاز ایران ،اعتبار کامل و مورد نیاز برای اتمام این طرح تامین شده است و اکنون لوله های مورد نیاز به منطقه حمل و چندین پیمانکار مشغول کار هستند.
**حدود 2برابر شدن ظرفیت تامین گاز طبیعی مازندران
در حال حاضر متوسط روزانه مصرف گاز در استان مازندران 22تا 26میلیون متر مکعب است که این مقدار مصرف در اوج روزهای سرد فصل زمستان که دمای هوای استان 5تا 14درجه سانتی گراد زیر صفر شد به حدود 30 میلیون مترمکعب رسیده است.
با همت بلند مردم و مدیریت صحیح و جهادی دولت برغم توقف واردات روزانه حدود 10میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان از طریق ایستگاه دشت شاد گرگان ، مشکلی در تامین مشترکان گاز خانگی مازندران در 2 ماه اخیر بوجود نیامده است.
به طور یقین عملیاتی شدن طرح دامغان - ساری ،نه تنها وابستگی به گاز ترکمنستان قطع می شود ، حتی نیاز گاز از طریق لوله های گرگان و رشت نیز کم خواهد شدو مازاد مصرف گاز در استان مازندران زمینه ای برای تامین سوخت واحدهای بزرگ صنعتی و تولیدی است.
با جریان روزانه 40میلیون متر مکعب گاز در خط لوله 42اینچ دامغان - ساری، علاوه بر اینکه کارخانه های سیمان، صنایع چوب و کاغذ و نیروگاه نکا که نیاز مصرف روزانه این سه کارخانه 13میلیون متر مکعب است ،برای همیشه برطرف می شود، گاز مورد نیاز برای یک واحد پتروشیمی نیز تامین می شود.
این بدان معنی است که از زمستان سال آینده نه تنها پایداری گاز برای مشترکان خانگی تضمین می شود، بلکه واحد های صنعتی و تولیدی مازندران که در زمان افت فشار به سوخت جایگزین فسیلی از جمله گازوئیل شیفت می شدند ،دیگر از سوخت گران قیمت و آلوده کننده زیست محیطی استفاده نخواهند کرد.
بر اساس آمار شرکت گاز مازندران 70درصد گاز مصرفی در استان برای مشترکان خانگی و 30 درصد برای واحد های صنعتی و تولیدی است.
** برخورداری 2 شهر کیاسر و فریم و 160 روستای چهاردانگه و دودانگه از نعمت گاز
به گزارش ایرنا،از آنجاییکه بیشتر روستاهای 2 بخش چهار دانگه و دو دانگه جنوب ساری در حاشیه و دل جنگل ها ساکن هستند و همچنان علاوه بر سوخت فسیلی از بخاری های چوبی برای تامین انرژی گرمایی و پخت و پز استفاده می کنند، با اجرای طرح خط 42اینچ دامغان - ساری که از کنار این بخش ها عبور می کند ،این روستاها از نعمت گاز برخوردار می شوند.
با توجه به اینکه استفاده از چوب به عنوان سوخت به سلامت مردم و محیط زیست لطمه جدی می زند و بهره وری چوب بسیار پایین‌تر از منابع دیگر انرژی است، یکی از مزیت های اجرای این پروژه در این مناطق مقوله حفاظت زیست محیطی به ویژه
جلوگیری از پیامدهای منفی جنگل زدایی ،فرسایش خاک و کاهش قدرت باروری زمین را به دنبال دارد.
بخشداران دو دانگه و چهار دانگه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، عبور خط لوله 42اینچ گاز از این منطقه و برخورداری روستاییان از گاز طبیعی را یکی از طرح های مهم دولت در خدمت رسانی به مردم و حفاظت از محیط زیست عنوان کردند.
آنان گفتند: صرفه جویی در مصرف سوخت فسیلی و حفاظت از محیط زیست و از همه مهمتر کم شدن مشکلات مردم در تهیه چوب یا نفت و گازوئیل ، از مزیت های اجرای این طرح برای روستائیان این 2 بخش است.
سید محمد حسین سلطانی بخشدار چهاردانگه با بیان اینکه جریان گاز در خط لوله دامغان ساری و گاز شدار شدن بیش از 100هزار واحد مسکونی این بخش انقلابی در حفاظت از عرصه های طبیعی و جنگلی محسوب می شود، گفت: با گاز دار شدن شهروندان کیاسر و بیش از 95روستای این بخش ،استفاده از سوخت فسیلی به ویژه چوب و هیزم جنگلی از بین می رود.
