شناسهٔ خبر: 17474501 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان ایلام:

کیفیت تولید نان در ایلام افزایش می‌یابد

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان ایلام گفت: کیفیت تولید نان در ایلام افزایش می‌یابد.

صاحب‌خبر -

کامران سلیمانی‌پور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ایلام، اظهار داشت: آردی که به واحدهای نانوایی در زمینه تولید نان تخصیص پیدا می‌کند بر اساس درصد استحصال آن تفکیک خواهد شد، یعنی میزان سبکی که در آرد وجود دارد،  90 درصد از آردهای ما را آرد 15 درصد بوده یعنی به میزان 15 درصد از آرد عملیات سبوس گیری آن انجام می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان ایلام گفت: متأسفانه در تعدادی از نان‌های مورد استفاده ما از آرد 19 درصد استفاده می‌شود، یعنی 19 درصد سبوس گیری آن انجام می‌گیرد، تمام تلاش و سعی ما بر این است این میزان 15 در صد را به عددی که مورد نظر در حوزه سلامت است، برسد، براساس نظر همکاران تصمیم بر این است که با یک آرد 12 درصد استارت این کار زده شود، امیدواریم که با کمتر از 10 درصد برنامه تولید نان را از جمله  نان سنگک را که نان مورد نظر و اصلی ما در این راستا است، بتوانیم طی چند ماه آینده با آرد 7 درصد استاندار این موضوع عملیاتی شود.

وی ادامه داد: سه مؤلفه برای چگونگی دستیابی برای رسیدن به یک کیفیت در نانوایی تعریف شده، ماده اولیه ما که آرد است که این آرد از وضعیت مناسبی برخوردار باشد، مؤلفه دیگر نیروی انسانی و تجهیزات و فرآیندی که در حال انجام آن هستند که این مؤلفه‌ها به فراخور شرایط منجر به ارتقاء کیفیت نان خواهد شد، در دسته‌بندی نان‌ها چند نوع نان در استان وجود دارد یکی از آنها نان سنتی بوده که مصرف عموم جامعه ما است و شامل نان سنگک، بربری، تافتون و لواش که از جمله نان‌های، سنتی در کشور ایران هستند، در استان ایلام در خصوص نان از تنوع بسیار زیادی از جمله دسترسی به انواع نان در سطح استان برخوردار هستیم و اما از سویی دیگر در جای خاصی خود هر واحدی نیز بر اساس نوع کیفیت خاصی از آرد استفاده می‌کند، و این نوع نان‌ها می‌طلبد که در این زمینه ما را با مشکلاتی مواجه کرده است به عنوان مثال در زمینه تولید نان‌های ماشینی تونل ریزشی مهمترین مشکلات ما در این ناحیه محسوب می‌شود.

سلیمانی‌پور اضافه کرد: به طور میانگین 60 درصد نان تولیدی استان را نان لواش می‌توان تلقی کرد که رغبت عمومی جامعه به خصوص در استان ایلام، ایوان، چرداول به سمت همین نان تونل ریزشی است، به دلیل این که در این واحدها فرآیندی که مدنظر ما در حوزه سلامت استان است انجام نمی‌شود و  صرفاً این دستگاه‌ها در جهت تولید انبوه، سرعت عمل بیشتر تولید شده است، در زمینه پخت نان‌ها نان سنگک را باید با آرد 7 درصد، نان تافتون و لواش را با آرد 12 درصد و نان بربری ما با 15 درصد پخت داشته باشیم که متأسفانه در این زمینه عمل نمی‌شود، در حال حاضر نان بربری با 19 درصد و مابقی نان‌ها با 15 درصد پخت آنها صورت می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان ایلام گفت: اگر موضوع نان و نان سالم به عنوان یک مطالبه برای مردم درنظر گرفته شود و تا زمانی که مردم آن نان سالم و موردنظر را از واحدهای نانوایی طلب نکنند این اتفاق نخواهد افتاد، انتظار ما بر این است که مردم خود به سمت نان‌های سالم پیش روند و بر این اساس با تلاش مسؤولین سعی بر این شده است که  در سطح شهرستان‌های استان و با دسترسی مردم و با یک پردازش مناسب واحدهای مختلفی را در سطح شهر ایجاد و برپا کنیم، اگر این دانش و آگاهی در مردم به وجود آید مردم به سمت نان‌های سالم پیش روند این واحدها از مدار کار قطعاً خارج خواهند شد، در حال حاضر وضعیت نانوایی‌های کنونی ما بسیار بهتر از گذشته است اما برای دستیابی و رسیدن به نقطه مطلوب و ایده آل باید تغییراتی به وجود آید.

سلیمانی‌پور تصریح کرد: امسال در سطح کشور بالغ بر 11 و نیم میلیون تن گندم خریداری شده که اعتباری بالغ بر 14 هزار و 600 میلیارد تومان برای آن صرف شده است یعنی به نوعی 50 درصد اعتبارات عمرانی کشور ما را شامل شده که این رقم بالایی محسوب می‌شود و برای کاهش آن باید تلاش صورت گیرد، در این زمینه در زنجیره گندم اقدامات و کارهای خوبی صورت می‌گیرد، در سطح استان 4 واحد آردسازی که از افراد تحصیل کرده‌ای در حال انجام کار و خدمات‌رسانی در این واحدها مشغول به کار هستند، در  برنامه‌ای که در این زمینه نان سبوس‌دار که با دانشگاه علوم پزشکی مصوبه آن را داریم بر طبق این برنامه با مشارکت و همکاری دستگاه علوم پزشکی استان مقرر شد که 3 درصد نان سبوس‌دار را که در عمل کاهش یافته را در دستور کار قرار دهیم، این برنامه از ابتدای دی ماه آغاز شده است که بتوان در هر ماه یک درصد سبوس را کاهش داده و تا پایان سال این 3 درصد کاهش پیدا کند و نیز از مردم این درخواست را داریم که با سعه صدر نسبت به این موضوع برخورد داشته باشند و هیچ اتفاقی در کیفیت نان نه تنها روی نداده است بلکه این برنامه در حفظ سلامت مردم و بهبود نان صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام/2246/ت40

نظر شما