شناسهٔ خبر: 17748784 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

رشد بی سابقه دانه های گندم با یک ماده جدید

دانشمندان مولکول سنتزی ساخته اند که اندازه دانه و میزان نشاسته گندم را در آزمایشگاه ۲۰ درصد افزایش می دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از العالم، با توجه به افزایش جمعیت زمین در آینده و کمبود منابع و منابع غذایی برای انسان، چنین روش هایی کارآمد خواهد بود. این روش توسط محققان موسسه روتردام و دانشگاه آکسفورد در انگلیس انجام شده است.
در این روش مولکول سنتتیک با آب ترکیب شده و به گندم ها پاشیده می شود.
به این ترتیب گیاه هنگام رشد شکر بیشتری جذب می کند. این نوع خاص از شکر ژن هایی را فعال می کند که نشاسته را پرورش می دهد. بنابراین ظرفیت بیشتری برای رشد و بزرگتر شدن دانه ها فراهم می کند.
این نخستین مرتبه است که از مواد شیمیایی برای افزایش محصول استفاده می شود. تا پیش از این اصولا از این مواد برای از بین بردن آفات در گیاهان استفاده می شده است.
روش جدید تاکنون در آزمایشگاه اجرا شده و موفقیت آمیز بوده است. اما در سال جاری میلادی به طور گسترده از آن استفاده خواهد شد.

نظر شما