وی اضافه کرد: هر چند دولت فرآرده های سوخت نفت و گازوئیل گران قیمت را به مقدار مورد نیاز در اختیار روستاییان قرار می دهد، اما بیشتر روستائیان همچنان از سوخت چوب رایگان استفاده می کنندکه باید این واقعیت را باور کنیم که این ضربه زدن به محیط زیست و جنگل است.
وی تصریح کرد: به پشتوانه عملیاتی شدن و عبور خط 42ا ینچ دامغان - ساری از این بخش در حال حاضر شرکت گاز مازندران چندین پیمانکار را برای لوله گذاری در روستاها انتخاب و مشغول به کار هستند.
**صرفه جویی روزانه 13میلیون لیتر فرآورده های سوختی در سه کارخانه بزرگ مازندران
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ناحیه ساری اجرای پروژه خط 42اینچ را در صرفه جویی سوخت های فسیلی قابل توجه دانست و گفت: فقط روزانه در توزیع و مصرف 13میلیون لیتر نفت کوره و گازوئیل در سه کارخانه سیمان کیاسر، صنایع چوب و کاغذ و نیروگاه نکا صرفه جویی می شود.
حسینعلی طالبی در گفت و گو با ایرنا افزود: همچنین با اجرایی شدن خط دامغان - ساری و گاز دار شدن واحد های مسکونی و تولیدی و صنعتی 3بخش دودانگه، چهاردانگه و کلیجانروستاق سالانه از مصرف 74میلیون لیتر فرآورده های نفتی به ارزش حدود 19میلیارد تومان صرفه جویی می شود.
وی خاطر نشان کرد: با گاز دار شدن این مناطق خسارت های زیست محیطی که در اثر حمل و نقل و برداشت چوب از جنگل وارد می شده نیز از بین می رود.
**جریان گاز در خط 42اینچ دامغان - ساری تا قبل از زمستان 96
محمد اسماعیل ابراهیم زاده مدیر عامل شرکت گاز مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از خط 42 اینچ گازرسانی دامغان- کیاسر - ساری به عنوان طرح راهبردی گازرسانی در استان نام برد و گفت: عملیات اجرایی آن در دولت یازدهم دردستور کار قرار گرفت.
وی طول اجرای این پروژه را حدود 170 کیلومتر با یکهزار میلیارد تومان اعتبار دانست و گفت: تاکنون عملیات اجرایی در100 کیلومتر مسیر انجام شده است.
ابراهیم زاده گفت :با اتمام عملیات خط انتقال 42اینج دامغان، ساری دغدغه مدیران و مردم استان مازندران در افت و قطعی گاز از بیان می رود.
وی با بیان اینکه اکنون تمام لوله های مورد نیاز اجرای این طرح به منطقه حمل شده است، اظهار داشت: به طور یقین با پیگیری شخص وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران ، این طرح تا قبل از زمستان سال 96 به بهره برداری می رسد.
ابراهیم زاده ظرفیت جریان روزانه گاز از طریق خط 42اینچ دامغان- ساری را 40میلیون متر مکعب دانست و گفت: با وارد شدن این مقدار گاز ، انرژی گاز تمام مشترکان خانگی ، صنعتی و تولیدی استان در طول سال حتی در سردترین روزها بدون مشکل تامین و تضمین است.
مدیر عامل شرکت گاز مازندران با بیان اینکه با پشتیبانی این طرح 300میلیارد تومان اعتباربرای گاز رسانی به روستاهای مازندران امسال تعریف شده است، گفت: اکنون لوله گذاری گاز و ایجاد علمک با حضور بیش از 25پیمکانکار در شهرهای کیاسر، فریم و 160 روستای 2 بخش دو دانگه ، چهار دانگه ساری و 151روستای هزار جریب نکا و بهشهر در حال انجام است.
طبق آمار 99 درصد از شهرها و حدود 90 درصد از روستاهای استان مازندران گاز دارند و تا پایان سال 97 طبق برنامه مصوب سفر رئیس جمهوری به این استان تمام روستاهای بالای 20 خانوار مازندران که 650 روستا برآورد شده است نیز از نعمت گاز برخوردار خواهند شد.
استان مازندران 22 شهرستان ، سه هزار روستا و سه میلیون و200 هزار نفر جمعیت دارد.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده: سید محسن حسن نیا
6990/1899

انتهای پیام /*

نظر شما