شناسهٔ خبر: 17548743 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

یک کارشناس طب سنتی:

دیر خوابیدن از علل شیوع بیماری‌های التهابی و کاهش رشد کودکان است

- همشهری آنلاین: یک کارشناس طب سنتی گفت: یکی از علل شیوع بیماری‌های التهابی ناشی از اختلال در ساعات خواب و دیرخوابیدن است، همچنین یکی از عوامل مهم رشد کودکان رعایت ساعت خواب است و به کودکانی که اختلال رشد دارند، اکیداً توصیه می‌شود ساعت ۹ شب بخوابند.

صاحب‌خبر -

سید جواد علوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران تسنیم درباره ساعت خواب طبیعی افراد اظهار کرد: بسیاری از بزرگان پزشکی ایرانی معتقدند اگر افراد می‌خواهند خوابی را که منجر به حفظ تندرستی می‌شود داشته باشند, باید ساعت 9 شب به رختخواب بروند و برای انجام کارها و فعالیت‌هایشان قبل از طلوع آفتاب برخیزند.

به‌گفته علوی ساعت خواب صحیح آن‌قدر مهم است که برخی اطبای طبّ ایرانی یکی از علل شیوع بیماری‌های التهابی در جوامع امروزی را ناشی از همین اختلال در ساعات خواب و دیر خوابیدن می‌دانند، همچنین معتقدند یکی از عوامل مهم رشد کودکان رعایت ساعت خواب است و به کودکانی که اختلال رشد دارند، اکیداً توصیه می‌شود ساعت 9 بخوابند.

این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: لازم به ذکر است که هورمون رشد که یکی از مهمترین عوامل در افزایش قد به شمار می‌آید، در زمان خواب عمیق به‌خصوص در اوایل شب ترشح می‌شود و هورمون کورتیزول که با روشن شدن هوا در بدن ترشّح می‌شود تا بدن را برای انجام فعالیت آماده کند علاوه بر اینکه از خواب عمیق جلوگیری می‌کند، باعث کاهش ترشّح هورمون رشد نیز می‌شود؛ خواب پس از طلوع آفتاب معمولاً خواب عمیق و کارآمد نبوده و می‌تواند با تشدید احساس کسالت و خستگی همراه باشد.

علوی متذکر شد: خواب پس از غذای سنگین، خوابی بد با رؤیاهای تلخ و ترسناک, احساس بختک و خلط ته حلق همراه با احساس خفگی یا چرخیدن از این دست به دست دیگر خواهد بود.

علوی یادآور شد: خواب مختصر بعد از حمام توصیه شده چون باعث کاهش تلاطم ناشی از حمام می‌شود؛ بعد از استحمام حرارت از درون به سطح و پوست بدن منتقل می‌شود, خواب باعث می‌شود تعادل برقرار و این حرارت به درون بدن متمایل شود.

این کارشناس طب سنتی ادامه داد: افراد تا حد امکان از طاقباز خوابیدن بپرهیزند چون موجب ایجاد خلط ته حلق می‌شود و احتمال انسداد، سکته، خواب بد و بختک افزایش می‌یابد.

علوی یادآور شد: افراد هنگام خواب، چند دقیقه به‌روی پهلوی راست بخوابند تا مواد غذایی داخل معده به‌سمت قعر معده جابه‌جا یا وارد روده‌ها شود و پس از این چند دقیقه، به پهلوی چپ بگردند و در همان حال به خواب بروند.

برچسب‌ها:

نظر شما